Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Témaindító: Syn7h37ic, idő: Márc 15, 2010
No igen... mi is futottunk ilyenbe, ott ráadásul a távfelügyre kellett volna kötni. Mi mondtuk, hogy ez bukott, de kötötte az ebet a karóhoz. Csak miután heteken keresztül zaklatta az ügyelet, hogy nincs se életjel, se egyéb jelzés, amikor meg véletlen létrejött a kapcsolat, akkor aztán a teljes elmaradt kommunikációs mennyiséget betolta, és ezért lett zaklatva, kiköttette. (hála istennek...). És persze a telepítő a hibás, mert az ő hiperűber szélessávú netje telefonnal (persze, hogy kábelnet) az tutira jó, mert 15 perc alatt letölt egy filmet. ÁÁÁÁÁ... Merthogy a riasztó is digitális, ne magyarázzuk meg.
Megmagyaráztuk. Egy jó kövér számlával. Ugyanis nem garanciális hibáról volt szó. Azt mindenképp tisztázni kell a tulajjal, hogy ez az átvitel egyáltalán nem biztonságos, elég, ha lenyomják betörés előtt a biztit, és bukott is ez a fajta távjelzés. Mostanában felénk ez az egyik jellemző betörési módszer, megfigyelik, hogy mikor mennek el, bizti kinyom, és mennek is be. Ha riasztó van, és senki sem reagál rá 20-30 percig, akkor is bemennek lopni. A kutya sem ér semmit.
Üdv! Egy cégnek milyen engedélyekre stb-re van szüksége ahhoz, hogy hivatalosan telepíthessen riasztót? Kötelező még a kamarai tagság?
A 2005. évi CXXXIII. törvény és a 22/2006. (IV. 25.) BM rendelet mindent tartalmaz. Hozzáférhető bárkinek a net.jogtar.hu vagy a magyarorszag.hu oldalakon. (A törvény 2013. január 1-jétől ismét változott...)
A kamarai tagság már nem kötelező. Az új igazolványokon már nem is szerepel.
Ami kell: felelősség biztosítás, Rendőrhatóság által kiállított igazolvány (végzettséget igazoló bizonyítvány és törvényi megfelelőség esetén némi pénz ellenében rendőrség kiállítja), Működési engedély a cégnek (illetékes rendőrkapitányság állítja ki), kb. ennyi. Részletek a MPi-c által is említett joganyagban.
Sziasztok!
Adott egy Micron Scorpion Z16040C riasztó LCD-s kezelővel. A kérdésem az lenne, hogy ha a programozói kódot elrontom többször (azt hiszem 6x), és lezár a kezelő, akkor hogyan tovább? Még nem történt meg, de próbálok felkészülni. A programozói kód többszöri hibás megadásával lehet lockolni a kezelőt egyáltalán? Át kellene ütnöm az irodánk kódjait, de a kollega, aki annó telepítette a berendezést, nem biztos a programozói kódban és már párszor megpróbáltam. Nagyon fontos lenne! Előre is köszi! Üdv.: Laci
Üdv mindenkinek!
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy valaki esetleg tudja-e, hogy helyettesíthető-e a Paradox usb307 programozókábel valami egyszerűbb és olcsóbb megoldással,pl usb=uart interfész?, esetleg ez jó lehet-e?? http://www.chipcadextra.com/mikroelektronika/kommunikacios-kartyak/...-board
Igen helyettesíthető, a kezelőn keresztül ugyanazokat be tudod állítani, mint Winloadban, csak kicsit macerásabb... Az általad linkelt cuccról nem tudok mit mondani. De ha több paradox cuccot telepítesz, akkor megveszed, aztán 3-4 emberre elosztva beleszámolod az árba.
Szia!
Te setleg jártas vagy az EVO192 programozásában? Ha igen kérhetnék egy kis segítséget? Köszi
Szia!
Tudnál segíteni a programozásban? Kábelem már van
Elég sok kérdés van sajna,mert először kell EVO192-t programoznom,és nem nagyon látom át a programot,nem igazán tudom értelmezni,valamint az egyéb eszközök programozásához is kellene némi segítség,ha megtennéd. Tudsz estleg adni más elérhetőségedet,mindenképp jobb
lenne ha tudnánk beszélni. köszönöm
Ha van kábeled hozzá, akkor már sínen vagy. Kb ugyanúgy kell programozni, mint az SP-MG-t. És jobb, ha itt beszéljük meg, akkor a többiek is tanulnak belőle, vagy tudnak segíteni, amit nem tudok... Egy ideig itt leszek, úh írj csak. De ha minden kötél szakad, akkor a profilomban megadott mailcímen elérsz.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
Nem fog menni,túltúl körülményes igy mindent leírni,de megpróbálom.
A zónatulajdonságokat nem tudom beállítani,hiába rendeltem egy partícióhoz,engedélyeztem a zónaduplázást,mégsem látja a központ a 9-es zónát,csak az egyest. ZX8 zónabővítő modulon a jumperekkel van -e valami tennivaló?
A jumpereket gyárin szoktuk hagyni, de olvasd el a leírását, hátha mond valami pluszt. A zónákat meg nem tudom miért nem látja. EVO-nál ugye mindegyik zónát be KELL állítani, hogy a központ/vagy a bővítő melyik bemenetére van kötve.
iGEN, BE IS ÁLLÍTOTTAM,ENNEK ELLENÉRE SEM LÁTJA A 9-EST,CSAK AZ 1-EST
Hmm, megfogtál. A zóna definíció és a zóna opciók is jól be vannak állítva? Csak a 9-est nem látja, vagy a 10-11... -et sem?
a 9-es zónánál nem állítottad be a bemenetet... a sorszámnál gördítsd le és állítsd be 9-esnek (az 1. ATZ-s sor)
Oké4
Köszi ez megvan. A zónabővítő modul miért ír 2x 16 zónát,miért nem 17-től írja az első modul, a második pedig 33-tól. miért nem? A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
Passz. Ha zavar, akkor próbáld ki úgy, hogy a zónabővítőkön a jumpereket variálod.
Hello!
Ha itt vagy ,kérnék egy kis segítséget.Lehetne? Köszi
Azért, mert EVO esetén tetszőlegesen variálhatod a zónabővítő zónáinak a "zónaszámát".
(vagyis nem kötött, mint az MG/SP esetén)
Szia!
Az IP modult hova kell csatlakoztatni? Panel E -bus??
Igen, oda. Viszont ha a köztpont tápja (AUX) terhelt, akkor célszerű kölön tápot használni hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
Nincs terhelve. Ha csatlakoztattam, akkor a Winload-on már tudom programozni?
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
Lehet, hogy kell egy modul frissítést csinálni, vagy teljes tápelvétel után látja csak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |