Fórum témák
» Több friss téma |
Hello, : Green Laser Pointer, 50mW, 532nm
Talán-talán kiszedett infraszűrővel lehetséges az, amit a videón mutattak. De ha nem azt akarja az ember, hogy hamar megvakuljon rárak egy IR szűrőt. Ha meg égetésre kell, akkor ott vannak a coherent 1-2W-os infradiódái, azokkal lehet gyújtogatni.
Hol lehet olyan 1-2Wos infraákat venni?
Bővebben: Link
Bővebben: Link Bővebben: Link A c-mount tokozást érdemes elkerülni. A TO tokozású a jobb szvsz, könyebb hűteni. A 40W-oshoz van külön vízhűtő csonk. Ezeket már nem úgy kell hűteni, hogy egy darab alut rálök az ember, vagy peltier, vagy víz, vagy léghűtő kell, és jobb, ha az érintkező felületek rézből vannak.
Engem is érdekelne, kettő is!
Hali
Na én vettem egyet a piacon és pont 5E re sikerült lealkudni. 6-rol indult.. Tök igy néz ki ilyen fekete gumiszerü... és 5mw-os. Nem tudom de nekem ez a 20mW enyi pénzért kicsit gyanus.. Esetleg az infra lézer ami pumpálja
Hali
tudod mennyi a piaci ára egy 5mW-os lézernek? 1000Ft. ami megdrágítja az a szállítás.
Hali!
Valahol igaza van Pyromasternek,hogy egy 5mW-os zőld lézer volt 5000ft amit lealkuztál a piacon az egy kicsit drága!És persze a szállítás miatt! Habár én 1 mW-os zöld lézer pointert láttam a neten 12.900ft-ért! És persze egy kicsit drágának tartom!Ez van!
Ne a magyar árakhoz viszonyítsd.. el vannak szállva maguktól, pl a percept 1mW 20 ezer. Én a 125-öst vettem még anno 45-ért szállítással együtt, de annak volt is fénye. Mondjuk már túladtam rajta, építeni sokkal olcsóbb.
Építeni lehet hogy olcsóbb de ahoz kell egy kevéske hozzáértés nameg a forrás az alapanyagokhoz
neked sikerült már házilag építeni egyet? Én még nem vágnék bele...
Ebayról minden beszerezhető. Még nem építettem, de amíg nem lesz pénzem, nem is valószínű, hogy nekifogok. De ha építek, akkor 1-2W zöldet akarok. Kb 40-50 ezerből kijön, ha ügyes az ember. A krisók elhelyezése elég kritikus, azt ki kell kísérletezni, szinte minden esetben, hogy pontosan hova kerülnek.
Üdv Mindenkinek!
Van egy bontott lézernyomtam és szeretnék vele valamit kezdeni... Valahogy szeretném életre kelteni... A mellékelt képeken a vezérlő panel is rajta van, amihez a lézer csatlakozik. Ha valakinek lenne konkrét ötlete, hogy miképpen lehetne be üzemelni azt meg köszönném Vagy áramkör a dióda meghajtásához...(magyarul) ADAT: 780nm/5mW Köfi...
Az ötletem az, hogy mehet a kukába gyakorlatilag. Nem fogod látni a fényét (főleg ilyen kis teljesítmény melett)
Nos... Ami a fényét illeti, valószínű hogy fogom mert amíg nem szedtem szét a nyomtatót szépen működött és LÁTTAM a fényét... működés közben... (szép vörös)...Mehanika hibás vollt és csak azért került bontásra...
Azért ha a kukán kívül van használható ötlet azt még mindíg szívesen fogadom...
Az infra diódáknak szokott lenni egy kis látható tartományba eső hullámhossza, hogy látni lehessen ha üzemel. De ez a teljesítmény semmire nem jó. Infra diódát kristály pumpálásra szokták használni, de nem ilyen kis teljesítményűt. Egy 20mW-o zöld lézerhez kell 300mW-os infra lézer. Tehát sok mindenre nem jó.
Na... Azért kukabélésen kivül, csak jó valamire...
Macskadobáláson kívül...
És nem 780nm-t..
csabee: hidd el, semmire nem mész vele, persze nem akarom erőltetni, ha gondolod nyugodtan nézegesd az 5mW-os infrát (+azt a kevéske vöröst amit ad)
Hali!
ki ne dobd!!! van benne egy körbe forgó tükör rendszer, azt a motorral együtt termeld ki és küld el az alábbi postacímre: de tényleg az nagyon jól fog neked jönni! világíts rá egy lézerrel pl egy zöld lézerpointerrel és ha minden igaz 5 különböző magasságú de egymáshoz közeli visszintes csíkot fog húzni a falon körbe. ha meg nincs mákod egy vonalbam fogja kivetíteni kevés füsstel beborított helyen csodálatos fényeffekt lesz belőle. Valami ilyesmi: http://www.mjrlighting.com/Images/Laser%20Gallery/Sine%20Wave%20Liq...ky.jpg
Jó a kép...
Nem fogom kidobni... Tudnátok, hogy mennyi mindent nem dobok csak úgy ki... Van is kupi rendesen Meg sok kincs... Kapcsrajz, hogy meghajtsam??? Valakinek???
Nézz vissza a fórumba. Sokáig én is gyűjtöttem a 'kincseket' de aztán rájöttem, hogy csak a helyet foglalja, így a 3/4-ét kidobtam. Utána sokkal jobban éreztem magam.
szerintem nézd meg a nyomatót tápját hány voltos, keress a a motor panelján feszstabkockát 7805 7812 és kísérletezz hova kell adi feszt hátha beindul. sajna nem értek az ilyen léptető? motorok vezérléséhez
OK!!! Köszönöm mindenkinek az ötleteket...
Lassan mindenbe belerázódok... Jó lézerezést a hozzáértőknek... Üdv: Csabee
Hello! Lenne egy kérdésem, leginkább tapasztalatból származó választ várnék. Van jelenleg egy lézershow-m, döglött gázlézerrel. Akarok bele valami modulos megoldást tenni helyette, és nekem is a zöld lézer a kedvencem, de a modul nagyon drága. Rengeteg olcsó, zöld lézer pointert lehet venni. Én a kicsit drágábbra gondoltam(cerkaelemes kivitel), ami 25mW pl. Az a bajom vele, hogy általában a leírásban ott van, hogy folyamatos működés max 1 perc. Ez miért van? Azért mert túl van hajtva vagy eleve csak ennyit bír a dióda benne? Ha normálisan tápolom(pl 2,5V), akkor bírja tovább is vagy ne is vegyek ilyet? És ha nem, MO-n(BP-n lehetőleg) hol a legolcsóbb? Vagy olyan is érdekel, aki már rendelt külföldről, meg is érkezett, és tudja mennyi a posta. Köszi előre is.
hali! nekem olyan kérdésem lenne hogy valaki esetleg tudna e segíteni olyanban h closed loopos galvo építése(értelemszerűen 2 kéne egy x és egy y ) meg elektronikát v ki ha tudna csinálni hozzá az is jó lenne! meg kb mennyibe kerülne ez nekem? piros lasert tudok hozzá szerezni magamnak(talán még egy v két darabot tudok szerezni) de az nem olyan cucc mint a pointer. hanem dvd író fejegysége aminek brutális fényereje van. előre is köszi a segítséget!
egy jól működő gyári closed loop scanner vezérléssel, lézer nélkül 120E Ft. Hogy látható eredménye legyen pirosból legalább 40mW kell, zöldből kisebb is elég. Szupepe foglalkozik lézer építéssel, ő árulja is, igaz nem valami olcsó, de nagyon profi cuccokat csinál. Bővebben: Link
a piros laser az buzi nagy telljesítményű egyik ismerősöm aki ért v mennyire az ilyesmihez aztmondta hogy a 16Xos íróban lévő piros laser az olyan 100 mw körüli.és hát nemkizárt hogy igaza van mert láttam neten egy olyan videot h a gyerek kiberhelte egy lg 16x os író fejét és beletette egy kis zseblámpába.végeredmény: lufi pukkasztás kb 2 mp rávílágítással,gázgyujtó gyufa gyujtás szintén kb 2-3 mp világítással. am köszönöm ismeren szupepe oldalát! csak nemtudom h hogy fogjak neki az építésnek mert azt szeretném h minél olcsóbb legyen,de a végeredmény ne az legyen h ennyi meg annyi pénzt kidobtam az ablakon mert csak úgy minden tudás nélkül nekifogtam csinálgatni!
először mindenképpen open loop szkennert építs, elsőre biztos nem fog menni a closed loop. Vedd fel a kapcsolatot Szupepével, szerintem segíteni fog. Ezekhez a dolgokhoz nem úgy kell hozzáfogni, hogy minél olcsóbb legyen, 20E alatt biztos nem úszod meg. Főleg, ha normális programmal szeretnéd vezérelni, akkor csak a progi kerül ennyibe.
2 ízben is rendeltem, mindkétszer megjött. Egyik 50mW zöld, másik 125 mW. Mindkettőt már eladtam. Magyarországon nem kapsz zöld pointert épeszű áron.
Ha 2V -nál nagyobb feszt kap a 808-as dióda, akkor dobhatod a kukába.
A 16x-os íróban valóban 100mW körüli a piros dióda. A szupepe féle rajz jó, én is megépítettem, dobozzal együtt 1000 forint volt, csak az ic-t tudod elrontani, ami meg 50 forint, szóval nem kell félned az elrontásától sem (de miért is rontanál el egy egyszerü dolgot).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |