Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ARM - Miértek hogyanok

Témaindító: gtk, idő: Jún 26, 2007
Lapozás: OK   26 / 177
(#) sikolymester válasza kapu48 hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Na majd kipróbálom, hamarosan kell úgyis hardveres floating point, remélem Yagarto tud olyat.
(#) kapu48 válasza sikolymester hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Az nem az Eclipsen mulik, hanem amit bele integrálsz: gcc-arm-embedded, kel tudnia!
http://www.emb4fun.de/arm/gabmt/index.html

A legfrissebb már biztosan megbirkózik vele.
(#) icserny válasza kapu48 hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Köszönöm, ez hasznos információ volt!
(#) kapu48 válasza kapu48 hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

(#) sikolymester válasza kapu48 hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Sosem mondtam, hogy az Eclipse-en múlik.
(#) david10 hozzászólása Jan 24, 2013 /

Sziasztok van egy Raspberry Pi-m es a composite kimeneten feher-fekete kep jon ki.Az egyik forumozo irta "sdtv_mode=2''-e?Megneztem es igy volt...Mit csinaljak hogy szines legyen? (csatoltam a config.txt file-t)

config.txt

(#) ciw hozzászólása Jan 24, 2013 /

A CooCox IDE nekem azért nem jön be, mert a fejlesztője nagyon sajátosra szabta az egészet, majdhogynem szinte saját nyelvezete van a sok saját függvény és emiatt a kezdő felhasználó nem lát mögé a dolgoknak, nem tudja, hogy valójában mi zajlik a háttérben, tehát én nem preferálom, bár lehet van akinek bejön. Ráadásul ha egyszer fizetős lesz, akkor nem lehet egykönnyen váltani.

Az eclipse kinlódásról: szinte mindegyik leírást kipróbáltam, több kevesebb sikerrel, a lényeg az, hogy nem egyszerű bennük létrehozni egy projektet, van amelyik csak úgy működik ha félig az atollic studióval megkreálod a projektet. Tehát a végeredmény, hogy nyolcvanhat féle fejlesztőkörnyezetből, nagynehezen össze lehet lapátolni egy működő projektet, de szerintem egy kezdőnek elmegy a kedve az egésztől mire odáig eljut, hogy villogjon egy led a demoboardján.

Van egy másik fejlesztői környezet, amiről szerintem méltatlanul keveset lehet hallani, ez is eclipse alapú, de Pöccre indul, vannak benne demók is. ITT.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
(#) kapu48 válasza ciw hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

És jól látom, 1500Eu a legolcsóbb változata? (+27% ÁFÁJMA!)

Ezt ajánlod egy kezdő hobbi fejlesztőnek?

A Triál változata meddig használható?
Vagy mik a korlátok benne?
Érdemes egyáltalán rászánni az időt, vagy mire megtanulnám lejár a licenszem?

(#) sikolymester hozzászólása Jan 24, 2013 /

Kezdőknek ott vannak a 32K kódkorlátos környezetek. Az említett LED villogásra jók lesznek.
Jelenleg fogom az atollicból a startup és a linker file-t, amit generált. Átviszem eclipse-be aztán kalap-kabát, működik.
(#) ciw válasza kapu48 hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Való igaz, sajnos 15 nap
Ide dugták el a lényeget.
Csak örültem, mert a VX-toolset kinlódás nélkül működik.

Csak az eclipshez kéne egy normális leírás, olyan ami nem ősrégi, bár Ezt még én sem próbáltam, egy eclipse guru ránézhetne.

Az ATOLLIC-nak viszont nem találtam az árát, csak összehasonlítás képpen megnézném.

Én is rendeltem egy ilyet, kérdés, hogy mennyi idő alatt szokott megjönni? A nyomkövetésnél még nem látszik semmi.
(#) sikolymester válasza ciw hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Ha nincsen ár, akkor az pofátlanul drágát jelent
Amúgy egy gugli keresés eredményt dob.
(#) icserny válasza ciw hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Idézet:
„Az ATOLLIC-nak viszont nem találtam az árát”
Itt találsz. Csak előtte ülj le!
(#) ciw válasza icserny hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Sikolymesternek igazavolt, eddig ez a leghúzósabb, főleg, hogy az egyéb kiegészítői sem olcsóbbak. A keil sem olcsó, de ott legalább az egészet megkapja az ember.

Egy kérdés, ha kész vagyok az ATOLLIC-ban egy projektel, akkor hogyan lehet azt a prociba tenni (release-lni) ? Persze nem akarom lezárni, vagy ilyesmi.
(#) icserny hozzászólása Jan 24, 2013 /

Az EBV Elektronik honlapján Infineon XMC4500 Relax Kit-t lehet nyerni (projekt pályázat, ha jól értettem).
(#) sikolymester válasza ciw hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Nem egészen értem a kérdést, de megpróbálok válaszolni.
Kiválasztod a debuggered, beállítod az opciókat, majd rányomsz a RUN -ra. Feltölti a procira, elkezdi debuggolni. Utána szépen kikapcsolod a debuggolást, aztán kész. Kód a procin.

Ehhez vagy JTAG vagy SWD bekötés kell.

Persze ha pró vagy, akkor tudsz olyan konfigot csinálni manuálisan, ami csak fellövi a kódot, aztán csókolom.
(#) sikolymester válasza icserny hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Nem rossz, de az áfát rám verik vajon ha megnyerem?

Idézet:
„Liability for any tax on any prizes provided to Participants pursuant to this Program shall be the sole responsibility of the Participant.”
(#) _vl_ válasza sikolymester hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Szerintem ez egy német cég, EU-n belül nem tudnak rád áfát verni.
(#) horcsab válasza _vl_ hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

ÁFA-t igen, de vámot nem. Németo. 19% az ÁFA.
(#) _vl_ válasza horcsab hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Azt sem tudnak. Magánszemélytől csak EU-ba importáláskor tud az állam áfát kérni, minden más esetben a magánszemély nem alanya az áfának.
(#) ciw válasza sikolymester hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Igen így csináltam, csak a PIC-hez vagyok szokva, ott meg ugye külön van debug és release fordítás.
(#) sikolymester válasza ciw hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Ja, vagy úgy.

Vagy a német vagy a magyar ÁFA-t be kell fizetned ha legálisan akarod megvenni. Teljesen mindegy, hogy magán vagy céges vagy. Egyértelmű, hogy a német 19% jobban jársz. Egyébként ha nem adod meg a közösségi adószámod akkor automatikusan a számlát kibocsájtó ország ÁFA-t kell fizetned.
(#) _vl_ válasza horcsab hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Idézet:
„ha legálisan akarod megvenni.”

Valamit félreértettél. Szó sincs semmilyen vételről. Nyeremény = céges repiajándék.
(#) kapu48 válasza icserny hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Ezzel csak az a bökkenő, hogyan tudod elkészíteni a pályázató a kit beszerzése nélkül?

Tudod szimulálni a működését?

(#) _vl_ válasza kapu48 hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Nekem úgy jött le, hogy ez nem pályázat, hanem lottó (jelentkezel, kisorsolnak, nyertél).
(#) icserny hozzászólása Jan 25, 2013 /

Itt is oszogatnak ingyen jó cuccokat. Csak regisztrálni kell, s a nyertesektől elvárják, hogy egy rövid beszámolót írjanak.

Most éppen egy Freescale i.MX6Q Sabre Lite Board (1 GHz-es négymagos ARM Cortex A9 MPCore processzorral).

Nem akarom offolni a topikot, így azt már nem mondom el, hogy február 11-ig 3 db Tektronix MDO4014-3Mixed Domain oszcilloszkópra is lehet pályázni ugyanott...

Ok, igaz nincs vételről szó!
Erre reagáltam "EU-n belül nem tudnak rád áfát verni."

Kösz!

Ma megjött az ethernet PHY board, milyen TCP/IP -t érdemes kipróbálni, ami mondjuk ingyenes? És van valami demo projekt az atollic-hoz.
Csak látni szeretném, hogy mit tud?
Jól értelmezem, hogy itt csak RTOS-el tudok ilyen tcp/ip modulokat használni?
(#) sikolymester válasza ciw hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Az Lwip-t próbáld beüzemelni. Az megy RTOS -szal, vagy anélkül is. Szerintem legnagyobb annak az esélye, hogy FreeRTOS -szal együtt akadj rá valami lwip demo projektre.

Atollicban: File/import/Example projects

Nem vagyok benne biztos, hogy lwip lesz ott. FreeRTOS tuti van.

Igen most olvastam, hogy az lwIP megy RTOS nélkül is, bár nekem most csak próbára kell.
Ezt találtam, de ez meg, ha jól értelmezem a CooCox CoIde fejlesztőhöz készült.

Most nézem, hogy az ST honlapján van demo project.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
Következő: »»   26 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem