Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   59 / 141
(#) Hodinka válasza stoky hozzászólására (») Jan 20, 2013 / 1
 
Végülis betehetsz más magnetront is,csak annyi a lényeg,hogy a rögzítőcsavarok távolságai passzoljanak,hogy megoldható legyen a felfogatás.Ezen kívül pedig még teljesítményben lehetnek eltérések,ami ugye annyit jelent,hogy ha például gyengébbet teszel bele,akkor az nem fogja olyan gyorsan felmelegíteni az ételt,és a megengedettnél kicsit több hőt is fog eldiszipálni,de ezt inkább ki kell próbálni.
A dióda laza érintkezése miatt pedig szerintem ne aggódj,mivel ekkora feszültségnél ez nem akadály.
(#) korgs2 hozzászólása Jan 20, 2013 /
 
Sziasztok! Van egy Samsung ce101K tip.-ú mikróm,mindig kivágja az 1,6 A-es biztosítékot,Ha cserélem működik egy darabig és változó időközönként kivágja.Valakinek ötlete,hogy mi lehet vele?
Üdv!
(#) stoky válasza Hodinka hozzászólására (») Jan 20, 2013 /
 
Ezek szerint a magnetron meghibásodási százaléka sokkal nagyobb mint a trafóé.Mégha nem is tapasztalni rajta nyomokat vagy nem mérek helytelen értékeket.
Akkor sem lehet proléma ha a mostani trafóval próbálok egy nagyobb teljesítményű magnetront? Vagy az eleve elvetett ötlet, mert ha teljesítményben akkora az eltérés akkor a felfogatás is teljesen más?
Köszönöm az eddigi segítséget!
(#) Hodinka válasza stoky hozzászólására (») Jan 20, 2013 / 1
 
Idézet:
„Ezek szerint a magnetron meghibásodási százaléka sokkal nagyobb mint a trafóé.”

Hát végülis igen.Általánosságban az aktív elemeknek alapból nagyobb a meghibásodási rátájuk,a bonyolultabb és összetettebb felépítésük miatt,de természetesen ez nem minden esetre vonatkozik.
Idézet:
„Mégha nem is tapasztalni rajta nyomokat vagy nem mérek helytelen értékeket.”

Azt tudni kell,hogy egy magnetront multiméterrel nem lehet pontosan kimérni.Ezzel maximum csak annyit deríthetsz ki,hogy nincs-e valamelyik irányba zárlat,vagy hogy éppen a fűtőszál nem-e szakadt.Sok esetben viszont egy hibás magnetron mérési eredményei egy újéval mérhetőek össze,ezért erre sem nagyon van mit hagyatkozni.
Idézet:
„Akkor sem lehet proléma ha a mostani trafóval próbálok egy nagyobb teljesítményű magnetront?”

Ha nem sokkal nagyobb a magnetron teljesítménye az előzőnél,akkor szerintem még el kellene bírnia a meghajtásnak,ellenkező esetben viszont melegedhet a trafó,vagy kicsaphatja a primerköri biztit.
(#) Hodinka válasza korgs2 hozzászólására (») Jan 20, 2013 /
 
Szia!
Hol találtál benne 1,6A-es biztit?
(#) lac08 válasza Hodinka hozzászólására (») Jan 21, 2013 /
 
Szerintem minden mikróban 2 biztosíték van.

Az egyik a már sokat emlegetett nagyfrekvenciás biztosíték, ami a diódával van sorban,
a másik pedig a hagyományos kis üvegcsöves vagy porcelánházas, mely tobbnyire a 220-as vezérlő elektronikán van valahol. Az elég ritkán száll el, mert csak a ventilátorra meg az időzítő (üzemidőket kapcsolgató) áramkörre figyel.
(#) kadarist válasza lac08 hozzászólására (») Jan 21, 2013 /
 
Csak megjegyzem, hogy nagyfeszültségű és nem nagyfrekvenciás.
(#) Hodinka válasza lac08 hozzászólására (») Jan 21, 2013 /
 
Sajnos ez nem így van.Nagyon sok esetben ugyanis a nagyfesztrafó szekundere nincs ellátva külön védelemmel,ezért ezeknél a típusoknál azt a bizonyos nagyfeszültségű biztosítékot kihagyják,így a trafó számára csak a hálózati ágban lévő biztosíték nyújtja az egyetlen védelmet,és ami nem 1,6A-es.
(#) péter71 hozzászólása Jan 22, 2013 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy mikro ami leveri a kismegszakítót,de a mikroban lévő biztiket nem. Átnéztem a magnetron teljesen tiszta nem égett,és mérésre is jónak tűnik. Nem látni sehol égési nyomokat és szaga sincs. Mi lehet a baj , hol keressem a hibát? Köszönöm.
(#) kadarist válasza péter71 hozzászólására (») Jan 22, 2013 /
 
Szia!
Hány amperes a beépített biztosíték és mekkora a kismegszakító? A hálózati csatlakozó és a biztosíték között milyen alkatrészek vannak?
(#) péter71 hozzászólása Jan 22, 2013 /
 
Holnap megnézem mert nem tudom fejből, de azt tudom,hogy a bizti meg van patkolva,és lehet hogy vastag a patkolás ezért megy le a kismegszakító.
(#) stoky hozzászólása Jan 23, 2013 / 2
 
Üdv!
IGNIS AKL540/IG/WH grillezős mikrohullámú elektromos kapcsolási rajza, ha esetleg segít valakinek.
(#) péter71 hozzászólása Jan 25, 2013 /
 
Hali.Mit lehet tenni akkor,ha a magnetron háza megégett az antenna égése miatt? Mert a mikro belsejéhez hozzálehet férni csiszolni meg festeni, de a magnetron ahova bemegy oda semmi esély a csiszolásra és festésre. Így azért használható vagy kuka a mikro?
(#) péter71 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 25, 2013 /
 
Hello. A magnetront kiszedtem,de a ház amibe benyúlik,az ponhegesztéssel van, és a kis lyukon nem férek hozzá az égett részhez.
(#) péter71 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 26, 2013 /
 
Igazad van megpróbálom.
(#) davidg hozzászólása Jan 27, 2013 /
 
Üdvözletem a fórum valamennyi tagjának. Nem vagyok szakértő, ezért ha ez nagyon kitűnik az alábbiakból, azért előre is elnézést.

Van egy LG MS-191MC típusú mikrosütőnk, ami nem egy mai darab, de azért szépen működött tavalyig. A billentyűzettel mindig is voltak kisebb gondok, nehezen működött, erősen kellett megnyomni a gombokat, de most végképp megadta magát az összes gomb.

Teljesen jó a többi része, csak a billentyűzet halt meg, szóval nekiálltam és szétszedtem, gondoltam tudok segíteni rajta, naivan azt gondoltam, talán meg tudom javítani valahogy. De olyan szerencsétlen konstrukció, hogy nem igazán tudok mihez kezdeni vele. A fólia gombsor az előlapi fóliához van ragasztva, maga az egész fólia pedig úgyszintén ragasztva van az előlapra. A fóliát leszedtem a gombsorral együtt, hogy megnézem a típusát és rendelek egy másikat, de le se tudom szedni teljesen, mert a gombsor szalagkábele egy résen keresztül átlóg az előlap belső felére és a rés olyan kicsi, hogy a szalagkábel csatija nem tud átbújni ezen a vékony résen, és magát a csatit sem tudom leszedni sehogysem. Közben kiderült, hogy ha sikerülne is leszedni, az új fóliagombsor közel 5000 Ft lenne megrendelni, ennyiért már új mikrót lehet kapni, szóval nem éri meg.

Most még annyit tudok megpróbálni, hogy a csatit egy kicsit megpucolom, hátha csak azért nem működnek a gombok és kipróbálom, hátha jó lesz. Ezzel kapcsolatban tudtok még valamit javasolni nekem, mit lenne érdemes megpróbálni? Ha nem sikerül megjavítani, akkor alkatrészként eladom, de az csak a végső megoldás lenne.

Köszi a válaszokat.
(#) Gafly válasza davidg hozzászólására (») Jan 27, 2013 /
 
Szerintem 5000-ért nem kapsz márkás mikrót.

Szerintem a szalagkábel átfűzése után teszik rá a csatlakozót.
Amit vennél 5000-ért azon rajta van a csatlakozó?
Lehet hogy le tudod húzni a régiről a csatlakozót...

Az ilyen szalagkábelek meg szoktak törni, illetve a csatlakozóba a bedugásnál egy idő után nem érintlezik.
Ahogy mondtad, egyre erősebben kellett nyomni: Lehet hogy nem is a szalagkábel, hanem maga a billenyűzet tört el (ugyanaz az anyag, egy darabból van).

Komplett egységet nem tudsz szerezni bontásból (pl. aminek meghalt a magnetronja, stb.)?

LG-nek van sok márkaszervíze...
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
(#) pika75 hozzászólása Jan 30, 2013 /
 
Sziasztok, a segitsegeteket szeretnem kerni. egy kedves ismerosom fordult hozzam azzal a problemaval, hogy Galanz GMW17G1 tipusu mikroja egyik naprol a masikra nem melegit. Latszolag mukodik, lampa kigyul, tanyer forog, beallitott ido utan kikapcsol. Eges/fust nyom nincs rajta. Hirtelen halalat mi okozhatta?
(#) kadarist válasza pika75 hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
Szia!
Például az is okozhatta, hogy kiégett a nagyfeszültségű biztosíték.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
(#) mraulajos hozzászólása Jan 31, 2013 1 /
 
Sziasztok!
Az javíthatatlan hiba ha szikrázik a mikró belseje? Hol keressem a hibát? Köszi!
(#) sankesz10 hozzászólása Jan 31, 2013 /
 
Sziasztok!

Mikrom magnetronja égést produkált. Mérésileg, nincs zárlat testhez, lábak nem szakadtak.
Lehet hibás? Illetve mi történhetett?
Típus: M24FB-210A
Segítséget előre is köszönöm.
Szép napot.
Üdv,
Sándor
(#) péter71 hozzászólása Jan 31, 2013 /
 
Kadaristnak köszönöm a segítséget,meg lett a hiba. 2db mikrokapcsoló volt a rossz.
(#) sankesz10 válasza sankesz10 hozzászólására (») Jan 31, 2013 /
 
Gondoltam, dobjam el?
(#) kadarist válasza sankesz10 hozzászólására (») Jan 31, 2013 /
 
Szia!
Mit jelent az, hogy "égést produkált? Hol égett? Vagy mi?
(#) davidg válasza Gafly hozzászólására (») Feb 2, 2013 /
 
Köszönöm a választ. A szalagkábel tört el, úgy tűnik. A csatlakozót végül le tudtam húzni nagynehezen, csak a tízéves mocsok lerakódott rá, összeragadtak. Komplett bontásból nem tudok, de most sikerült szerezni másik mikrót helyette, ami teljesen jó és újszerű, ez így egyszerűbb volt. Majd ha ez is megdöglik, elgondolkodom a billentyűzet-cserén, nem lehetetlen, csak utána kellene járni.
(#) sankesz10 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2013 /
 
Szia!
Üzemelés közben átégette belül a házat, égett a műanyag. Gondolom dobjam el, szerinted?
(#) kadarist válasza sankesz10 hozzászólására (») Feb 3, 2013 /
 
A megégett műanyagrészeket meg kormot nem lehet eltávolítani? Ha nem, akkor tényleg egyszerűbb és olcsóbb, ha újat veszel.
(#) sankesz10 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 4, 2013 /
 
Azt nem, de szerinted a magnetron nem hibásodott meg, végül is az produkálta a hibát?
(#) kocsora hozzászólása Feb 4, 2013 /
 
Tisztelt Mesterek!

Van egy LG MS1907C mikróm. Kiverte a biztit. A magnetront zárlatosnak mértem, ugyanis a fűtés és a nagyfesz csatlakozó is zárlatban van a magnetron házához. lebontottam a ház hátulját, lecsíptem a tekercseket a csatlakozóról és azt tapasztaltam, hogy az átvezető (csatlakozó) FA része testzárlatos. Nem akartam kivezetni a tekercseket nagyfesz kábellel, inkább kimentem a MÉH telepre. Ott sűrűn előfordul az ilyesmi is Találtam is egy mérés szerint jó magnetront, igaz más típusú, de méretben passzol. LG 2M214 39F típusú magnetron lett zárlatos, helyette egy Panasonic 2M211A-M11 lett beépítve. Pöccen is, frankón. Talán mintha még jobban is melegítene. Viszont picit más a hangja, mármint az eddig megszokottakon kívül van valami magasabb frekijű "percegés" is. A magnetron mikrohullámú tömítése sérülésmentes, tökéletesen illeszkedik a házhoz.
A fő kérdés az az, hogy elvileg nem jöhet ki mikrohullám, igaz?

Köszönöm a segítő hozzászólásokat
Üdv.
(#) Lajos71 hozzászólása Feb 7, 2013 /
 
Sziasztok!Van egy Samsung 10 éves mikrosütöm!Egyik napról a másikra nem melegit.Üveglap forog ,világitás van,csak egyáltalán nem melegit. Amikor a magnetron kapcsolgat szerintem hangosabb lett.Mit nézzek meg benne,lehet a magnetronon kivül más baja is?Segitséget köszönöm!
Következő: »»   59 / 141
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem