Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   981 / 1685
(#) Davidd hozzászólása Jan 4, 2013 /

Sziasztok! Ma fejeztem be a tda7377-el felépített erősítőt, képék mellékelve, kábelezést szégyenlem, de nem volt itthon több eres kábelem, valamiért van 50 hz bugas, szures 2200 µF lehet hogy csak az a baj, de lehet hogy a trafó szórja meg az pedig igen nagy baj lenne.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
(#) Cimby válasza Doncso hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Gratulálok az erősítőhöz, én csak most láttam olvastam. Nagyon szép lett a plexi tető nagyon jó ötlet. Szép esztétikus.
(#) Doncso válasza Cimby hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Köszönöm szépen. A plexi igazából üveg lap,
(#) Schnitt válasza Davidd hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

a bemenő 220-at szokták szűrni egy-egy kerámiakondival a fázis-föld és a nulla-föld közt, de a trafó és a panel közé beállíthatsz egy nyers nyáklapot a dobozhoz földelve, az is jól megfogja a mágneses hullámokat (réz).
(#) Zenner hozzászólása Jan 4, 2013 / 1

Sziasztok, sok válogatás után végre találtam egy szimpatikus gitár erősítőt. Ez egy Soldano Atomic. 5W-os és az egyenirányítás is csöves. Félvezető csak is a LED. A kimenőt én tekertem, a hálózati rádióból bontott, de jó állapotú. 2 db 20 centis és 93 dB-es hangszóró van a ládikámban. Piszkosul nagyot szól!

Remélem, nektek is tetszik legalább fele annyira, mint nekem
(#) vicsys válasza Zenner hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Széééép!
(#) enree válasza Davidd hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Magában is zúg, ha nincs összedugva semmivel? Ha igen, nézd át a földelést, hogy sugárirányú legyen.
(#) kaqkk válasza Doncso hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Én 25 éve építettem utoljára erősítőt akkor a quad volt az ERŐSÍTŐ , Ez viszont még 30 év múlva is az lesz ! Gyári erősítőben sem látni ilyen kivitelezést .Hol van a kalap emelős smyli ?
(#) Davidd válasza enree hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Igen magában is búg, beiktatom majd azokat a kondikat, hátha megszűnik a bugás. Köszönöm!
(#) Doncso válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Köszönöm neked is. Sok munkaóra és mégtöbb szeretet van benne.
A hangja szerintem kiváló. Olyan quados.
(#) Hp41C hozzászólása Jan 4, 2013 /

Sziasztok!
Ugyan ez nem a "Ki mit épített", hanem inkább a "Ki mit programozott" topikba illene...
(#) Zenner válasza Doncso hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Ez a szénszálas kivitelezés nagyon tetszik!
Gyönyörű lett, a következő erősítőmet én is ilyennel fogom burkolni, de az csöves lesz és gitárhoz készül.

Hol lehet ilyen fóliát szerezni?
(#) petemazi válasza Zenner hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Szép lett!

Ez olyan eszement gainnal rendelkező metal erősítő, vagy inkább az overdrive-ra hajaz, mint pl a régi csöves fenderek? (az elsőre szavazok a két kisjelű cső miatt)
(#) Zenner válasza petemazi hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Igazi highgain cucc. Középtől felfele csavarva jó bármilyen mátálhoz, alatta jó kis rockos hangja van, de lehet teljesen tisztán is használni. Fél hangerőn hallgatva meg már brutális
(#) petemazi válasza Zenner hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Akkor nem kérem el a rajzát, én valami bluesos dolgot építenék.. Ma délután raktam össze 6n2p és ECL86-ból egy kis egyszerűt (amúgy derailment a neve), de valamiért izomból, üvöltve, tombolva gerjed..
(#) Doncso válasza Zenner hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Köszönöm. Én a helyi papir irószerben vettem. 1500/m2 áron.
(#) Zenner válasza petemazi hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Azt ismere, én is megépítettem a nyáron, de annyi bosszantott, hogy gerjed és csak torzan szól, hogy majdnem összetörtem a csöveket. Van itthon 3 PCL86 meg 2 ECL86, elszerettem volna őket használni, de azt hiszem maradnak a dobozban, nem egy híresen jó cső.
(#) Zenner válasza Doncso hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Kösz a tippet, körbe nézek én is, hátha kapni nálunk is.
(#) demcar hozzászólása Jan 4, 2013 / 1

Üdv, mindenkinek.
Hosszú munka után a mai napon lett kész teljesen az akkutöltőm.
Nem a legszebb a dobozolás, de a célnak megfelel
(#) reddot válasza demcar hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Szupi! Mi van benne?
(#) Remci válasza reddot hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Ahogy elnézem,ő . Nekem is egy évembe került mire kész lett ( sose volt rá időm )
(#) vicsys válasza demcar hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Szép lett!
(#) Matatka válasza Davidd hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Szia!
Egyenirányítás után amperenként kb. 100.000µF kapacitás kéne a simításhoz. Ennek azonban vannak hátrányai is, meg be sem férne ennyi kondi a dobozba. Ezeknél a kis erősítőknél tökéletes, ha feszültség stabilizátort használsz. Gondolom 7818 egy diódával jó lenne, az úgy 17,4 volt körül stabil. Csak arra figyelj, hogy általában ezek 1 ampert bírnak, szóval lehet, hogy kettő kell párhuzamosan. Így tuti nem lesz benne a brumi maci.
(#) vicsys válasza Matatka hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Idézet:
„Egyenirányítás után amperenként kb. 100.000µF kapacitás kéne a simításhoz.”
Na, ne már...!
(#) Matatka válasza vicsys hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Forrás én innen vettem, ha hazudnak, akkor én is. Sokszor sokan elfelejtik, hogy a búgó feszültség nem a földelés hibája és mindenki egyből azt javasolja. Pedig csak a tápból érkező deltaU "hullámzása" hallható brummként. Én TDA 7375-be raktam 100.000µF-et és tökéletes lett.
(#) ZSozsóó válasza Matatka hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Nem vitatkozás képpen, de nem csak 10.000µF-et? Az 10mF, igaz az is soknak tűnik amperenként. A 100 ezer mikrofarád az 100milifarád, ha nem tévedek. Ekkora kondenzátort ritkán látok bevallom! Zs.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
(#) vicsys válasza Matatka hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Nem akarom szétoffolni a topicot de oda 4700µF elég, a 10.000µF már sok is. Mérget mernék venni rá, hogy árnyékolás és/vagy földhurok van, azért búg!
(#) Matatka válasza vicsys hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Az enyém nem búg! Én a kollégának akartam segíteni, de akkor keresgélje a földhurkot. Ezzel én befejeztem!
(#) demcar válasza reddot hozzászólására (») Jan 5, 2013 /

Ez a kapcsolás a proli007 által tervezett kapcsolás, annyi módositátssal hogy a töltőáram kicsit megnöveltem. Bővebben: Link
(#) AMD hozzászólása Jan 5, 2013 / 3

Sziasztok!
Elkészül a propeller clockom! Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de az enyém!
Következő: »»   981 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem