Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   359 / 1152
(#) Gabó válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 28, 2012 / 1

Bővebben: Link
Ez megfelel?
(#) coyote55 válasza Gabó hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Kíváncsiságból ránéztem az alaplapra: ezen nincs reset?
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
(#) Gabó válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Nem tudom, én csak gugliba beírtam és ezt dobta ki
(#) eSDi válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 28, 2012 / 1

Üdv!

A kifejezetten a slim/egyedi házakba készült alaplapokon nem minden esetben van kivezetés a reset gomb számára. Ezeknél a lapoknál nem is hiányzik igazából, mert a bekapcsoló gomb hosszú megnyomására indulnak újra.
(#) coyote55 válasza eSDi hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Mindig tanul az ember
(#) vladcepes válasza Gabó hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Nagyon köszönöm!!! Na meg a többiek hozzászólását is!!! Üdv.
(#) luluzulu hozzászólása Dec 29, 2012 /

Sziasztok!

Van egy PC-m aminek már régóta baja van de eddig nem foglalkoztam vele, most azonban szükségem van a gépre... A gép be kapcsol majd kis idő után kb 1 perc egyszerűen ki kapcsol, mint ha ki húztam volna az áramból, a csipogója meg el kezd csipogni. Aztán csak úgy birrom be kapcsolni megint hogy a tápot ki kapcsolom majd ismét be. Aztán párnapig jó volt nem kapcsolt ki. Újra akartam telepíteni a Windows-ot erre megint rákezdett a ki kapcsolásra, kb mindig a partíció osztásig juttok el aztán ki kapcsol. Mi okozhatja ezt a problémát? A tápot próbáltam cserélni az nem gyógyított a helyzeten.... Előre is kösz a segítséget
(#) nedudgi válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Életjeleket mutat a gép? Mit csipog? A processzor hűtése rendben van?
(#) zsompi hozzászólása Dec 29, 2012 /

Fütty... Jelentés

Egy rövid fütty a logo kijelzésekor...Nem volt hiba a POST közben
Hosszú füttyök végtelen ciklusban...Nincs installálva vagy nem felismerhető a DRAM
Egy hosszú fütty, amelyet 3 rövid fütty követ...Nem található a videokártya, vagy a ...videokártya memóriája működésképtelen

Magas frekvenciájú füttyök rendszerműködés...A CPU túlmelegedett, emiatt a rendszer
közben... a javasoltnál alacsonyabb frekvencián ...fut és ki kapcsol.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
(#) luluzulu válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

niii nööö niii nööö, valami ilyesmit fütyül. A végtelenségig még ki nem kapcsolom a tápot addig fütyül. Aztán vissza be akkor el hallgat. Hűtés van a borda langyos menet közben... A gép bekapcsol majd ki nem sokra rá minden jel nélkül és fütyül .
(#) nedudgi válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Ha a borda langyos, attól a processzor még lehet forró. A megfelelő hűtés alatt azt értem, hogy elég hűtőpasztával, stabilan ül borda a processzoron (nem lötyög).
(#) Gabó válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Hasonló sípolás nekem akkor volt mikor véletlen nem dugtam fel a proc hűtő ventit a lapra, és a borda a procival túlmelegedett. Ilyen szirénázó hangnak lehetne leírni.
(#) luluzulu hozzászólása Dec 30, 2012 /

Meg oldódott a problémám. A RAM cirkuszolt lehet kicsit sok volt már a por... Arrébb raktam a RAMokat egy hellyel és meg gyógyult.
(#) totikukac hozzászólása Dec 30, 2012 /

Sziasztok Mesterek!
ASUS x58L laptop-al van problémám. Egyik pillanatról a másikra eltűnt a kép a kijelzőről. Véleményem szerint, háttérvilágítás, vagy inverter hiba lehet, ugyanis oldal megvilágításban látszik a képernyő tartalom, csak sötét a monitor. Kérdésem: hogyan tudom szelektálni, hogy mi lehet a baj? Szabad-e feszt mérni az inverter kimenetén. úgy , hogy nincs rajta a fénycső? Fénycsövet hogyan lehet kimérni, hogy működőképes-e?
(#) eSDi válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Idézet:
„niii nööö niii nööö, valami ilyesmit fütyül a végtelenségig még ki nem kapcsolom”

Ez minden esetben a processzor túlmelegedését jelenti, tehát azzal, hogy átraktad a memóriát, nem javítottad meg! Mindenképpen cseréld ki a procihűtő és a proci között a hővezető anyagot. Főleg akkor, ha az még az eredeti szürke, vagy rózsaszín vacak!
(#) Busz hozzászólása Dec 30, 2012 /

Adott egy K8NF4G-SATA2 alaplap. Az alaplapi integrált VGA már régebb óta szórakozott, piros színt hol adott hol nem adott a monitornak. Aztán működés közben egyszercsak becsíkozódott a képernyő és game over. Hiába próbálkoztunk se kép se hang nem volt, se sípjel. Mintha az alaplap behalt volna. Aztán másik táppal megpróbáltuk, beindult. Persze a színek továbbra sem voltak rendben de ment két napot.
Aztán megint becsíkozódott, lefagyott majd azóta semmi. Megint halott az alaplap. Másik VGA kártyával sem indul be.
Sőt most valami lett vele, ha áram alá helyezem akkor azonnal indul a táp, meg a ventik de persze se sípjel se kép.
A ki/be kapcsológomb jó, mert ha hosszan nyomom akkor kikapcsol. De első áram alá helyezéskor indul az egész gép. Ez mire utalhat???
Én attól félek hogy arra hogy nagyon rossz az alaplap. Volt ilyen lapom ami power gombnyomás nélkül is indult, nos az nagyon ki volt égve már...

Szerintetek mitévő legyek???

Mert a múltkor is ezt csinálta aztán helyrejött. Van még esély szerintetek?
(#) lacek29 hozzászólása Dec 31, 2012 /

Sziasztok.Van itt egy gép,Asrock P4V88 alaplappal.A problémám az vele,hogy oprendszer újratelepítés után nemlátja az eszközkezelő a videokártyát.Hiába telepítem fel a legújabb drivert,akkorsem látja,és ennek következtében semmit nemtudok állítani rajta.Csak az alapértelmezett windows beállításokkal működik.A kártya Sapphire HD2400 PRO AGP 256.....WIndows XP SP2. BIOS-bol is a legújabb van fennt,de ottsem látni sehol a kártyát.
Van valikenek ötlete,hogyan tovább??
(#) sean hozzászólása Dec 31, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Asus p5gd2 vm/s alaplapom és memóriát szeretnék bővíteni. Most 2x1GB 533MHz van benne, amit kinéztem az 4x1GB 1066MHz. Az alaplap tudja kezelni a nagyobb órajelű memóriát? Feleslegesen nem akarom megvenni, az alaplapról ezt találtam: 'max. 4GB DDR2 600/533/400 non-ECC memory'
Üdv!
(#) zsompi válasza lacek29 hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Próbáld meg egy nagyobb fejű ecsettel az AGP foglalatot ki pucolni lehet csak kintakt hiba!
(#) zsompi válasza sean hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Ez maximum a 800MHz-es RAM-ot kezeli.
(#) lacek29 válasza zsompi hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Ha kontakthibás lenne,akkor valószínü nemis működne,de most is arrol írok. Megmár túlvagyok a foglalat pucoláson.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
(#) Norbert123 válasza lacek29 hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Töröld le a drivert. Tedd fel az eredetit, amit hozzál kaptál, adtak.
Nálam is volt hasonló, ott a driver volt a ludas.
(#) lacek29 válasza Norbert123 hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Az a probléma,hogy nincsmeg az eredeti driver. Egyébként driver nélkül nemis látja az eszközkezelő??
(#) Gabó válasza lacek29 hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Itt van a hozzávaló driver. A Catalyst Software Suite 101.3 MB 12.6 7/24/2012 eset töltsd le, ne az alsót.

vagy a Sapphire oldaláról valót
(#) lacek29 válasza Gabó hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Már feltelepítettem ezeket,de nemjó egyikkel sem.
(#) Gabó válasza lacek29 hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Akkor jó drivert választottál ki? Lehet nem az xphez valót. Alapból win7eseket adja fel
(#) lacek29 válasza Gabó hozzászólására (») Dec 31, 2012 1 /

Jót választottam,xp 32 bit,nem win7-et.
(#) Norbert123 válasza lacek29 hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

A rendszer teljesen friss? Formáztad előtte?
vezérlőpult, nyomtató más hardver, hardver keresés. Ott sem látja?
(#) lacek29 válasza Norbert123 hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Közben megoldódott a probléma.Valóban driver gond volt.
(#) nemprofi hozzászólása Jan 2, 2013 /

BUÉK mindenkinek!
Modemes netem van, ezért nem olvastam végig a topicot. Problémám: meghibásodott egy 512 Mb-os SDR DRAM memóriám. Két működő 256 Mb. maradt, de így igen gyenge a gép. Kérdés: Egy régebbi P4XFB alaplapra /-Bank 0,1 DDR 266/DDR200 DRAM
Bank 2,3 DDR "-"-"-"-"-"-"-"-"
Bank 0,1 SDR DRAM PC133/PC100
átszerelve működik-e együtt a két eltérő memóriamodul? Igy végűl is lenne 1 Gb memóriám.
Következő: »»   359 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem