Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 72
(#) patexati válasza Lacca hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Biztos vagyok bent,hogy akkor is ott lesz a bibi valami ki van olvadva mert elment és visszajött ez tipikus hiba az ilyen készülékeknél!Nézd át a panelt vannak nagyobb ellenállások melyek melegen mennek azok is produkálnak ilyet!Ha nincs bent poti akkor annál jobb mivel nem lehet az a hiba oka !90%-ot adok rá,hogy forrasztási kontakthiba lesz ha csak a monitorkábel nem szakadt valahol!
(#) Dióda hozzászólása Okt 29, 2007 /

Na egy érdekes dolog jött föl minap!
Rámmaradt mint szamárra a fül egy nagy 19-es monitor de ha bekapcsolom csak a tápjelző led villog és halkan kattog benne valami.Tápkínja lehet a kicsikének?
(#) PCB válasza Dióda hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Szia !

Igen, a táp nem indul, elkókat cseréld ki és jó lesz 99%

Üdv!
(#) Dióda válasza PCB hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Csak azt kellene tudni melyik az ezen a buzi nagy panelen.
(#) Georgee válasza patexati hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

A monitorok színhibályát általában a csatlakozóban kell keresni vagy a kábel van megtörve. nekem is ez volt a baja a monitornak megtört a csatlakozó dugóban a G (green) szál... így a monitor máris más színt adott ki. levágtam a kábelből vagy 10 centit és uj csatit tettem rá már működik.... remélem tudtam segíteni. Jah ha a monitorhoz van leírásod abba fel van tüntetve h melyik csatira mi megy.....
(#) Lacca válasza Georgee hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Szerintem a kábel kizárva. Én is ezzel kezdtem. Mozgattam is, illetve kihúzott állapotban az OSD menü is más színt ad vissza, ami viszont nem a számítógépből kapja a jelet.
Amúgy a gép 3 éve be volt építve és hozzá sem volt nyúlva, szóval mozgatás, tépés, stb semmi.
Biztos, ami biztos, este kimérem mindegyik szálat.
Szerintem valami egyéb lesz a gond.

Lacca
(#) Dióda válasza Dióda hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Na nekiestem és szétkaptam .Látszólagosan már volt javítva és elkezdtem méricskélni benne és kb a nagyfesz és környékén majd minden fet zárlatban van.
Én úgy döntöttem bontom is szét az egészet.Megerősítést várok hogy szerintetek foglalkozzak vele vagy sem.Ennek anno is baja lehetett és egyszer megjavították és ujra beadta az unalmast.Szerintem nincs értelme vele foglalkozni.Szerintetek?

Szia !

Nem vagyok benne biztos, hogy kattogna (indulniakarna)ha a FET-ek zárlatosak lennének.

Szerintem simán kondis.

Üdv!

További méricskéléssel diódákból is jópár zárlatos.
Szerintem a táp indulni akarna csak épp mivel zárlatos a nagyfesz résznél a cucc így nem indul el hanem visszatilt.

Szia !

Vegyél ki két zárlatosnak vélt alkatrész és mérd meg úgy is. A túl sok zárlatos alkatrész gyanus.

Üdv!

No-no nem vagyok amatőr !
Kivettem őket és full zárlatosak.
Eddig egy félmarék alkatrész lenne ebből 3fet és 4dióda.
Úgynézem ez rendesen megadta magát.

Lehet hogy meglocsolták egy kicsit a lelkemet .
(#) Georgee válasza Lacca hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

esetleg árnyékolás????? Lehet h a gépben adta meg magát a tehermentesítő, és az fogja az árnyékoló kábelt
(#) djmagoo válasza Georgee hozzászólására (») Okt 29, 2007 / 4

Szia!

A képcsőnyaki panelen forraszd át az RGB végfok IC lábait. Ez az az IC ami egy kisméretű hűtőbordával is rendelkezik és hasonlóan néz ki mint egy sima hang vég IC... ha bizonytalan vagy benne hogy melyik az, onnan ismered meg hogy hűtőfüle van és és a lábai lefele állnak a panel felé... ha még így sem találod meg, forraszd át az egész képcsőnyaki panelt és tuti megszűnik a hiba. Tipikus LG agybaj... jah előtte a képcsőnyaki lapról forraszd le a fém árnyékoló lemezeket, mert csak így férsz hozzá az IC lábaihoz. Aztán meg forraszd őket vissza, mert különböző zavarokat szellemképet stb okozhat ha nincs a helyén...

Üdv!

TamásBP
(#) szabi_o válasza Lacca hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Nekem pl. egyszer-egyszer eltűnt a fűtőfesz, szépen lassan elhalványodott a monitor, majd 1-2 pof, és helyre jött.
Lusta voltam szétszedni, ezért ez így ment pár hónapig.
A képcső panelen a foglalat lábai voltak fellazulva, át kellett forrasztani.
(#) spkkill hozzászólása Okt 29, 2007 /

Nekem is ilyen monitorom van.És ugyanez volt a baja. :yes: A képcsövön lévő nyákon kell átforrasztgatni a dolgokat és jó lesz. .Amúgy én is kábelhibára gondoltam előszőr.Lehet hogy széria hiba?
(#) Scanmen válasza Lacca hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Tipikus LG hiba...
A képcsővön levő nyák pontjait forrasztani és minden ok lesz...

Üdv.
Scanmen
(#) patexati hozzászólása Okt 29, 2007 /

Az a hiba ha a kábel jó!Ezt írtam az elején is mindegy milyen típús át kell forrasztani a teljesítmény (melegedő alkatrészek lábait) és kész is 90%-ban ez a hiba nem csal az LG-nél!
(#) Sheffield hozzászólása Okt 29, 2007 /

Sziasztok!

Van egy Compaq V1000 típusú monitorom, és az a probléma vele, hogy bekapcsolás után 30-40 perccel (kb. mire bemelegszik) elkezd vízszintesen vibrálni a képe halvány piros és zöld színekben. (Olyan mintha mobiltelefon zavarná, pedig a közelében nincsen.)

Előre is köszönöm a segítséget!

Sheffield
(#) hhkfk válasza Lacca hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

Hi!

Nekem is ilyen monitorom volt!! Egyszer bekapcsoltam, szürke lett a kép... pár óra múlva megjavult... aztán megint szürkés..... most porfogó
(#) Lacca válasza djmagoo hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

Sziasztok!

Tegnap du. óta nem voltam közelben.
Közben megjavítottam a kütyüt.
VÉGFOK forrasztás
A 9 lábú IC (persze nem olyan, mint a Service Manualban ) 4 lábánál engedett el a forrasztás, a többi jó.
Összeszerelve, minden szín a helyén.

Szóval mindenkinek köszi az infókat, válaszokat.
(#) Sheffield válasza Sheffield hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

Senkinek nincs ötlete?
(#) PCB válasza Sheffield hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

Szia !

Jó lenne több felbontáson és frekin kipróbálnod !

Üdv!
(#) Sheffield válasza PCB hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

Szia!

Próbáltam már 1024x768-as és 1280x1024-es felbontáson is 60, 85 és 100Hz-en is de mindenhol fennáll a probléma.
(#) PCB válasza Sheffield hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

Szia !

Lehet video erősítő is meg H szinkron is.

Video panelen BF422 -et, kondikat kellene megnézned.
LM2402 CRT Driver - TDA4885 és környéke.

Üdv!
(#) Sheffield válasza PCB hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

Pontosan mit nézzek meg ezeken az alkatrészeken?
Esetleg mérnem is kellene valamit? Ha igen akkor kérlek írd le hogy mit és hogyan.

Köszi!
(#) Dióda hozzászólása Nov 7, 2007 /

Na nyühe jöttem kérdezősködni !
Mostanában egész bugázós kedvemben vagyok, és van eggy ujj szerzeményem egy Studioworks 55i monitor.Kis ügyes és formás a lelkem de ha bedugom akkor csak kattog.Erre szétkaptam és a nagyfesz résznél találtam egy teljesítménytranyót ami zárlatos volt ez egy 2SC5129-volt na erre bele estem az alkatrészkupacba és találtam helyette 2SC5446-ot ami jóval többet tud szerintetek beletehetem?
A környékét kiméricskéltem hogy nincs-e máshol is zárlat de nem találtam a nagyfeszültségű trafót ugye meg minek mérem mert majdnem mindenhol a panelrészen ohmos ellenálatú.
Na most itt jön a gubi hogy szerintetek mitől mehetett ki ez a tranyó?Merre kellene keresgélni ugye azt hogy mitől mehetett ki?Vagy hagyjam a fenébe és kapcsoljam be az ujj tranyóval és vagy-vagy?
Bár énnékem van egy sejtésem hogy mi lehetett a gond de csak sejtés ugye hogy az a tranyó ami benne volt tiszta műanyag mindenhol azaz a hűtőfelület felől is és a disszipációra csak 50W-ot írtak ami ugye elég kevés főleg ha a belsejében a monitornak ujjnyi vastag a por, ami miatt túlmelegedett a lelkem.Ez az ujj tranyó meg egy robusztus és fém hűtőfüles ami valljuk be szívmelengetőbb.Nos várom a véleményeket!

Hozzáteszem nem vagyok otthon a tv-monitor terén a dolgokban úgyhogy lehetőleg parasztian közölni.
Itt a két adatlap is.
(#) Dióda válasza Dióda hozzászólására (») Nov 7, 2007 /

No senki?

Nem hiszem el hogy nincs köztünk egy tv-monitor mágus sem.
(#) Dióda válasza Dióda hozzászólására (») Nov 8, 2007 /

Nos emberek sikerült a dolog működik a monitor!
Fery kolléga segítségével sikerült a javítás bár ő azt vallja inkább tv szerelő mint monitor vagy legalább is tv-kben jobban otthon van.Ezúton köszönöm neki a segítségét.Megerősítette a gondolatmentemet és figyelmemet felhívta egy-két dologra amit ellenőrizni kellet és így penel a monitor.

Amugy megjegyzem hogy a kolléga egy messzemenőkig segítőkész és valódi tudású ember aki stílusával és tanácsaival illetve hogy nem nézi le az embert fölényesen mint bizonyos nagyon okosnak magukat képzelő műszerészek teszik nálam szakmailag és emberileg jelesre szerepelt.

Mégegyszer KÖSZI Fery!

Üdv : Dióda
(#) Fery válasza Dióda hozzászólására (») Nov 8, 2007 /

Nincs mit, nagyon szivesen.
(#) Parázs Gábor válasza Dióda hozzászólására (») Nov 8, 2007 /

Teljes mértékben egyet értek Diódával.
Következő: »»   6 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem