Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RC szervo jelének átalakítása DC feszültséggé
Témaindító: csomex, idő: Jan 11, 2013
Témakörök:
A probléma onnan adódik hogy szeretnék egy 2,4 Ghz-es modellezésben használatos távirányítóról vezérelni egy pneumatikus szervokormányt, amelyet munkahengerek mozgatnak. A munkahengerek vezérlésére szolgáló szelepek bemenete analóg feszültség. A feladat az lenne hogy a szervo + , - és PWM jeléből egy analóg feszültséget kapjak, ami a távirányító kar állásától függően változik 0 és 6 V között. Esetleg létezik olyan áramkör ilyen célra, ami megvásárolható készen?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia.
Szerintem ilyen RC-s/szervós téma van egy csomó, de itt egy kapcsolás a problémád megoldására. Valahol a PIC-be való is megvan, ha érdekel előkeresem.
Szia.
Nem találom, de a linkje meg van. Én sz.gép alaplapból kibontott FET-kel oldottam meg. Már elég régóta, 1-2 éve, tökéletesen működik.
Hello!
Biztos, hogy ennek a kapcsolasnak a kimeneten analog jel van? Szerintem ez a kapcsolas a kimenetet PWM-ben hajtja, ami nem teljesen analog. Persze ha a FET gate-jet meghajto PIC kimenetre ratesz az ember egy R-C tagot, akkor ott maris analog jel lesz, csak nem 0-6V, hanem 0-Vbatt. De ebbol mar ki lehet indulni. Udv, Andor A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2013
Sziasztok,ezzel a kapcsolással megoldható lenne az,hogy én szeretnék egy önindítót szerelni egy robbanómotoros rc autóra,de a vevő részére ugye nem tudom rákötni közvetlenül az indítónak a motorját.Egy 3 csatornás vevő egyik kimenetét arra szeretném használni,hogy a távirányítóról tudjam bekapcsolni az indító dc motorját,meg jó lenne az is ha az izzítást is onnan tudnám vezérelni.A válaszokat előre is köszönöm.
Nem, söt egyáltalán nem arra van amit te akarsz.
Neked sokkal jobban megfelelne egy sima motor vezérlö, (autokba vagy hajokba) amivel a motor sebességét és forgásirányát tudod kezelni. Ennek is PWM a kimenete, de egy pár diodával es kondenzátorral majdnem sima egyenáramot tudsz varázsolni. De lehet, hogy a szelepek is jol viselkednek a PWM-re, igy nem is lesz szükség a szürökre. Pl. egy ilyen: DC Szabályzó
Sziasztok
Szerintem ez segitség lehet valakinek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |