Fórum témák
» Több friss téma |
Na majd kipróbálom, hamarosan kell úgyis hardveres floating point, remélem Yagarto tud olyat.
Az nem az Eclipsen mulik, hanem amit bele integrálsz: gcc-arm-embedded, kel tudnia!
http://www.emb4fun.de/arm/gabmt/index.html A legfrissebb már biztosan megbirkózik vele.
Sosem mondtam, hogy az Eclipse-en múlik.
Sziasztok van egy Raspberry Pi-m es a composite kimeneten feher-fekete kep jon ki.Az egyik forumozo irta "sdtv_mode=2''-e?Megneztem es igy volt...Mit csinaljak hogy szines legyen? (csatoltam a config.txt file-t)
A CooCox IDE nekem azért nem jön be, mert a fejlesztője nagyon sajátosra szabta az egészet, majdhogynem szinte saját nyelvezete van a sok saját függvény és emiatt a kezdő felhasználó nem lát mögé a dolgoknak, nem tudja, hogy valójában mi zajlik a háttérben, tehát én nem preferálom, bár lehet van akinek bejön. Ráadásul ha egyszer fizetős lesz, akkor nem lehet egykönnyen váltani.
Az eclipse kinlódásról: szinte mindegyik leírást kipróbáltam, több kevesebb sikerrel, a lényeg az, hogy nem egyszerű bennük létrehozni egy projektet, van amelyik csak úgy működik ha félig az atollic studióval megkreálod a projektet. Tehát a végeredmény, hogy nyolcvanhat féle fejlesztőkörnyezetből, nagynehezen össze lehet lapátolni egy működő projektet, de szerintem egy kezdőnek elmegy a kedve az egésztől mire odáig eljut, hogy villogjon egy led a demoboardján. Van egy másik fejlesztői környezet, amiről szerintem méltatlanul keveset lehet hallani, ez is eclipse alapú, de Pöccre indul, vannak benne demók is. ITT. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
És jól látom, 1500Eu a legolcsóbb változata? (+27% ÁFÁJMA!)
Ezt ajánlod egy kezdő hobbi fejlesztőnek? A Triál változata meddig használható? Vagy mik a korlátok benne? Érdemes egyáltalán rászánni az időt, vagy mire megtanulnám lejár a licenszem? ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
Kezdőknek ott vannak a 32K kódkorlátos környezetek. Az említett LED villogásra jók lesznek.
Jelenleg fogom az atollicból a startup és a linker file-t, amit generált. Átviszem eclipse-be aztán kalap-kabát, működik. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
Való igaz, sajnos 15 nap
![]() Ide dugták el a lényeget. Csak örültem, mert a VX-toolset kinlódás nélkül működik. Csak az eclipshez kéne egy normális leírás, olyan ami nem ősrégi, bár Ezt még én sem próbáltam, egy eclipse guru ránézhetne. Az ATOLLIC-nak viszont nem találtam az árát, csak összehasonlítás képpen megnézném. Én is rendeltem egy ilyet, kérdés, hogy mennyi idő alatt szokott megjönni? A nyomkövetésnél még nem látszik semmi. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
Ha nincsen ár, akkor az pofátlanul drágát jelent
![]() Amúgy egy gugli keresés eredményt dob. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
Idézet: Itt találsz. Csak előtte ülj le! „Az ATOLLIC-nak viszont nem találtam az árát”
Sikolymesternek igazavolt, eddig ez a leghúzósabb, főleg, hogy az egyéb kiegészítői sem olcsóbbak. A keil sem olcsó, de ott legalább az egészet megkapja az ember.
Egy kérdés, ha kész vagyok az ATOLLIC-ban egy projektel, akkor hogyan lehet azt a prociba tenni (release-lni) ? Persze nem akarom lezárni, vagy ilyesmi. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
Az EBV Elektronik honlapján Infineon XMC4500 Relax Kit-t lehet nyerni (projekt pályázat, ha jól értettem).
Nem egészen értem a kérdést, de megpróbálok válaszolni.
Kiválasztod a debuggered, beállítod az opciókat, majd rányomsz a RUN -ra. Feltölti a procira, elkezdi debuggolni. Utána szépen kikapcsolod a debuggolást, aztán kész. Kód a procin. Ehhez vagy JTAG vagy SWD bekötés kell. Persze ha pró vagy, akkor tudsz olyan konfigot csinálni manuálisan, ami csak fellövi a kódot, aztán csókolom.
Nem rossz, de az áfát rám verik vajon ha megnyerem?
![]() Idézet: „Liability for any tax on any prizes provided to Participants pursuant to this Program shall be the sole responsibility of the Participant.”
Szerintem ez egy német cég, EU-n belül nem tudnak rád áfát verni.
ÁFA-t igen, de vámot nem. Németo. 19% az ÁFA.
Azt sem tudnak. Magánszemélytől csak EU-ba importáláskor tud az állam áfát kérni, minden más esetben a magánszemély nem alanya az áfának.
Igen így csináltam, csak a PIC-hez vagyok szokva, ott meg ugye külön van debug és release fordítás.
Vagy a német vagy a magyar ÁFA-t be kell fizetned ha legálisan akarod megvenni. Teljesen mindegy, hogy magán vagy céges vagy. Egyértelmű, hogy a német 19% jobban jársz. Egyébként ha nem adod meg a közösségi adószámod akkor automatikusan a számlát kibocsájtó ország ÁFA-t kell fizetned.
Idézet: „ha legálisan akarod megvenni.” Valamit félreértettél. Szó sincs semmilyen vételről. Nyeremény = céges repiajándék.
Ezzel csak az a bökkenő, hogyan tudod elkészíteni a pályázató a kit beszerzése nélkül?
Tudod szimulálni a működését?
Nekem úgy jött le, hogy ez nem pályázat, hanem lottó (jelentkezel, kisorsolnak, nyertél).
Itt is oszogatnak ingyen jó cuccokat. Csak regisztrálni kell, s a nyertesektől elvárják, hogy egy rövid beszámolót írjanak.
Most éppen egy Freescale i.MX6Q Sabre Lite Board (1 GHz-es négymagos ARM Cortex A9 MPCore processzorral). Nem akarom offolni a topikot, így azt már nem mondom el, hogy február 11-ig 3 db Tektronix MDO4014-3Mixed Domain oszcilloszkópra is lehet pályázni ugyanott...
Ok, igaz nincs vételről szó!
Erre reagáltam "EU-n belül nem tudnak rád áfát verni."
Kösz!
Ma megjött az ethernet PHY board, milyen TCP/IP -t érdemes kipróbálni, ami mondjuk ingyenes? És van valami demo projekt az atollic-hoz. Csak látni szeretném, hogy mit tud? Jól értelmezem, hogy itt csak RTOS-el tudok ilyen tcp/ip modulokat használni?
Az Lwip-t próbáld beüzemelni. Az megy RTOS -szal, vagy anélkül is. Szerintem legnagyobb annak az esélye, hogy FreeRTOS -szal együtt akadj rá valami lwip demo projektre.
Atollicban: File/import/Example projects Nem vagyok benne biztos, hogy lwip lesz ott. FreeRTOS tuti van.
Igen most olvastam, hogy az lwIP megy RTOS nélkül is, bár nekem most csak próbára kell.
Ezt találtam, de ez meg, ha jól értelmezem a CooCox CoIde fejlesztőhöz készült. Most nézem, hogy az ST honlapján van demo project. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |