Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok van egy ellenállás amin ezek a színkódok vannak menyi az értéke.
Narancs Narancs Fekete Bordó Fehér
Szia próbáltam de sehogy nem jó kérlek segíts
Esetleg fordítva?
Fehér Bordó (vörös) Fekete Narancs (arany) Narancs (arany) Így nézve Ellenállás: 92 Ohm, Tolerancia: ±5%
Sziasztok
Lenne egy olyan gondom.. Elszalt egy ellenállásom: Sarga-feher-szurke-arany Ez elvileg egy 49 megas motyo. Sajna, mindenhonnan elkergettek, hogy hulye vagyok, ilyen nincs. Mivel tudnam helyettesiteni, hogy tudnek ilyet rendelni a pl: conrad.de oldalrol? Mellekelek egy kepet egy egy linket. Utobbi sajna csak lengyel oldalon van, a sracnak pont az a nyugje, mint nekem. Elore is halas koszonet.. Lengyel Oldal Ugyanez google seigitsegevel..
Hova kapcsolódik az az ellenállás? 49 MOhm-nak nem sok értelme van egy ilyen panelen. Nem lehet, hogy 47 Ohm körüli? Talán elszineződtek a csíkok. A Lengyel oldalon is ennyit írnak.
Szia!
Ha ez a LNK táp-IC előtétellenállása, akkor 47 ohm-os. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
Biztosíték gyanánt használják ezt az ellenállást az LNK304 előtt
Idézet: A 47 ohm jó választás szerintem is.„Resistor RF1 is a flame proof, fusible, wire wound resistor.” Viszont ha ez elégett, valószínűleg az LNK is hibás. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
Nagyon koszonom nektek.
Remelem, holnap kapok, mindkettot.. Irom majd, mik a fejlemenyek, de szerintem az hetvege korul esedekes. Meg annyi, hogy a panelon LNK364 van, az oldalon pedig 304-et ajanlanak Melyik a helyenvalobb? MEgegyszer halas koszonet A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
Ha a panelen LNK364 van, akkor azt rakjál helyette. A 364 belső oszcillátora, így a kapcsolási frekvenciája, duplája a 304-esnek.
Üdv!
A következőben kérek segítséget, hátha... Valamikor a win-ek korai időszakában volt egy magyar soros-párhuzamos ellenállásokat kiszámolgató kis progi, ma már meg se találom és a mai vindózokon valószínű meg se nyekkenne. A programban választani lehetett, milyen % pontosságú alkatrészekkel számoljon. Hogy miért volt különleges? Olyan kapcsolási rajzokról dolgoznék, ahol párhuzamos eredők vannak feltüntetve, de az nincs, hogy mi annak a kettőnek az értéke, vagyis visszafelé kéne számolni. Az a kövület program felkínált egy csomó variációt, milyen alkatelemekkel lehet kicsikarni az adott végeredményt. Ha ilyet ismer valaki, ossza meg, legyen olyan kedves, köszönettel: Én
Köszönöm, ez remek, megoldódott a gond!
Üdv. Volna egy olyan problémám, hogy adott egy mosogatógép vezérlő panel, amin egy R45 jelőlésű ellenállás megadta magát, szeretném pótolni, de aajnos nem tudom, milyen kell a helyére. Hogyan tudnám ezt megtudni? Kapcsolási rajzot nem találtam hozzà sajnos. Előre is köszönöm!
Idézet: „adott egy mosogatógép vezérlő panel, amin egy R45 jelőlésű ellenállás megadta magát, szeretném pótolni, de aajnos nem tudom, milyen kell a helyére. Hogyan tudnám ezt megtudni?” Szerinted akkor mi honnan tudnánk, ha sem a mosogatógép típusát nem tudjuk, sem a másik oldalát a panelnek nem látjuk, valamint a darabjait is kitermelted a panelből?
Szia.
Készítek hamarosan a hatuljáról akkor egy képet, Illetve az ellenállásról is. A típus pedig: Elektrolux ESF63012W Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2016
Azért mérd körbe a panelt, más gondok is lehetnek.
Valamint a mosogatógépes topicban talán többen ismerik.
Szia! Valószínű, hogy a rajzon látható soros ellenállás (RF1) lesz a hibás. Viszont ha az elfüstölt, akkor ott másnak is tönkre kellett mennie, pl IC, párhuzamos kondenzátor stb. Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2016
Itt van a 2 kép még. Én nem értek ehhez igazából, csek megkértek, hogy kérjek segítseget ez ügyben .
Jé, ezt az IC-t nem is ismertem. Mindig tanul az ember
Tényleg nem ismertem...
Mondjuk abban meg valószínűleg a mestereknek igaza lehet, hogy csak úgy magától/mert úri kedve úgy tartja, nem égeti szét a (biztosítékul is szolgáló) ellenállást...
Urak! Nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdésem. Olyan gondom lenne, hogy van egy nyomásmérő gomba. Légköri nyomáson 11ohm az ellenállása. Ahogy emelkedik a nyomás, úgy emelkedik a ellenállása. A mérő műszerem viszont 700ohm tól indul, és ahogy csökken az ellenállás értéke, úgy mozdul ki a mutató... Na erre létezik valami megoldás?
Tehát nem képes 700 ohm-nál kisebb ellenállást kijelezni?
Kb 200ohm a plafon. Nekem olyan 350-400ohm lenne a jó érték 2-3bar nyomás mellett. Viszont nem elég egy fix érték, látni kéne a nyomás változást.
Köss paralel egy 220 ohm körüli ellenállást a gombával és számolj vissza mindig az eredőből, a nyomást meg úgyis látod talán.
( 330 ohm-mal még 400 ohmos gomba is belefér a 200 ohmos méréshatárodba, ha jól értelmeztem a "plafont")
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2017
Akkor ezt letisztáztuk, azt hiszem.. autós műszer, sorban a gombával és kis nyomásnál max ( és "sokkk" ) a kitérés.
Ahogy nő a nyomás, nő a gomba ellenállása, nagyobb a kitérés "visszafelé" - egy megfelelő soros ellenállással belövöd a max alá kicsivel, a többi már "linearitás" kérdése, ill. megjegyzed, milyen mutatóállásnál hány bar-t mérsz, ha egyáltalán jól skálázott a műszer. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2017
Tökéletesen kizárt hogy jól lenne skálázva ehhez. Egy műszer átméretezésénél minimum az, hogy mind a műszernek mind a szenzornak a két végértékhez tartozó értékeit le kell mérni. És ez után jöhet a linearitás kérdése.
CsemanAttila! Kéne tudni minimum: - Szenzor ellenállása 0 bar-on - Szenzor ellenállása max. nyomáson - Műszer árama 0 bar-hoz, - Műszer árama max. nyomáshoz - Műszer belső ellenállása. És egy KAPCSOLÁSI RAJZ is kéne a leírtak értelmezéséhez (hogyan van összekötve a gomba a műszerrel). Vagy leírni, hogy ténylegesen mit látsz. Idézet: Honnan merrefelé? „úgy mozdul ki a mutató.” Idézet: Mekkorára? Legalább kb! „Ahogy emelkedik a nyomás, úgy emelkedik a ellenállása.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |