Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Én meg nem szoktam Pay Pal ra töltöget .Kártyás fizetés van , aztán számlaszámról levonódik , és kész.
Idézet: „Lehet persze egyéb dombornyomott nemzetközileg elfogadott is, ha van deviza folyószámlád, de annak jóval magasabb az éves költsége.” Az enyém OTP-s dombornyomott MasterCard és 4 Euro az éves költsége az nem sok.Csak,ha nem az OTP-től hanem mondjuk az osztrákoknál egy raiffeisen autómatából veszek ki lóvét akkor az nagyon nem jó...1€-t simán leakaszt a tranzakcióért.A boltok nem vonnak le semmit...
Hihi
![]() Persze hogy ezek is változnak folyamatosan...
Én eddig mindig úgy csináltam, hogy az OTP-s Forint alapú folyószámlámról utaltam egy egyszerű belföldi utalással a Paypal hazai Unicredit Bankos számlaszámára. Az utaláshoz szükséges adatok a "Top Up" menüpont alatt lehet elérni. Ezzel töltöttem a Paypal számlámra, amivel a feltöltött összeg erejéig tudtam vásárolni. Nem kellett extra bankkártyát kérnem, hanem egyszerűen töltök az egyik helyről a másikra pénzt.
No én ugyanígy az OTP Lafo-ról forintalapúan (PP-ben opcionális hogy milyen valutában szeretnék fizetni - napi árfolyamon váltja, jobban mint idehaza).
A különbség csak annyi hogy én a saját banktól kaptam egy Mastercard számot, mert az Unicredithez bemenvén nem tudtak akkor megoldást.
Azért nem tudsz akárhonnan utalni pénzt a paypalodra. Barátnőmnek is van paypalja, meg nekem is. Mondtam neki, hogy küldjön már pénzt online banking-al. Be is írta a megjegyzés mezőbe a nevem, meg a megfelelő számlaszámra küldte a pénzt, mégis nála jelent meg, mert a számlaszáma nem az én paypalommal volt összekötve. És még érdekesség, az OTP-s számlaszámom mellé nem tudtam csatolni másik országban használatos számlaszámot, se kártyát, így regisztrálnom kellett egy új paypalt. Egyszerűen fel sem kínálta lehetőségként más külföldi bank nevét.
Hello,
január 2x. óta nem rendelt valaki eBayen Kínából? Valahogy nem működik semmilyen posta tracking szolgáltatás hiába van meg a csomagszám. Eddig 2x rendeltem egy illetőtől, akkor 9 nap után elhagyta Kínát a csomag, most már eltelt jó 2 hét és semmi. Lehet azért mert mostnában ünneplik az újévet? A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
A kínai nyomkövetésre nem szabad hagyatkozni. Van olyan csomagom ami már két hete nálam van és a nyomon-követés szerint még Kínában van.
Az itthoni posta nyomkövetőjén is nézem. Ott be sincs regisztrálva az egyik a másiknál meg csak annyi van írva hogy fel lett adva a postán.
Nekem két csomag is megjött 8-12 nap alatt nemrég.
Viszont most egy darabig (február 17 ?) nem érdemes onnan rendelni, mert náluk most van az újévi pihenő. De ezt legtöbben jelzik is az aukciónál. A nyomkövetés Kínából nálam sosem működött, csak addig látszik a tracking amíg hajóra nem teszik az árut.
Helló
Ha sima nyomkövetési számot ad meg, az gyakorlatilag semmit nem jelent, max. addig tudod követni, míg hajórakerül. Ha pl.DHL a szállító, akkor valóban követhető, és itt van 5nap alatt.
Igen a többségnek ki van kapcsolva a store. Csak azért kérdeztem mert ettől az eladótól mint írtam eddig 2 csomagnál is 3 nap után bent volt a rendszerben a csomag, 9 nap után eljött Kínából most meg fel sem ismeri a számot. Sebaj, akkor várok.
Köszi.
Sziasztok !
Az rendben van, hogy a magyarországon lévő bármelyik banknál elhelyezkedő folyószámlámról utalok pénzt a PP Unicredites számlaszámára, megjegyzésben feltüntetve az egyedi azonosítómat amit a TopUp menűben találok , DE... Én legutóbbi utalásomnál úgy találtam, hogy a PP brutál rossz árfolyamon váltotta a forintomat USD-re, ez az alapértelmezett fizetőeszközöm a PP-n ! Jobban jártam volna, ha a bankom váltotta volna USD-re ! Viszont úgy tudom, hogy csak forintban utalhatok USD-ben vagy EUR-ban nem. Esetleg , ha nem lenne szabad egyenleg a PP számlámon és úgy vásárolnék, akkor a folyószámlámról forintban rögtön vonnák a vételárat, DE KÉRDÉSEM, hogy ilyenkor a bankom által megszabott árfolyamon történik a váltás, vagy ekkor is a PP vátja át , hasonlóan a múltkori esethez elég borsos árfolyamon? Valaki az írta itt a fórumon, hogy vásárláskor valahogy be lehet állítani, hogy a bankom vagy a PP váltsa át a nemzeti fizetőeszközt! Kérdésem, hogy hol lehet ezt állítani, illetve egyáltalán jól gondolom-e a folyamatot? Hogyan járnék jobban az átváltással? Köszi a válaszokat
És a bankod váltotta át a fizetési eszközre, vagy már a PayPal-nál történt meg a konverzió?
Paypalon megy. Úgy csinálja, hogy kiírja a paypal, hogy mennyibe kerül az áru (dollárban), bejelentkezek, és rögtön kiírja az értéket forintban, és ezt az összeget engedélyezed, hogy levegye a kártyádról.
Szia!
Akkor tudod kiválasztani, amikor fizetésnél belépsz a paypal felületre és kiírja, hogy X forinttal fogja megterhelni a számládat. Itt van opció arra, hogy kiválaszd a másik lehetőséget. Ekkor az történik, hogy a paypal dollárban fogja megterhelni a számládat és így a saját bankod konvertál. Ezt a variációt én még nem használtam, mert nem tudom, hogy a saját bankom milyen árfolyamon vált. A másik, hogy van-e rajta plusz költség - amit a magyar bankokról simán el tudok képzelni (akár pár száz ft-ot is), amivel sokkal többe is kerülhet, mintha kicsit magasabb árfolyamon a paypal-re bízom az egészet Itt egy kép, ahol meg szoktam nézni az árfolyamot. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
A másik lehetőség, az ún. "Mastercard/Visa konverzió", azaz nem USD-ben, hanem az eredeti devizanemben küldi a terhelést a Mastercard/Visa felé, aztán oldják meg ők. Általában ennek az az eredménye, hogy a terhelés eredeti formájában eljut a bankkártya kibocsájtóhoz (a bankodhoz), aki majd maga intézi a konverziót.
Én pl. CIB Internetkártyát használok, mindig ezt az opciót választom, és mindig érezhetően (1-2%-nyival) jobb árfolyamon váltotta a bank, mint a PP tette volna. Látom, hiszen eredetileg felajánlja forintban a PP, én meg a végén látom a kivonaton, hogy pontosan hány forint lett belőle. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Igen, az egyik lehetőség a forintos terhelés a másik az eredeti deviza (én azért írtam dollárt, mert az az általános), de így a helyes. A CIB ezek alapján kedvezőbb, de pl az OTP-ről nincs valakinek infója? Én még nem mertem kipróbálni.
No, várjunk, mert kicsit elvesztettem a fonalat. Mondom, hogy nálam most mi a helyzet:
A PayPal számlámon jelenleg 0,5 dollár van, és dollár az elsődleges devizanem amire be van állítva. Most tegyük fel, hogy az eBay-en szeretnék vásárolni 20 USD értékű árút. Azt szeretném elérni, hogy a bankom váltsa át a terhelést USD-re, ne a PayPal. 1.Akkor eBay-en először leütöm az árút, azaz megvásárolom. Gondolom attól függetlenül tudok vásárolni, hogy üres a PP accountom? 2.Belépek a PP accountomba, ott már belépés után megjelenik egy üzenet, hogy 20 dollár fizetni valóm van? 3. És ekkor nekem azt kell választanom, hogy nem forintban fizetek hanem eredeti devizanemben? 4. Ennek hatására megérkezik a kérés a PP felöl a bankomhoz a 20 dollár terhelésről és ekkor a bankom váltja át forintra és azzal az értékkel terhelik meg a forint számlámat? Nem tudom, hogy jól értem-e a folyamatot?
És egyébként ugyanígy kell eljárnom, ha nem az ebay-en vásárolok, hanem mondjuk egy cégtől, aki elfogad PayPal-os fizetési módot?
Ekkor is visszatéríti a vételárat a PayPal, ha nem érkezik meg a cégtől a rendelt árú? Köszönöm a válaszokat!
Szia !
Az előbb írtam, egy folyamatot, nézd már meg légyszi te is , hogy jól gondolom-e ? Egyébként megnéztem a képet amit linkeltél. Beléptem a PayPAL accountomba, ott Send Money, beírok egy összeget, de nekem nem jelenik meg az átváltási arány !! Vajon miért nem? Lehet köze hozzá, hogy csak 0,5 USD van jelen pillanatban az accountomon? Köszi a választ !
Szia!
Nálad lehet, hogy az USD alapdeviza miatt eleve dollárban terheli meg a bankszámládat és nem konvertál semmit. A Send Money is ezért nem vált át, mert ott a kiválasztottról az alapra vált át (nálad USD-USD, a képen USD-HUF). A leírt folyamatod 2. lépésében nekem már eleve HUF-ban kiszámolt értéket ír, és ott tudok váltani, hogy USD legyen. Neked így valószínűleg fel sem ajánl ilyet. A TopUp esetében viszont nem tudom, ki konvertál. Ha vásárláskor akarsz dönteni, hogy HUF vagy USD, akkor szerintem állítsd át a Paypal-t HUF alapra.
Szia !
Holnap kipróbálom és beszámolok a fejleményekről, de egyébként a folyamatot azt jól gondolom? Köszi
Igen így működik. Egy dologgal lehet még pontosítani. Ha a Paypal számládon van 0,5 USD, akkor abból kezdi kiegyenlíteni a fizetendőt, és a maradék összeggel terheli meg a kártyát. Régebben volt lehetőség kiválasztani, hogy a teljes összeget a kártyáról vonja, de most már mindenképpen a Paypal egyenleg az elsődleges.
A többi úgy működik, ahogy írdat, feltéve, hogy van kártya rendelve a Paypal accounthoz. (Nálad ez nyilván adott, csak, hogy másnak is egyértelmű legyen.)
Hiteles forrásból (NAV) kértem információt a külföldről történő vásárlás esetére.
Külföldről rendelt áruk, termékek esetén áfa és vámtétel fizetése keletkezhet, a megrendelt termék vételárának függvényében, ami a következőképpen alakul: Ha az áru értéke: - 0-22 Euro között van, akkor mentes további járulékok, közterhek megfizetése alól, - 22,1-150 Euro között található, akkor "csak" az általános forgalmi adót kell pluszban megfizetned, ami ugye ma a vételár 27%-a, - 150 Euro 1 cent -nél több, akkor a fentebb említett ÁFA -n kívűl ki kell fizetni még a vámot is, melynek értéke 2-12% Amikor megérkezik a Szent magyar földre a szállítmány, a posta fog küldeni neked egy értesítést, amiben leírja, hogy mi érkezett, mikor érkezett, hogy és milyen feltételekkel érkezik meg hozzád és ami a lényeg, mennyit kell neked mindezért kicsengetned, kemény magyar valutában. A posta ugyanis intézi a közterhek megfizetését. Röviden ennyi
A leglényegesebb kimaradt, hogy ha EU-n belülről érkezik az áru, akkor nem terheli sem áfa, sem vám.
Ez a dokumentum tartalmazza mindazt, amit Te is leírtál. A fentebbi problémára, hogy hogyan kell beállítani, hogy ne a PP váltsa a pénzt, EZ a kép nyújt segítséget. Az Other conversation options-nál kell átállítani.
Azt nem lehet valahol állítani hogy amit az ELADÓ kicci kínai visszautalt USD-t azt ne pakolja vissza eszméletlen rossz konverzióval a hitelkártyámra hanem halmozza a paypal számlámon ?
Szia !
Igazad volt, valóban , ha az elsődleges pénznem forintra van állítva, akkor már megjelenik az átváltási arány. Köszi
Szia !
Tehát, akkor az Other conversation options-nál kell állítani, de mire, ha azt szeretném, hogy a forint számlámról történjen a levonás, úgy, hogy a bankom végezze el az átváltást? Egyébként erste bank, ki fogom próbálni , hogy tényleg így járok-e jobban ! Elvileg így kell, hogy jobban járjak, mert az erste USD eladási ára 6 forinttal olcsóbb , mint amilyen árfolyamon a PayPal váltaná a forintomat. Ki fogom próbálni ! Köszi az infót !
Üdv. Az lenne a kérdésem, hogy volna egy LG lcd TV amihez kéne rendeljek külföldről egy házilag nem javítható panelt T-CON-t. Külföldről még nem rendeltem senkitől, van ebbe valakinek valami tapasztalata aki tudna segíteni a menetét elmondani mit hogyan stb?
Köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |