Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Jó kérdés én sem tudom, de men nyilvános ......nem tudom kommentálni.
RFWS van odaírva.
István ....nem tudod véletlenűl, hogy a "stoky" nak hol lelem az előzményét, mert piszkosúl nem vagyok képbe..
Még így sem találtam rajzot, de talán az alaplapon van valamilyen azonosító írás.
Azért, még a régi időkbe adták a kapcsolási rajzot a készülékekkel...
Kattints erre a jelre: (») és így szépen vissza tudsz lépkedni.
Itt egy rajz róla, ami fellelhető, arra viszont, nagyon jó, hogy a csatlakozókon a feszültségeket ellenőrizni lehet... ha felmegy mert 9,4MB ha nem megy fel akkor nincs ötlet.Elsősorban a tápon tedd ezt meg..Azon kívűl van egy áramfigyelő a tápban, az az nem engedi menni, ha túl van terhelve. Túlterhelni bármi képes, a te esetedben ez ha jól értelmeztem akkor az egyik felén volt kép a másikon meg semmi, ez egyébbkén már túlterheli,
lehetséges hibák erre az esetre : 1, e vagy f buffer, /attól függ, hogy jobb, vagy ball oldali kép hiányzott, 2, logik bord kicsatoló 541.ek zárlata, 3, Y-sus, ha hibrides akkor tuti hibrid hiba, (jó esetben 7-8000 huf) ha nem akkor a rajta lévő 2 db 541 csere, és végig mérni a fet-eket, kiforrasztva, mert különben át b......z . a kicsi 16-25v-os 10-100uf elkók ajánlott csréje az Y-sus-on, gondolkodás nélkül. Nagyjából én kb ebben a sorrendben nézném. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
Sajnos nem tudom ide feltenni a doksiját mert 10M ....
Ajánlatos mind a tápnál, és mind az Y-sus nál az összes dióda ármérése, a tápnál egy halom zeener, mert tréfás kedvűek. Persze az egyik lába kiforrasztva, és úgy mérve. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
Köszönöm a segítséget! Hozzáfogok mazsolázni, ellenőrzöm a megadott alkatrészeket.
Az Y-sus hibrides. A bal oldalon volt jó a kép. Akkor is lehet hibrid hiba ha van fél kép? Állítólag a cseréje nem egyszerű és nem is ajánlott. A komplett panel is drága. Köszi mégegyszer, majd jelentkezem,h mire jutottam.
hello, ha pont nézték és úgy történt akkor nem tudom mit mondjak.Ilyet még nem léttam,pedig sok mást igen.Talán túlmelegedhetett?Nem értem de utánanézek és ha van valami jelentkezem.Tanulságnak is jó Üdv
hello, 11AK30 sasszi van benne? Lehet hogy a P+ vagy P- gombbal indul csak el.Nem emlékszem már pontosan. Sorvég kollektorán hány voltot mérsz?
Ha a fele kép normális és tartós, akkor inkább buffer+logik, mert azok alapvatően a függőleges kérdések. Kértem ha jól emléxem, hogy a képről tegyél képet fel, ne a tápkártyáról, nekem is van itthon ha nézegetni akarom mindegykből, de attól nem leszek okosabb. A képtől inkább.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
Sziasztok Durabrand márkáju .tv-t javitanák kiment a sorvég tranyó benne. Kivettem a tranyót és elindult a táp már mem pityeget. Olyan 5másodperc mulva kilőtt egy 4,7uf-es kondit meg egy By228-as diódát ma vettem bele mindent és az összes kondit kicseréltem, beraktam a tranyót és amikor bekapcsoltam a kép össze volt huzódva és kb 7 másodperc mulva kilőtte megint a tranyót. Szerintetek mi okozza?
Szia!
Mi a bővebb elnevezése a tévének?
Nincs nálam a hátlap
Milyen típusú sortranzisztor van-volt benne?
Szia , a sortrafot nézted ,a csere alkatrészek után forrazd ki a trafot ,és a tranyo helyére tegyél egy égőt ,adj rá jelet hogy a hangszorot haljad és bekapcs ,ha beindul és semmi gubanc akkor a trafo a hibás ,volt ilyen tv-m.
Kicseréltem már az össze kisebb elkót a két panelon.
Szkóppal mérve a tápfeszültségekkel nincs gond. Beállítottam most a feszültségeket 70v és 200v ra. Amit tapasztaltam hogy mikor a VS 194v ot feltekertem 200V ra halványult a vörösödés. Ez jelent valamit?
Szia hogy érted, hogy rakjak a tranyó hejére égőt és milyen égőt?
Sziasztok!
Most volt egy kis időm méregetni a pár oldallal ezelőtti 11AK19P sasszis tv-n. A probléma továbbra is az EEPROM-ban keresendő. Nem a függőleges eltérítés miatt nincs kép hanem az RGB végfok nem kap vezérlést. A "majdnem jó" tartalommal a TDA6107 bemenetein mind három színnél 2V van, a katódokon ~60-70V. Minden más tartalommal -4.85V van a bemeneteken, a katódokon kb. 160V. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
A st2310 hejére bázi ,colektro egy 220v60w égőt hogy aval figyeled a tápot de nem szűkséges ha jo a táp ,csak 2 percről van szo és bekapcsolod ha el indul ,és lessz hang akkor ,szerintem a sor trafo a baj.
Ha kiveszem a trafót és teszek bele egy uj tranyót akkor szerinted nem fog elszálni megint a tranyó?
210v-ig emelheted, de ne tovább. Még 1 gondolat, elvileg a menüben van regenerálló üzemmód, ami azt jelenti, hogy telyes fényen, hófehérben járatni 10 percig. ez után lineárisabb lesz. De amit most csinál azt még meg kell rágni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |