Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Keresek egy LCD bekötését , 24 lába van fólia kivezetés a felbontása kb32x46 (vonalzóval), valami autó műszerfal kijelzőben volt (lett volna) , havertól kaptam néhány darabot . A chipjét se lehet felismerni Ha valaki válaszol köszi
sziasztok kérnék 1 kis segítséget. Van egy PIC16F887 ic meg egy hd44780 vezérlővel ellátott LCD kijelzőm de nem birok semmit se kiíratni rá kérlek segitsetek. Itt a bekötés meg a hex fájl. Mikro C ben és Mikro pascal ban is brobáltam de a led vilogtatás ment rajta.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
A bekötés jónak tűnik. A C fájlt fel tudnád rakni?
Erre gondoltál? ja a kijelzőt újba vettem.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
Az LCD_Init() függvény tartalmaz a bekapcsolás utáni éledési időzítést? Mert ez a programrész nem tudom, hogy megoldja-e ezt. Az biztos, hogy mielőtt az első bármilyen paranccsal zaklatod a kijelzőt, az előtt időt kell adni a belső inicializálásra. Ha ez elmarad, akkor túl hamar küldöd és nem tud rá reagálni. Látok ott egy delay_ms(2000)-s sort, ezt inkább elé raknám az LCD Init()-nek.
Csak egy ötlet........
Bekapcs után vannak fekete kockák?
Ha nincsenek, nem jó a kontraszt beállítás
Szia röntgen az LCD_Init() elé raktam a delay_ms(2000)-s sort de akkor se megy. Hiba?
Ugyan az van. nincs valakinek hex fájl csak annyi kell, hogy kiírja hogy hello világ. 20 hz 16f887 pic hez 16x2 lcd. 4 bites módban segítsen valaki. Nem értem hogy mért nem jó.
Tessék egy kép róla!! Ja elfelejtetem, hogy a POTRB.3 lábon 4.8 volt jön ki sehol semmi ami be van kötve. Baj?????
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2012
A kvarcot érdemes a pic lábához minél közelebb rakni!
Amikor létrehozod a projektet a mikroc-ben akkor az órajelet beállítod 20MHz-re?
igen. Át helyeztem a kvarcot ahogy írtad mrobi!!
Ha evvel sem jó akkor a hardverben kell keresned a hibát
Szia!
Én jártam már úgy néhány kijelzővel, hogy 5-6 alkalommal egymás után, de persze egy kis késleltetéssel (olyan 5-10 ms szerintem jó) kellett kiadnom az inicializálási utasítást, és csak utána volt hajlandó dolgozni rendesen. Nem biztos, hogy megoldás, de egy próbát megérhet. Üdv vtnagy
Technika LCD 19C-254- ben a fénycső vezérlő panel elszállt. Segítséget kérnék, hogy honnan lehetne beszerezni vagy mivel lehetne helyettesíteni?
Előre is köszi!
Hali!
Ha jól látom ez egy komolyabb visszaszabályozás nélküli inverter, ilyesmit kapsz a hqvideo-ban
Nem az lehet a baj, hogy indításnál nincs konfigurálva a kijelződ? Van egy cikk itt az oldalon ami erről szól. Érdemes áttanulmányozgatni. Nem néztem a pic progid, de binárisan a következő kódot kell megadni (hogy a kijelző 4 bites legyen) 00100000 ((RS láb 0-n, R/W 0-n), majd egy lelfutó él 0-ra az E lábra és ez OK. Ezután jön a kétsor beállítás. Ami bináris kódja
00101000 ((RS láb 0-n, R/W 0-n), viszont ezt két részbe kell küldeni a 4 bit miatt. Elöször a első 4 bit, majd a második. Szerintem ilyesmi lehet a baj.
Köszönöm DJozso nem tudod pontosan hogy keresem a cikket amit írtál.
Kedves kaqkk nem tudom, hogy de működik végre amit te küldtél hex fájl. meg porbálom most fel égetni a sajátom amúgy miben programozol? Nagyon köszönöm a segítségeteket.
Egy Flowcode nevű grafikus fejlesztőt használok (van itt témája a topikban)
Köszönöm a gyors válasz. Meg nézem ezt a programot hát ha jobb mint amit most használok bocsánat tanulni próbálok.
Az asztali pc-met beleépítettem egy Kenwood KRF V6555D 5.1 Házimozi rendszerbe pontosabban a házába. A szükséges gombokra rákötöttem a bekapcsolás és reset gombot.
A gondom az, hogy a gyári kijelzőt szeretném valaki által be programozni és életre kelteni, hogy működjön. A szöveg egyszerű lenne amit kéne írnia pl:" Pc On " amit bekapcsoláskor kiírna egészen addig ameddig ki nem kapcsolom. Valaki ebben tudna segíteni?
Sziasztok!
Egy kérdésem lenn.: van egy GCK-C2X kijelzőm egy epson nyomtatóból. láttam pár oldalon hogy hasonló kijelzőhöz csináltak vezérlést amivel szöveget, esetlegesen pl a vinap efektjét, vagy a számítógép pl időt a memóriát stb jelenítették meg. Hogyan lehetne a vezérlését megcsinálni, hogy hasonló legyen belőle. Ja a nyomtató kezelője is meg van. megoldható e hogy építek egy áramkört neki és usb-n keresztül egy program segítségével vezérlem ? hu kicsit hosszú bocsánat érte. Köszönöm előre a segítséget.
Üdv!
Ez az LCD típusa, az egész LCD panel típusa, vagy a vezérlő IC típusa? Mivel nem találok róla semmit. A hasonló kijelzőn mit értesz? Hasonló kinézetű (de esetleg más vezérlőjű), vagy teljesen ugyanez a típusú? Tehetnél be linket ezekről. A legtöbb ilyen projekt azért egyszerű, mert az LCD panelján a vezérlő IC az HD44780 vagy azzal kompatibilis, ezeket kezeli az LCD Smartie program, ami összeköti a Winamp-al a kijelzőt. Ha másféle a vezérlő, akkor adatlap kell hozzá.
Tisztel vizor!
ez egy nyomtatóé volt, amihez tartozik egy kezelő, egy kártyaolvasó, usb ki és bemenet. a GCK-C2X a panelon van feltüntetve, a panelon egy epson E09A 81AA G7227 ic ha jól látom .
Hát erről az EPSON ic-ről semmit se találni, csak képet a panelodról. Valószínű, hogy valamilyen soros kommunikációval lehet meghajtani a panelt de ahhoz mikrovezérlőre lesz szükséged. Ha grafikus az LCD, annak meghajtása bonyolultabb mint a karaktereseké. Ha lenne ic adatlap, akkor vissza lehetne követni a csatlakozó lábkiosztását.
Tisztel vizor!
Igen színes akkor ez esélytelen? mert ha igen szívesen oda adom valakinek akit érdekel
Nem azt mondom, hogy esélytelen, csak elég bonyolult lesz. Nekem például már nem menne a kezelése . A karakteresekkel vagyok barátságban. Ha meg grafikus és mellé még színes is, akkor ennek az ic-nek túl kevés a lába a kijelző vezérléshez. Lenni kell még ott vezérlőnek, esetleg a panel másik oldalán, vagy az LCD alatt. Lehet, hogy ez az EPSON ic valamilyen köztes feladatot lát el. Ha megvan a lábkiosztás, akkor még kellenek azok a kódok is, amivel vezérelni kell. Ha 10-nél kevesebb lába van a panel csatlakozójának akkor biztos, hogy soros kommunikáció kell. Ha esetleg komolyabban akarsz foglalkozni az elektronikával, akkor lehet, hogy nem elajándékozni kéne, hanem el kéne tenned és majd egyszer előszeded.
Az e fajta vezérlés kimaradt az életemből ellőbb magyarázom el pl az atomerőmű működését mint ezt felfognám . 8 szálas szalag kábel köti össze a kezelővel, amin van 2 db ic az egyik egy lepucolt 14 lábú a másik egy epson EO9A57AB Go7520301 inkább processzor ez. Az usb keresztöl lehetne esetleg programozni csak ötlet? Őszinte leszek nem akarok nagyon belebonyolódni de érdekel a dolog. Van egy számítógép gyári kijelzőm valahol de ez színes. esetleg Ö-nek nem kell az epszon cucc? szívesen odaadom ha tudná használni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |