Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion se 1025

Témaindító: speki, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   8 / 23
(#) lóri válasza lóri hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Na megnéztem,a 31 és 32 tényleg ugyanaz,ahogy reloop írta,de még a 4141 is azonos kapcsolási rajz szerint épül fel. A Moszkvaié elég jól sikerült,el kell kérni az ő rajzát. Írjál mindenképp, hogy hol tartasz. Üdv:Lóri
(#) belaradio válasza lóri hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Szia!. Köszönöm ,hogy segítesz ,de mégsem fogom a végfokot megcsinálni a kis Orionban. Egyik haveromtól kaptam egy Videoton erősítőt és így már nem kell bajlódnom az Orionnal. Ha valakit érdekel írjon privit, megegyezünk.
(#) lóri válasza belaradio hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Szia! Nincs mit,valakinek biztos jó lesz. De a 3231-et a Moszkvai nyákjába bele lehet tenni. Üdv:Lóri
(#) Moszkvai válasza belaradio hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Az enyémben is 4132-es van, a nyák is ahhoz van tervezve. További képek
(#) lóri válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Egész jó lett,szép munka,örülök Neked.Jók a képek.
(#) belaradio válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Nagyon szép munka.Gratula! Egyenlőre nem foglalkozom a kis Orionnal. Ha mégis , akkor elkérem majd a nyák tervet.
(#) roqueen hozzászólása Jan 8, 2013 3 /

Sziasztok, *

*Törölve, fórumszabályzat!
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
(#) Szabi89 hozzászólása Jan 11, 2013 /

Sziasztok! Nekem is van egy Orion Se 1025B erősíőm és nem szívesen cserélném le, de sajnos a hangerő szabályzó már nem müködik megfelelően és ha nem sikerül ezt orvosolnom akkor kénytelen leszek megválni tőle. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e szerezni hozzá alaktrészt és ha igen hol. előre is köszi a segítségeket!
(#) belaradio válasza Szabi89 hozzászólására (») Jan 11, 2013 / 1

Szia! Tisztítani próbáltad már ? Elég nehéz szét szedni , de nem lehetetlen. Nem csak a grafit részt kell tisztítani, hanem a réz csuszkát is a tengely körül. Nekem is van egy 1025 B és én sem tudtam szerezni bele új potit. Remélem valaki tudja hol lehet bele kapni , mert én is ki cserélném újra.
(#) Szabi89 válasza belaradio hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Szia! Igen próbáltam, kontakt sprayvel is próbálkoztam, de nem az igazi sajnos... :S
(#) lóri válasza Szabi89 hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Szia!
Én ilyenre cserélném,ha szerencséd van,jó a láb méret,és kiosztás,ha nem,akkor elfordítanám oldalra a lábaival,és vezetékkel forrasztanám oda.Igaz,így le kell mondani a balance lehetőségről,de az nem is olyan fontos. 400 forint körül van,szerintem megéri,és nem recseg megint egy darabig.
Üdv:Lóri

pot.jpg

(#) Szabi89 válasza lóri hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Szia! Köszönöm a segítséget, a balance nem olyan fontos, csak rendesen müködjön, meg fogom próbálni!
(#) Szabi89 válasza Szabi89 hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Megkérhetnélek esetleg még arra, hogy belinkeld a helyet, ahol ezt a potit találtad?

Ezt éppen a sos elektronik-nál vettem, de lomex-ben is van, de a hestore-ben is láttam.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
(#) Szabi89 válasza lóri hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Rendben rákeresek köszönöm!

Nincs mit,de légyszi a az erősítőd körülbelüli méretét írd meg.
(#) tibi1219 hozzászólása Jan 26, 2013 /

Sziasztok! most került hozzám javításra egy orion 1025 B.gazdájának sikerült rövidre zárni a bemenetet tákolt kábellel elomondása szerint szikrázott egyet.na most az a helyzet hogy elindul,megyis de ha hangerőt feljebb tekerem elkezd egy műterhelés fűteni mint az állat és kiveri a kimeneti biztit.mutatok róla képeket. lehetséges hogy átment vezetőbe a végtraryó?
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
(#) szamóca válasza tibi1219 hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Az erősítő bemenetének rövidzárlata, nem okoz meghibásodást. Ott valami más történt.
(#) tibi1219 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

arra gondoltam hogy kicserélem neki a végeit 2db tda 2030-as kitre egyszerübbnek tartom feszültség impedancia áram stimmel.

Kezd el kérlek, a nagybetűk, és az írásjelek használatát!
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013

Miért cserélnéd, hiszen még azt sem tudod mi a gond a készülékkel?
Először is mérni kellene tápfeszültségeket, kimeneten egyenfeszültséget, stb.
Egyszerűbb kicserélni alkatrészeket, mint komplett egységeket belekókányolni, s ezzel érték-csökkenté tenni a készüléket.

Ezeket megtettem ennek tudatában tenném ezt.de holnap elkezdem kimerégetni a dolgokat aprolékosabban.Miért gondolod hogyértékcsökkent lenne?

Mert nem az eredeti állapot fennmaradására törekszel, s ezért ha valaki belenéz azt fogja mondani, hogy belenyúltak, és így már nem ér annyit. Ha a kimeneten egyenfeszültséget mérsz, akkor is érdemesebb a tranzisztorokat kivéve megmérni őket, s a hibásak cseréjével az eredeti állapotot fenntartva megjavítani a készüléket.
(#) tibi1219 hozzászólása Jan 26, 2013 /

Értem de nem fontos az eredetiség a gazdájának csak müködjön.ha esetleg mégis fennt tartom az eredeti állapotot akkor hol tudok hozzájutni ilyen tranzisztorpárhoz?

A KD 607-est már nem gyártják, de helyettesíthető pl. 2N3055-el.

Hát megprobálom legfeljebb müködni fog
(#) szamóca válasza tibi1219 hozzászólására (») Jan 26, 2013 / 1

Nem vagy semmi!

Tudod én a rda-val nagyon régóta megvagyok elégedve mert szinte minden ami kell nekem benne van védelem stb és a hangja sem a legutolsó
(#) CIROKL válasza tibi1219 hozzászólására (») Jan 26, 2013 / 1

Na ne viccelj már egy eredeti orion erősítő és a 2030 között fényévek vannak !
A KD tranzisztorokat régen nem gyártják de nem lehetetlen a beszerzésük , még jobban szétnézek én is találok a fiok mélyén .
Ha teheted méregesd ki mi a rossz a kis panelen és cseréld , az eredeti megőrzése lenne az helyes út .

A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
(#) tibi1219 hozzászólása Jan 27, 2013 /

Sziasztok!_na megvizsgáltam jobban és igazatok_volt. volt egy nyamvadt elko amit észre sem vettem hogy már annyira égett hogy nem volt rajta a zöld boritás. látszik a képen is._47mikro 40 volt-os az ominózus._mind a két végén kicseréltem 47 mikro 100 voltra mert magas hangerőnél elvágta a biztit. a gyári 40 voltos._plusz a gyári 2,5A bizti helyett 3.15 set raktam be miindkét végébe. most ugy_nézem tökéletesen müködik.

Szmájlik helyett, inkább a shiftet nyomkodd!
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
(#) Csupasz hozzászólása Feb 1, 2013 /

Sziasztok
Szeretnék egy ORION SE 1025 erősítőt restaurálni, ami hiányos.Átnéztem a topicot, de nem tudtam eldönteni, melyik végfok lenne az, ami legközelebb áll az eredetihez, és az alkatrészei is beszerezhetőek.
Kérem, hogy ha valakinek van ilyen doksija (panelterv,stb...), legyen szíves feltenni, vagy elküldeni magánban.*
Esetleg egy toroid is érdekelne hozzá...
Köszönettel
Csupasz

*Kérem, ne küldje el neki senki!
mod.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2013
Következő: »»   8 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem