Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor nVidia. Az ATI sokkal szemetebb a régebbi termékek drivertámogatottsága terén.
Az FX5200-hoz pl. van Vistás driver, a 9250-hez szerintem már nem készült.
Ha mindkettő a kezemben lenne, akkor belevágnám mindkettőt egymás után a gépbe, és letesztelném. Persze szigorúan friss windows-al mindkét esetben. Kevés dolog van, amivel úgy el lehet intézni egy windowst, mint egy nvidia kártya után beteszünk egy ati kártyát és feltesszük a driverét. Vagy fordítva.
Igen egyre gondoltunk.
Csak abban tudok segiteni hogy valahola beàllitâsok menüpontban lehet beálitani. Sajnos a gépem elhalt igy nem tudom megmondani pontosan. Ventilàtor vezérlés és ott ki kell választani a vezérelni kivànt ventitym
Köszöntem. Az Nvidia van benne a gépbe. Most a napokban csinált olyat a gép vagy háromszor hogy bekapcsoláskor semmi nem jött be,a gép ventie zúgott de fekete képernyő se Bios semmi,(gondoltam videokártya). Újraindítást követően bejött a Windows. A radeont azt tegnap kaptam hogy ha esetleg valóban videokártya lesz,akkor kéznél legyen a csere. Ezért is kérdeztem hogy a kettő közt van e különbség mert ha azt írjátok(írtátok volna) kapásból hogy Radeon az jobb akkor ki is cseréltem volna egyből. Üdv.
Köszönöm. Üdv.
Sziasztok! Nemrég vettem egy ASUS P5K Premium alaplapot, az vele a gond hogy amikor telepíteni akarom a windows vistát akkor valami miatt 5-6 percig áll bizonyos részeknél utána megy rendesen, kipróbáltam a telepítőt másik gépben is ott minden rendben van vele. Konkrétam ami az első képen látható kb 5 perc alatt jön be addig csak a kék háttér, innen ha továbblépek és rányomok a telepítésre akkor a 3. képen látható részhez megint kb 6 perc alatt jut el addig a cd sem pörög. Másik gépen ezek a részek max 5mp. Egyszer valamit állítgattam a biosban és akkor mintha rendesen ment volna, egyébként XP-vel és Win7 el is ezt csinálja. Az alaplapban egyébként egy e2180as proci van, 2X1gb Kingmax 800as ram, Geforce 7300gs vga, és még annyit hogy a ram nem szerepel a támogatott memóriák listáján ez okozhat ilyet vagy csak valami beállítás problémája van? Segítséget előre is köszi!
Sziasztok! A lányom gépébe van egy ilyen alaplap: MS-6541 Benne a proci az Intel P4 2Ghz (azt hiszem 256/400-as. Kaptam valakitől egy Intel P4 2,48Mhz 1M/533 as procit. Beraktam de se kép se hang. Az alaplap ezt már nem kezeli? vagy hibás lehet a proci? Üdv.
Tedd a biost alapbeállításra, és tiltsd le a floppy meghajtót, cserélj IDE és SATA kábeleket, esetleg ODD-t.
Akkor is ugyanaz a helyzet.
Asus weblapján nézd meg hogy ezt támogatja-e az alaplap! Lehet hogy csak BIOS-t kell hozzá frissíteni.
Memtest86, legalább 2x, de ha van időd, akár 3-4x is mehet. Megengedett hiba: 0, azaz nulla, zéró. Ha egyet is dob bármennyi futtatás alatt, akkor kuka a memória.
Sziasztok.
Valamiért nagyon lassú DP 31P+ nyomtató szerverem. A nyomtatásra kijelölt lap és a tényleges nyomtatás között percek telnek el. PDF állományt megnyitom, kijelölöm az aktuális oldat nyomtatásra, ekkor kifagy, majd nyomtat. Ezt produkálja minden gépről. Mi lehet a probléma? A hálózat struktúrája jelenleg: 24portos switch DSL modem, nyomtatószerver, routerek kiiktatva.
DSL modem + switch? Nem túl nyerő párosítás, kellene valami router, ami összeköti az internet nyilvános hálózatát a saját benti privát hálózatoddal. Vagy a DSL modem se legyen része a hálózatnak. Legjobb az lenne, ha elszeparálnál egy gépet meg a nyomtató szervert, pl egy másik switch-el, és úgy néznéd meg.
Sziasztok!
Az lenne a problemam, hogy alvo allapotbol nem ebred fel a gepem. Pontosabban felebred elojon a bejelentkezo kepernyo os miutan rakattintok az ikonra bejon az asztal es lefagy minden. Probaltam mar kivenni a videokartyat csak az alaplapival, ugy is lefagy, probaltam a ramokat szerre ugy is lefagy, es probaltam csak azt a merevlemezt amin a win van de semmi valtozas. Tudnatok segiteni mi lehet a problema? A gep tulajdonsagai: ECS AMD690GM-M2 alaplap, 2gb DDR2 800Mhz, 80 gb WDCaviar SATA HDD, Geforce 210 1gb, AMD Athlon 64 x2 3600+, 500w tapegyseg. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
-Először is próbáld ki csökkentett módban, majd nézd meg az eseménynaplót, ott lehet, hogy megtalálod a hiba okát.
-Hibernálásból rendesen feléled? Csak a készenléti móddal van gond? -Normál rendszerindításkor minden rendesen működik? -Hardverrel más gondod nincs? -Operációs rendszer? -Energiagazdálkodási beállításokat nézd át...
Hálózati csatlakozás nélkül próbáld meg elaltatni. Egyes Realtek csipek kezelőprogramja hadilábon áll a hibernálással.
Hibernalasbol es keszenletibol is lefagy amikor felkoltod. Inditaskor minden tokeletes es leallitaskor is, semmi gond nincs. Hardverrel nincs gon mindent kiprobaltam semmi gond veluk. Az operacios rendszer az Windows 7 Ultimate. Az energiagazdalkodasi beallitasok azok ugy vannak ahogy a windows telepites utan beaallitja. Kiegyensujozott-on van. Nem tudom mi lehet a gond.
Megprobalom, koszi az otletet, de ha halozat nelkul mukodik es halozattal lefagy akkor mi a teendo?
Na halozat nelkul is lefagy, viszont azt vettem eszre, hogy amikor lefagy akkor a hdd jelzo piros led egyfolytaba eg, nem csak pislog, hanem vilagit kemenyen, de minden levan fagyva. Es amikor megmozditom az egeret, hogy ebredjen fel, akkor az udvozlo kepernyonel azt irja, hogy Sardi Hunor zarolva. Ezt eddig nem igy irta. Egy honapja tettem ujra a windowst es azota van ez a problema. Mar a friss windowsal is ezt csinalta, viszont eddig is ez a win volt es nem volt ez a problema vele.
Idézet: „Egy honapja tettem ujra a windowst es azota van ez a problema. viszont eddig is ez a win volt es nem volt ez a problema vele.” Hát akkor valamit mégsem sikerült pont ugyanolyanra csinálni, mint amilyen előtte volt. Gondolom nem bitre pontosan ugyanazokat a drivereket sikerült rárakni...
Hat nem pont mert a windowst azert raktam ujra mert processzort csereltem es videokartya is uj kerult bele. ezert gondoltam h mar a rendszer is legyen friss. Egy sempron proci lett lecserelve athlon 64 x2-re, es az alaplapi vga helyett bele kerult egy gigabyte geforce 210. A videokartya nem ludas mert az alaplapi vga-val is lefagy, igaz az nvidia drivert nem vettem le, es az a legfrisebb azoldalrol toltottem le. csere procim nincs h azt kiprobaljam, viszon a proci 2ghz-rol 2,2 ghz-re felvan huzva, lehet hogy az a gond?
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
Azt ugye érzed, hogy ha egy hardver alkatrészt kicserélsz a gépedben, akkor az nem meglepő, ha utána a dolgok nem ugyanúgy, vagy esetleg nem jól működnek?
Jelen esetben bármelyik kicserélt alkatrésszel, különösképpen azok drivereivel lehet gond (meg persze a többivel is). Lehet próbálkozni újabb/régebbi driverekkel. És igen, ha "széthekkeled a gépedet" (= pl. feltekered a cpu sebességet), akkor megintcsak nem kell meglepődni az ilyen dolgokon. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
Ujra telepitettem az nvidia drivert immar a cd-n talahato drivert tettem fel es a cpu sebesseget si visszahiztam az alap orajelre. A problema meg mindig fennall!
Nagyon gyanakszom HDD-re ezert atklonozom a rendszert egy masik HDD-ra hatha o a luadas a dologban.
Hat en mar mindent kiprobaltam, minden drivert regebbire csereltem, minden vissza van allitva alapra. masik hdd-t is probaltam, de semmi valtozas, csak fenn all a problema. Mar nincs otletem!
Újra kell telepíteni a Windowst, húzás nélküli processzorral. A videókártya se legyen húzva, minden alapon legyen!
Olvasgattam mas forumokon es sokan azt irtak, hogy valamelyik harver esetleg nem tamogatja az alvo allapotot, de nekem elegge uj hardvereim vannak. A masik dolog esetleg valami BIOS beallitas lenne a gond? Lehet h valamelyik ujabb hardver nem teljesen kompatibilis a BIOS-al?
Egy erdekesseget figyeltem meg. A gepre van telepitve Rain Meter ami az alvo allapotbol valo ebresztes utan mukodik de sem az eger nem billentyuzet nem megy tehat lefagy, viszont a rainmeter oraja ugyesen szamolja a masodperceket es a perceket, majd kb 2 perc utan az is megfagy. Nem tudom mi lehet a gond, szivesen fogadok minden otletet. Amugy a windows ujratelepitese lesz az utolso megoldas.
Azt isolvastam mas forumokon, hogy az alvó állapotból való visszatérési hibákat általában driver, okozza. Én probáltam avideo drivert régebbire cserélni, de nem segített. esetleg valakinek ötlete, hogy milyen drivert cseréljek le még.
Enyit érdemes vele szenvedned? Használod ezt az opciót lényegébe? Szerintem nem. Kapcsold ki és kész.
Az a helyzet, hogy szoktam használni, és a másik, hogy zavar, hogy miért nem működik rendesen. Elalszik a gép, kikapcsol teljesen mondhatni, leállnak a ventik, a vinyók, és mikor ébreszted minden felpörög ventik is meg vinyók is , viszont mikor előjön az asztal minden levan fagyva. És nagyon zavar, hogy miért.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |