Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Összeraktam 16f628-al ezt a kapcsolást de akadt vele némi gondom. http://www.dhservis.cz/dalsi/alarm.htm Legfőképp az hogy csak 10 másodpercig hívja az adott számot aztán leteszi,ami szerintem kevés mert lehetne 30-40 másodperc is hogy több eséllyel észrevegyem ha hív. Nem értek a picekhez ezért ha valaki átírná az asm-be hogy ne 10 másodpercig hívjon hanem 40-ig és beforgatná hex-be azt nagyon megköszönném.
Hali!
Megnőveltem az időtt. Bár lehet, hogy ezáltal más funkciók is leleasúlnak vagy nem fognak mükődni. Kb 3x nagyobb időzítés van mint volt. De próba cseresznye!
Kössz Tomee!
Ma mindenképp kipróbálom aztán beírom,hogy jó lett e!
Helló!
Kipróbáltam de sajnos nem működik a módosítással sőt most egyáltalán semmit sem csinál. Az eredeti szoftvert visszatölve azonban "jó". :no:
Úgye 16F628-t kellet modósítani?
Próbáld ki ezt. Ebben nincs modosítva semmi. Csak én fordítottam asmből hexbe.
Próbáld ki ezzel is!
Az elözőt sokáig próbáltad vagy csak egy pillanatig?
Nem egy pillanatig próbáltam hanem ráadtam a tápot és vártam percekig,de nem csinált semmit és a mobilt sem érzékelte hogy rá van kötve és van hálózat.
Ezzel a legutóbbi verzióval pedig részben működik: látja a mobilt és hogy van hálózat,de ha adok neki jelet és kéne indítsa a tárcsázást nem történik semmi sem majd egyszercsak kiirja,hogy hívás vége és a mobilon megint az alapkijelzés lesz. Tehát olyan,mintha nulla másodpercig tárcsázna. Amúgy köszi,hogy foglalkozol vele!
Bocs, hogy így próbálkozok, de nem erősségem ez a nyelv. (asszem lengyel vagy hasonló)
Egyébként ilyet már én is csináltam. A protótipús készen van csak nincs sim amivel évekig mehetne... Innen ismét letőltheted. Azért töltőttem fel a netre, hogy ne terheljük a hülyeségekkel az amúgy is kevés tárhelyet.
Kipróbáltam ezzel is úgy működik mint az eredetivel:körülbelül 10 másodpercig csenget aztán leteszi.
Nézd meg megint.Az elöbbi címen megtalálod.
De én ezt nem értem... Szerintem jó helyen kotorgálok, de mégse jó.
Nos kipróbáltam ezzel is és jó!!!!
Igy most már 70 másodpercig csengeti a mobilt aztán leteszi. Ez így már számomra tökéletes! Köszi a segítséged!
Szívesen!
De nem értem, hogy mi nem volt jó.....
Elirtam nem 70 másodpercig hanem egy perccel hoszabb ideig tehát 130 másodpercig csenget!
De nekem így is nagyon jó!
Hali!
csak véltlenül tévedtem ide. Megmondanátok mit jelent ez? Tuning words greater than 8000000 H (4000(LSB) 6000) köszi! faferi@citromail.hu
Nemtudom pontosan.
Szószerint: Hangoló szó nagyobb mint 8000000 H. Egy változó értéke hexában.
Szia!
Megtennéd, hogy nekem is elküldöd basic-ben, vagy asm-ben, hogyan kell PIC 16F628-al és egy csatlakoztatott Siemens telefonnal felhivni egy másik mobilt kb. 30 másodpercig. Szeretnék én is készíteni egy riasztót és ahhoz kellene. A fórumban olvastam, hogy neked már működik ez a dolog. Előre is köszi! Üdv: Belami
Üdv mindenkinek.
Itt van egy asm amiben, mindenki kedve szerint állítgathatja a csöngetési időt. A mosósítandó rész meg van jelölve. Azért csatoltam, mert már több ember is irt privátot, hogy állítsam át a csöngetési időt.
Valaki esetleg tudja hogy hogyan lehetne bérkező SMS-t figyelni ?
És különböző beérkezett SMS-ekhez különböző funkciókat rendelni ?
Pl. AT parancsokkal, ( AT Command, konkrétan AT+CMGR ) és ha a válasz PDU-ban van (telefonfüggő), abban kell a tartalmat azonosítani. Keress ezekre a betűszavakra!
Ha SMSt szeretnék küldeni mondjuk analóg bementen mért értéket szeretném SMS-ben elküldeni, akkor hogy lehetséges?
Az SMS küldő parancsok megvannak, az a gondom hogy a telefonnak PDU formátumban kell megadni az SMS szövegét. Ezt az átkonvertálást nem sikerült megalkotnom. A kérdés az lenne hogy tud-e valaki mintaprogramot PDU konvertáláshoz ? Vagy esetelge olyan telefont ami nem csak PDU formátumban fogadja el az SMS-t. Előre is köszönök minden segitséget.
Szia!
Sima text szöveget a következő programmal lehet kódolni PDU formátumba(SMSDecEnc). Ez egy kódoló és dekódoló program. Remélem ezt Te is tudod használni és megfelel. Üdv:Belami
Ilyet már találtam mondjuk az weblapra volt épitve.
De nagyon szuper kis program. Tulajdonképpen ilyen kellene nekem csak a PICBEN fusson. Ugyanis az adatokat pic olvasná ki analóg bementről , és SMSben küldené el. Ezért kellene a PIC nek tudni elkésziteni az SMS szövegét.
Találtam egy kis prgit.
ASCII -> PDU és PDU-> ASCII Csakhogy C ben van irva. Valaki esetleg tudja hogy lehetne mondjuk PICBASIC be illesztenia dolgot ? Vagy MPSAM is jó lenne. Felrakom hátha valaki ki tudja bogoni.
Vagy még esetleg tud valki olyan telefont ami sima ASCII TEXT formátumból is hajlandó SMS-t klüldeni ?
Hali.
Én egy kis írással szeretnék segíteni, amiben benne van, hogy hogyan kell PDU-ba konvertálni egy szöveget és azt sms-ben elküldeni. Elnézést a szerzőtől, hogy a közzé teszem a művét, de én is valahonnan töltöttem. (Már nem tudom, hogy honnan...) Szerintem innentől már gyerekjáték leprogramozni.. Üdv mindenkinek.
A PDU készités folyamtát már tanulmányoztam , ismerem az eljárást.
Az a gondom hogy elkezdtem a forditót PICBASIC ben irni , de már olyan bonyolultsági szinthez jutottam hogy feladtam egyenlóre. Asszembler szinten nem is mertem gondolni a dolgra. Ekkor találtam ezt a kis C progit , ami talán segithet. Csak mondjuk nekem a C nem a barátom... Hátha tudja valaki hogyan lehet átvinni PICre a dolgot. Akár PIcbasic vagy bármien picbe tölthető formában. 16F877 lenne cél egyébként. Bár igy utólag belegondolva lehet jobb lett volna egy 18F-es ......
Valaki meg tudja mondani, hogy itt a számot hol kell betáplálni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |