Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   152 / 376
(#) emmzolee válasza tomics76 hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Mekkora kellene? Írok mail-t.
(#) tomics76 válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Írtam privátban
(#) nagy hoho válasza tomics76 hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Ilyen volt a sárga oldalon. Volt belőle bőven. Én még furkáltam rá egy csomó lyukat. Volt amelyik csak kutató fúrás volt.
Képek holnap.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
(#) tomics76 válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Helo, és elég erősek? Milyen vastagok és a többi méret ? Megvagy vele elégedve, Item csavarokat bele lehet tenni?
Üdvözlettel.
(#) nagy hoho válasza tomics76 hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

A mérete 637 x 260 x 12 mm. A hát oldala bordásra van marva ez merevítést ad neki. Raktam alá egy műanyag szerelő lemezt ezen van a két sín a kocsikkal. Tökéletesen síkban van. Szinte ingyen volt. (3500.-) Az item csavar nem tudom mi.
Tudtommal már elfogyott, úgy vitték mint karácsonykor az ingyen levest.
(#) tomics76 válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Szia, köszi válaszod. Az item csavar az item cégnél van ahol az aluprofilokat csinálják pl cnc-hez is.
Ilyen jó lett volna nekem is szerintem
(#) sunraw hozzászólása Jan 25, 2013 /

Egy újjab verzó. Sajnos a profil vágása nem sikerült (mint kiderült) jól, de már látom a fényt az alagút végén.
Képek itt
(#) nagy hoho hozzászólása Jan 26, 2013 /

Kezd össze állni a Z tengely is. Még nincs össze csavarozva.
(#) Zoli_bácsi válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Jól néz ki nagyon! Az orsót hová teszed a Z tengelyen? A két kocsi közé nem nagyon fér nem?
(#) nagy hoho válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Az Sz. Joszi féle elfér. A sív és kocsi 28 mm ennyi helyem van.
(#) emmzolee hozzászólása Jan 28, 2013 /

Kész lett a gépem.
Csináltam egy filc tollal feliratokat.

Azt vettem észre, hogy az Y tengelyen a műanyag orsó kottyan. 0.16mm-t. A Mach-ban hogy lehet ezt ki kompenzálni?

Próba.jpg

(#) tiggersoft válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

A beállitásokban van egy Backlash nevű. Azzal tudod kompenzálni.
(#) emmzolee válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Köszi.
(#) nagy hoho válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Ezt részletezd egy kicsit, éppen most készülök orsókat venni. Milyen műanyag orsód van?
Nem az anya műanyag?
(#) tiggersoft válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Szerintem trapézmenetesre gondolt műanyag anyával.
Azokat viszont többségében után lehet állítani ahogy kopik...
(#) emmzolee válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Ja, de. A nagy sietségemben rosszul írtam. 14X3-as 2 bekezdésű trapézmenetes orsó, 48mm hosszú műanyag anyával.

Bővebben: Link Képtár tövéről hegyére
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
(#) nagy hoho válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Most lett kész a gép még nem lehet kopott.

Igen. "pervollal mosva"

Használt vázat vettem félkészen és befejeztem. A képek még a nem teljesen kész vázat mutatják.

Nekem tetszik! Végig néztem a 180 képet és lenne néhány kérdésem:
Írjál légyszíves a léptetőkről adatokat mert nekem pont ekkora a gépem de fogalmam sincs, hogy mekkora motorokat vegyek. Az nem járható megoldás, hogy veszek 4 különböző garnitúrát aztán cserélgetem majd csak jó lesz valamelyik. Több képen látszik egy alu. profil- nem a gépasztal- azt hol lehet beszerezni? A kis piros leszorító honnan van? A motor befogó műanyag, nem fog rezegni? Mekkora a megmunkálási hossz? Nekem a híd kicsit szélesebb, belméret 400 mm.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013

Valahol láttam már ezt a vázat, főleg a híd oldala ismerős.

Jó sok kérdés.
-léptetők: 0,5Nm 2A 2,6V 1,3ohmos bipoláris Olivetti léptetők. 1500-ért lehet venni.
Most egy biztonsági 1500mm/min sebesség van beállítva. Szépen megy. Még nem terheltem, de van benne kraft. Az orsóim sem nagy menetemelkedésűek, tehát nem lesz vele baj. A gépvázam előző gazdája 1Nm-eseket használt.
-Az aluprofil végül nem lett beépítve. Méretek: 20X80X485mm 3 db van. Ha kell el boltolhatjuk. Írj mail-t. Ne itt.
- A kis piros leszorítót a Hundbay-ról vettem. Tudod a sárga oldalról. Néha árulják, de már nem tudom ki volt az.
- A motorbefogó is régi örökség. Az szerintem is gyenge lesz. Ki fogom cserélni a "főorsóval" együtt.
- Megmunkálási terület: 200X480X60 Kb. Nem is mértem még le.

Köszönöm a válaszokat. Megnyugodtam, hogy egy ilyen kisebb motor is jól viszi. Így már van viszonyítási alapom.
(#) FMSound válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 29, 2013 / 1

Emmzolee nekem egy olyan kérdésem lenne hogy hol vetted 1500Ft- ért a motorokat?
Köszi!!
(#) emmzolee válasza FMSound hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

A sárga oldalon árulta nemrég valaki az ugyan ilyen karakterisztikájú és teljesítményű Astrosyn 23LM-355 P2H motorokat újonnan.
Én előtte vettem az Olivettiket. Használt, de kifogástalan állapotban Mstewe usertől.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
(#) nagy hoho hozzászólása Feb 2, 2013 / 1

Meg jöttek Sz. józsi orsói, ma annyi időm volt, hogy rövidebbet betudtam építeni a Z tengelybe.
Amikor lemértem akkor jöttem rá, hogy a hajtásoldali tengelyvégből a 15 mm -es alu.lemez amin át kell vezetnem 5 mm-et elvesz. Így a kuplungnak rövid lesz.
Ezért az alu. lemezbe bemartam a kuplung helyét.
Mindössze egy oszlopos fúrógép állt rendelkezésemre egy 24 mm-es furat elkészítéséhez.
Így készítenem kellet egy eszközt, Amit nem is tudom minek lehetne nevezni
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
(#) nagy hoho hozzászólása Feb 2, 2013 /

Még a végén lesz belőle valami.
(#) Zoli_bácsi válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Jajj de jól néz ki! Nekem is Józsi készítette mindhárom orsómat. Én az acélházas bronzanyás verziót választottam. egyenlőre az elektronikával vagyok elfoglalva. Én azzal kezdem. Azt szedem össze, arról informálódok, arról tapasztalok. Ha minden jól meg a jövő héten motor próba.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
(#) nagy hoho válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Az asztalt 16 X 5 golyósorsó mozgatja. Ki akarom próbálni ezt a müa. betétes anyát. Nagyon szuper ipari műanyag. Ha nem jön be akkor cserélem bronzra,de én bízom benne.
(#) tiggersoft válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Mondjuk Hoho féle horizontális ütőkés?
Gratula, tényleg szépen halad a gépezet.
(#) nagy hoho válasza tiggersoft hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Köszönöm. Én meggájver marónak hivom.
Következő: »»   152 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem