Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
A topjaimat elég melyre lelehet engedni hangzásban. De nekem ez csak azért kell hogy nagyobb teljesítményt nyújtsanak nekem közép-magas tartományban, mert a melykozep hangsugárzó nemkepés akkora teljesítményt elviselni mint mondjuk a magas hangsugárzóm, és erre azért lenne szükségem hogy ne fűtse a melyikek hangsugárzó tekercset olyan jel amit mar nem is az hogy nem lenne képes sugározni, de helyette más hangsugárzó kiadja, és így növelem a közép-magas tartomány teljesítményét. Vagy esetlegesen mar mechanikusan sem bírna el.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Köszönöm az elismerést.Focelom,hogy minél többet tudjak kiszedni belőlük, mert pl most így a t.ampal hajtva őket igen igen ki-ki jön a szag a melykozepekbol, pedig a t.amp ta2400 asnak kb olyan fel erősségél világít a második signal led. Emiatt kell egy kisebb erősítő, na meg ha azt szépen aktívba vágom, akkor ugyannyi wattal tobb db-t tudok kiszedni, mert a basszusoknal nincs se torzitas sem az hogy megtobb wattot igenyeljen. Igy folyamatosan konnyeben tudnam 0 db-n tartani a bemeno jelet is. Remelem erteheto hogy mit akarok kihozni az egeszbol.Erre tapasztalatból jöttem rá igaz jóval kisebb wattokkal lejátszva, hogy ugyanazon a hangasugárzóra rakottem különböző teljesítményű erősítőt és hol basszussal, hol keverőn levettem a basszust és lám mennyivel hangosabb lett. Meg olvastam a fórumon[nagyon nagy segítség számomra] hogy a nagy basszushoz kell a sok-sok watt,hisz ott van a legnagyobb mechanikus kitérés, és ehhez kell a sok watt.
Mondom én, kell neked egy kétutas aktív cross!
Már csak a keresztezési frekit kellene meghatározni neki, és lehetne tervezni egyet, ha már nem akar venni. (bár valójában nem sokat nyer anyagilag a csináld magad módszerrel)
Mivel felnyitottatok a szemem hogy ez tényleg fontos része az egész dolognak, nem art ha valami gyári ezkozrol lenne szó, próbálok használtan keresni Debrecen kornyeken[tollem 40 kmre van] és venni egyet, ha rakell szanni a penzt hat legyen, legalabb kulsore is fog valahogy kinezni. Köszönet minden faradozásért. Mar csak azt nem tudom eldonteni, hogy suboknak milyen hangszórót használjak majd, hog scoop ládában lenne. Így nehezen 2 sal pa50100 ferne bele anyagilag. Szerintetek a t.ampommal kielégítő lenne? [csak 18" hangszórót akarok subnak]. Meg arra szeretnek valakit megkérni hogy magyarázza el nekem milyen az a parallel mód az erősítőn. Köszönőm!
Annyit értettem én is hogy párhuzamosan kapcsolt, de ez azt rejti magában hogy kap egyetlen egy jelet pl crossover sub kimenete, parallelbe kapcsolva bedugom az A channel bemenetere, és majd a B channel kijövetelén is ugyanaz a jelfog kijönni[felerősítve]
Idézet: „Meg arra szeretnek valakit megkérni hogy magyarázza el nekem milyen az a parallel mód az erősítőn. Köszönőm!” Itt van! Bővebben: Link
Hali! Utána érdeklődtem az erősítő származásáról .
Valóban egy kis szériás erősítőről van szó ez egy teszt erősítő 2x 400w 4 ohm on . Valamikor nagy 500- 600 w os hang(falak)sugárzókat teszteltek velük . Az oldalán rajta is van meo . A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
Tisztelt -vl- !
Utána érdeklődtem az erősítő származásáról .Megtudtam róla hogy ez egy 2x 400w 4 ohm- os teszt erősítő volt amivel nagy teljesítményű hangszórókat-hang(falak)sugárzókat teszteltek a BNC kimenet jól gondoltad oszcilloszkópra ment .Amúgy le teszteltük JLB -JRX 125 500w-os hang(fal)sugárzó párral és szerintem a manapság gyári 2x400w-os erősítőket túlszárnyalja mint teljesítményben mint minőségben .20-30 éve ezelőtt is voltak profik akik az akkori technikákból is tudtak jó dolgokat építeni sőt ki merem jelenteni abban az időben amit rá írtak valamire az tudta is nem úgy mint manapság igaz vannak kivételek csak mi azt nem tudjuk megfizetni.A rozsdás csavarok pedig gondolom abból származnak hogy el telt 20-30 év és kitudja hol tárolták .Ezen könnyen lehet segíteni a popszegecsek meg egyáltalán nem zavarnak az is egy kötés ha kell oldható az is de ne keljen .(Amúgy nem vettem zokon a kritikádat csak kíváncsi voltam pár dologra .) A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
Üdvözletem!
Mélyádákat szeretnék épiteni a közeljövőben, kisebb hangositásokra, kültéren-beltéren egyaránt szeretném használni. Azt már eldöntöttem hogy a Dynacord F17 és a Dynacord F18 közül választok. A segitségeteket szeretném kerni abban hogy megtudjam hogy melyik az inkább nekem való láda! És itt tényleg csak a ládárol van szó. Segitenétek összehasonlitani a két ládát, de úgy hogy feltételezzük hogy mindkét láda ugyanazzal a hangszóróval van szerelve, szóval azonos az érzékenység, a teljesitmény, csak a láda kialakitása külömbözik.
Szia!
Ha azt az egy darab front takarólemezt mondod eltérésnek, akkor szerintem mindegy.
Nem csak annyi eltérés van a ládák között. Mivel az ürtartalmuk külömböznek, és a reflex csö mérete sem egyezik, szoval eltérően vannak hangolva a ládák. az f17 kicsivel kisebb mint az f18.
Nos, ebből gondolom, hogy a frekvenciamenetük kicsit másabb. Akkor ez meg inkább azt határozza meg, hogy milyen zenére jobb inkább. Diszkó, rock ...
Föleg diszkó zenére használnám, de néha azért másra is. Én elsőre arra gondoltam, hogy mivel az F18 nagyobb, nagyobb az ürtartalma, biztosan mélyebbre is megy, ezért inkább ahoz húz a szivem. De azért kiváncsi vagyok a tapasztaltabbak véleményére is! Az F17 meg kisebb, igy könyebb a szalitása... de ez nálam nem anyira fontos ha az F18-ból szebb mélyek jönnek ki.
Hali!
Hogy kell azt értelmezni rack szekrénynél, hogy 1U, 3U stb. magas? Milyen mértékegység az U? Köszi!
Szinte mindegy ,hogy 40 vagy 43 Hz az alsó határ. Inkább olyan szempontok szerint válassz , mint pl szállítás , tárolás. stb
1 Rack Unit = 1.75" = 44.45mm
Ilyen szempontok alapján az F17 a nyertes. Hag-nyomásban melyik láda az erősebb? Te melyiket választanád a helyemben?
Mind a két láda rezonátor. F18 hosszú az F17 rövid. Hallottam már olyan rendszert, hogy 4 F17 és olyat is, hogy 2 F18 és 2 F17. A gyári rendszervégbe 160Hz-en vágják egy alul áteresztő szűrővel és 70Hz-en egy 12dB/oktávos felül áteresztő szűrővel. F18 az mélyebbre megy jóval. Személyes véleményem az, hogy a 4 F17 jobban tetszett, ütősebb összeállítás rendszervéggel (XA2600). Ne képzelj el sub-okat hanem ütős mélyeket amik a hajad is rezgetik. Diszkóra mind a kettő tökéletes.
Egyenlőre nekem csak 2db. mély-ládám lesz. Mondod hogy az F18 jóval mélyebbre megy, szerinted melyik lenne jobb nekem, 2 F17, vagy 2 F18?
Ha az F18-ak mélyebbre mennek, akkor miért tetszett jobban a 4db F17? Ezt ki fejtenéd bővebben kérlek?
Vannak a sub-os mélyek meg vannak azok a pattogós ütősek. Nekem az a pattogós ütős mélyek jobban tetszettek. F18-at nem hallottam még rendszervég nélkül, de azzal nem tetszett olyan erőltetett sub-osan szólt. 4 F17 meg nincs sub de olyan ütős, hogy előtte nem állsz meg és kint is egész messzire lehetett érezni, ne kérdezd miért volt jobb, nem tudom, de tény, hogy az a 4 kis láda olyat csavar 2x700W-ról, hogy nemigaz. Kis ládák nagy beállítással.
Értem! Köszönöm hogy válaszoltál!
Sziasztok!
Tervezem kisebb hangtechnika beszerzését. Kisebb termek hangosítását, esetleg rendezvénymegnyitókat szeretnék vállalni. Ebből következik, hogy jó lenne ha a leendő hangládáimmal a diszkó zene és az élő beszéd is jól, érthetően szólna. Szeretnék olyan hangládákat találni, amelyek mélyláda nélkül is képesek kisebb termeket erőteljes mély hangokkal ellátni, ugyanakkor a beszéd és ének sem jelent nekik problémát. Ebben szeretném a segítségeteket kérni! Ki, mit ajánlana ilyen célra? Akár aktív, akár passzív is szóba jöhet, lényeg, hogy mély láda nélkül is megállják a helyüket! Árban minél olcsóbb, annál jobb! Előre is köszönöm a segítséget!
Valamilyen reflex doboz kell neked 12-15" . Ha sikerül 3 utast venned akkor talán jobb esélyed van a normális középtartományra. (beszéd). Az lenne a legjobb ha megmutatnád mire gondoltál ,vagy legalább a lehetőségeid megosztanád. (mennyit szánsz rá)
Olyan nincs hogy mindenre jó, illetve mindig kompromisszumos!
ptesza!
A reflexeket nézegettem én is. Nem tudom megmutatni, hogy mire gondoltam, mivel nem gondoltam semmi konkrét márkára vagy típusra. Természetesen a lehető legkevesebbet szánom rá, de ha mondjuk aktív hangfalakról van szó, akkor maximum 200e, ha passzív, akkor kb ennek a fele, vagy kicsit azért több (mondjuk max 140e). De jó lenne, ha nem kéne ennyit költeni rá. bajtaig! Persze, hogy nincs, ezzel tisztában vagyok. Maradjunk akkor annál, hogy mélyláda nélkül is lehessen vele kisebb (kb 40 fős) bulikat tartani, arra úgyis jóval többször lenne használva, mint élő beszédre. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
Ha egy háromutas dobozt leteszel a földre a mély elfogadható, de a közép és a magas hangokat leárnyékolják az előtte állók.Ha felteszed állványra akkor a közép és magas jó, a mély viszont elveszik. Széles sávú hajtásnál nem használható ki a hangsugárzó maximálisan.
Ajánlanám a 2.1 -es rendszert, ha beszéd van akkor topok fent állványon mély nem kell, ha meg buli viszed a mélyet is, ez feltételezi a két végfokot és aktív hangváltót. Ha jó cuccot akarsz az nem olcsó, ha olcsót az meg gyenge ,minőségre és hangnyomásra is, + bármikor váratlanul bedögölhet, ami ugye nem kívánatos. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |