Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok! Van egy LG-tipusú tv-m,nem LCD. Következő a probléma, távírányítója tönkre ment. Vettem egy univerzális távot hozzá.Be lehet vele kapcsolni a tv-t,de pármásodperc után elmegy a kép a tv-ről.A led szerint be van kapcsolva.Ha a tv-vén lévő kapcsolóval kapcsolombe akkor tökéletesen működik.
Segítene valaki? Sürgős lenne. Köszönöm.
Áthámoztam magam a rajzon, és Ugyan az a véleményem, mint kadarist-nak volt, hogy érintkezési hiba.
Mivel ilyen eltünök előjövök ezért a legrosszabb. Nagyon tudják okozni a képcsőnyakon lévő áramkörön lévő trimer potencióméterek, jelen esetben a piros egyensúly/10KoHm R557/ . Nézd át újból /én nagyítóval szoktam, de ha jó a szemed / a forrasztásokat, mert ez ahogy leírtad úgy viselkedik, mint ami forrasztási hiba.
Valószínű, hogy nem jó a kód. Az univerzális távik, egyes gyártótól több tipust szoktak ismerni, és a lehető legközelebbit szokták felvetetni a távirányítóval.
Olvasd át a távirányító kezelési utasítását, biztos benne van a beállítások közt, ha uni távirányító. Ha plazmád van akkor nem minden esetben nyerő, mert nem minden uni / csak a taníthatóak általában/ tudják a plazma utasításait.
Helló fórumozók!
Kb 10 éves, 28DG22E tip. Thomson tévém csatorna kapcsolási ciklusban fut az alábbiak szerint: 1,2,3,...13,14,15, AV1, AV2, AV3, 1,2,3...stb. Fél hónapja IPTV adás rákapcsolva (SetTopBox, Scart kábel, AV1) hiba nélkül jött. Ha kiveszem a scart kábelt és a tv egymaga jár, akkor is kapcsolja sorban az IPTV elött vett analóg 1-15 csatornákat + AV123-at. Amikor az AV1-re ér a kapcsolási ciklusban, az IPTV adás hiba nélkül látható és hallható (kb 1 másodpercig). A tv előlapján lévő kézi csatornaváltó és hangerőszabályzó gombok müködnek, mechanikusan nincsenek beragadva. Ha mindent kikapcsolok és kb 4 perc múlva visszakapcsolok van, amikor 15 percig is hiba nélkül müködik, azután újra elkezd futni. Ha valakinek van tippje a házi javitásra, előre is köszönöm.
Hello!
A kezelőpanelen lévő gombok közül átvazat valamelyik.Cseréld ki mind a 4-et,vagy kapcsolad rá a gyerekzárat. Üdv! István
1. El van hangolódva a kf, és az autókereső nem találja a hangolási küszöböt, ahol rögzitse az állomás paramétereit, és folytassa a keresést.
2. Rossz az eeprom, és vagy az i2c busz adatforgalma a memória iráskor. 3. Rossz az eeprom, és vagy a tartalma 4. Esetleg lehet, hogy hotel módban vagy. Hirtelen nincs több ötletem, pedig van még csak nem jut eszembe.
Köszönöm! Megnézem a táv tipusa. Home.
http://www.somogyi.hu/cikkccs/cikkdokumentumok/05124_03_01.pdf
itt megtalálod. Ha jól látom az LG-ből csak a 0651 et ismeri.. Kicsit sovány a dolog nem? Ha megvan az eredeti és nem törött, akkor lehet javítókészletet kapni hozzá, a hq-ban. 100 db uj érintkező felület van benne, úgyhogy 2-3 távirányítóhoz komplett elég. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Szia! Végigbogarásztam a forrasztásokat,nem találtam semmit.Én is arra gondoltam hogy a poti lesz a hibás, hiába mértem ki és hiába tűnik jónak.Elég "laza" volt ,de a műszer jónak mutatta,lehet kicsit szárad és már nem is jó.Mindenesetre kicserélem és majd látom mit mutat.Köszi a válaszod.
Jó döntés
Kiváncsi leszek rá...ha nem akkor keresünk tovább. elösször is egy jó rajzot, mert az enyém nem az igazi, aztán neki lehet esni a gondolkodásnak. Találkoztam már olyannal is /pontosabban szivatott 2 napig/ egy rohadék fémréteg ellenállás, nem volt megpattanva a festék, de csak akkor maradt darabokba a kezembe mikor kiforrasztottam. el volt pattanva a sapka rajta, és pont ilyeneket csinált. Hőfok függő lett. És az egész egy kis tized vattos xar volt. Azt a hibát fagyasztó srpay-el találtam meg. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
robotpap válasza BarnaPilinek
Köszönöm a választ. A gyerekzár ezen a tv-n a távvezérlő kikapcsoló gombjának 3 másodpercen túli nyomva tartásával váltható ki a tv vezérlővel történő kikapcsolásakor. Ezt meg is csináltam, a tv előlapján lévő két (kétállású) gomb (billentyű) immár hatástalan, nem működik. Sajnos a jelenség továbbra is fennáll.
Átnézem a rajzát, bár nagyon rossz minőségűt kaptam .kb 20 perc
robotpap válasza kocici17-nek
Köszönöm válaszodat, sajnos a 2,3,4-es tippekkel nem tudok mit kezdeni, mivel sem eszközeim, sem gyakorlatom nincs hozzá (de erről te nem tehetsz). Az 1. tippel kapcsolatban kérdezném, hogy a kf beállitására van-e valamilyen kézi lehetőség (csavarhúzós vagy kézzel csavarható potméter, amely könnyen elérhető a hátlap levétele után)?
Ne bántsd, nem ott a hiba ha igaz. Adj egy shassé számot, mert nekem az etc 210 /29DX400/ van meg , bár nem sok a különbség. és akkor összeszedem a rajzát.
Akkor tudok pontosat mondani. Ha van pontos shassé szám akkor lekérem a másik fórumon a rajzot, és az már megoldás lesz. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Holnapra igérnek rajzot, és akkor pontosat tudok mondani.
Valószínüleg lekötjül az infra vavőt, és akkor kiderűl ki a hunyó. Addig ma már ne bántsd. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
robotpap válasza kocici17 hozzászólására (>)
Köszönöm, hogy ennyi időt forditasz a hiba felderitésére. Valami ilyesmi van a hátlapon: type 413/ICC17 EN Nem tudom, hogy ez-e a kért szám.
Ácsi! Csavarhúzót tedd félre egyenlőre! Ne is vedd le a tévé hátulját!
Kezdjük ott, hogy nézzük meg mi a hiba okozója. Hagyd futni a csatornákat. Ha előjön a hibajelenség, akkor a távszabályzóra dobj rá egy plédet, hogy ne lássa a tévét. Ha ezzel megvolnál, akkor szólj ide! De hagyjuk a KF-et egyenlőre, meg az epromot. (Jót nevettem ezeken..)
Szia! Ha a válasz feliratra kattintasz a hozzászólás fejlécének a jobb oldalán, nem kel Neked odaírni kinek válaszolsz!
Sziasztok! A napokban a kezeim közé került egy szinte gyári állapotú ITT TRC 5000 típusú készülék. Sosem láttam még ilyet korábban. A magnó része kifogástalan, a rádió is működik de csak akkor, ha a magnó lejátszás állásban van. A gond a TV részével van. A LED világít, de ennyi. Nincs kép és a csatornaváltó LED-jei sem világítanak. Olyan, mint ha az egész rész nem kapna tápot. Sajnos a TV-javító tudásom meglehetősen szegényes, eddigi pályafutásom ezen a téren 2db biztosíték cseréje (azokat néztem, rendben vannak)
Elég ritka darab. Hol keressek/mérjek? (hátha valaki ismeri a típust ) Ill. van hozzá elérhető szervíz utasítás? Amit találtam, az nyomtatott formában kapható 30 $-ért...
Én nem mert ha a 24c08 as eepromot nem tudja az iic buszon megírni a proceszor akkor nem mész semmire, de legyen igazad, mert ugye jöhet az ir vevőből is, meg egy szakadt szintreállító/felhúzo /ellenállástól is.
Már megvan a rajza egyébbként. De legyen igazad, és akkor én fogom kiröhögni saját magam. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Tudodmit tényleg lehetséges, egy nyugodt cigi közben átgondoltam az ötletedet.
Ha az lesssssssssssz hááááááát DDDDDDDDDD körbe röhögöm magam, met ez volt a "szopacs". A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Ez de tényleg probáld ki amit Bonanza ír mert bizony e felett elsiklottunk, és komolyabbra gondoltunk. Erre még ráérünk.
Bocsi, de itt nem volt szó arról, hogy éppen abban a funkcióban lenne a tévé, hogy felülírja a memória tartalmat. (Ha írná, akkor se kellene léptetnie,...nem értem az összefüggést)
Én két dologra tippelek. 1. távszabályzó csatorna + gombja beragadt, a fólia ott vezet időnként, a berakódott kosz miatt vezet. Ha lenne led a távszabin, akkor lehetne látni is a villanásokat, mint ahogy az orionoknál ez típushiba is volt. 2. a tv elején lévő tasztatúra csatorna + gombja vezet. Gumi odaragadt (Grundignál elő szokott fordulni)
Bocs Bonanza de én meg ezen nevettem 1 jót mert:"
De hagyjuk a KF-et egyenlőre, meg az epromot. (Jót nevettem ezeken..) " Az eprom és az eeprom nem ugyan az az eszköz. kb Makó-Jeruzsálem.
Igen rájöttem, hogy telyesen IGAZAD van, és én is erre gondoltam a cigi közben.
Ki is röhögtem magam, hogy ez miért maradt ki. /alapvető lett volna tölem. De ha nem ez lesz akkor az marad amerre én mentem volna. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Ja, szóval eeprom akkor helyesen. Én rövidítve nevezem, de azt minden tévészerelő tudja, hogy ez alatt nem az UV-vel törölhető epromot értjük, hanem az elektromosan törölhetőt (az e-t).
Ok rendben ....::::D persze.
Küldjem a rajzát nekedvagy megvan? A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Rosszabb esetben inkább a processzor lehet rossz, nem az eeprom. Ha a két tippem közül egyik sem, akkor el kell venni a +5V és +20V tápot az eepromtól, és megnézni a procit, hogy magában mit csinál. Ha nincs benne az eeprom, akkor is be leet hangolni egy csatornát és nézni eeprom nélkül a tévét, hogy jelentkezik-e a hiba. De mindezek előtt a tv elején lévő tasztatúrát leválasztanám a processzorról.
Nincs nagyon kedvem addig belebonyolódni, amíg a távszabi gondot nem zárjuk ki. A rajz szerintem nekem is megvan valahol.
Én is ebben az irányba akartam haladni, hogy következő dobásban eeprom leköt, és akkor mi va,. persze abból indúlj ki , hogy Ö nincs felműszerezve. Itthon más lenne ... rá a skópot az sda ra a másik sugarat, a clk ra és már látni is.
Ezek után a bit üzemü kapcsolók-gombok, és meg is van. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |