Fórum témák
» Több friss téma |
Hali Mindenkinek"
Segítségeteket szeretném kérni.Nem rég vettem egy Trion nevezetű asztali dvd-t.És mivel nem szeretnék még venni hangfal szettet hozzá ezért a már meglévő 2 db hifit használom a hangkimentként (de ez még csak 4 db hangfal (bal első,bal hátsó,jobb első,jobb hátsó)(a sub az nem szükséges).De viszont kellene még nekem egy center kimenet.Van egy 21 l-es 8 ohm-os 60 wattos hangfalam amit szeretnék feláldozni a "tudomány" oltárán.És itt jön a gubanc.Ha csak simán ráteszem a hagfalat a center kimenetre rca kábellel akkor nagyon halkan szól.Ehhez szeretnék valami egyszerű (olcsó) erősítőt építeni (nézegettem a fórumokat de nem vergődtem zöldágra rajtuk.).Hja és persze szabályozható legyen a hangerősség.Ha valaki tud valami jó megoldást kérem segítsen. Köszönettel Attila! Ui.:Bocs a regényért!!
VF2!
Kicsi, egyszerű, olcsó, baromi jól szól.
Hali!
Én viszonylag kezdő vagyok elektronika téren.Tehát ha nekem azt mondod hogy VF2 akkor nekem az nem mond semmit.Rákerestem a fórumokban és találtam egy képet VF2 áramkör de nekem ez magas.Valami egyszerű dolog kellene. Köszi!
Ne szivatsd már szerencsétlent!
Ne építsen már 70w-os erősítőt a center sugárzóhoz! Leordítaná a haját, meg a másik, hogy ő egyszerűt és olcsót szeretne. Szerintem vegyél egy kis aktív hangfalat egy számítógépes boltban, kötsd ki a kis vacak hangszóróit, növeld meg a kicsatoló kondikat, kötsd rá a saját hangfaladra és kész is! 2-3w.nál több nem kell úgyse...
Azt, hogy mit épít az a saját dolga, én csak ajánlottam! Amúgy meg DVD lejátszón zenét is lehet hallgatni!
Ha azt mondja majd kisebb kell akkor majd mondok mást is!
Vagy elmész egy TV-szerelőhöz, és kérsz tőle egy régi vidi tv végfokot TBA 800v. 810-el, rákötsz egy erősebb 12v-os adaptert és kész.
Én véletlenül sem akarok kötekedni, de te a center sugárzót hallod zenehallgatás közben?
Nekem nincs 5.1-es zeném a polcon...
Ha elég hangerőt adok rá tuti hallom Van egy gagyi 5.1-es hangrendszerem és azon külön lehet állítani a center hangerejét. (Bár zenét mondjuk nem arról szoktam hallgatni, arra van másik erősítő)
Ha rám hallgatsz, akkor zenénél nem tekered fel, mert a sztereót úgy elrontja, mintha 50%-os áthallás lenne jobb és bal csatorna között.
Nekem az igazi házi 5.1-em most nemrég lett kész, már odalinkeltem a PC-táp átalakításhoz, de ide is szívesen felteszem.
Hy !
Primitív megoldásom : Front : "nagyobb" aktív PC hangszórók hátsó : "kisebb" aktív PC hangszórók center : a TV hangszórója ! Kicsi macerás volt a "tér" beállítása de szól
Egy ideig nálam is így ment center a tv és kész a 2 front meg Orion Se 260-as volt! rear nem volt
Bár nem ide tartozik, és korcsosítja a topicot, bocs Emberke! De én amoda már be nem írok, ahova linkeltél, nem akarok a 225. lenni, aki nem is olvassa végig a hozzászólásokat, és beköp valamit, amit már rég kiveséztek!
Nos én is fogok mobil hangosításhoz építeni két db hangfalat, 200w-osak lesznek digitális végfokokkal, 4db 7Ah-s 12v-os akksiról/2x24v-ra kötve/, átalakított PC-táp fogja a helyhezkötött energiaellátást biztosítani, meg a töltést is. A hang rádión keresztül fog érkezni. Nem kertelek, falusi tüzijáték aláfestőzene 6-10perces szolgáltatására.
Sok érdekes megoldás jött eddig úgy nézem (és főként nagyon gyorsan amit nagyon köszönök).Nekem eddig a pc hangszórós tetszett leginkább mert baromi egyszerű és nem utolsósorban olcsó is.
Nekem így első ránézésre nagyon tökéletes megoldásnak tűnne ha annyit tudnék elektronikából mint Te.Ill így a leírásban (ami nagyon részletes) olvasottakat figyelembe véve "lehet" hogy meg is tudnám csinálni.És ha lesz rá időm és pénzem akkor meg is próbálkozom vele.Most egyenlőre elmentettem a gépemre a leírást.Mindenesetre köszönöm a segítséget.
Mint ahogy a bemutatkozásomban is írtam,:
"Szeretem az elektronikát, ha bármilyen kompatibilitási problémátok van, vagy valamit másra szeretnétek használni mint amire azt gyárilag szánták, akkor bátran írjatok! " Ha valamire gyors megoldás kell, írj nyugodtan privát üzenetet
Lenne egy kérdésem a pc hangszórós megoldással kapcsolatban.Amint írtam van egy plusz hangfalam amit feltudnék áldozni.Én ezt régebben már átbuheráltam a géphez hogy ne az a pici hangszóró szóljon hanem valami nagyobb teljesítményű hangfal.De én csak simán rákötöttem a kimenetre a 8 ohmos 60 wattos hangfalat és szólt szépen.Szal a kérdésem az hogy:Mindenféleképen ki kell cserélni azt a kicsatoló kondit?És ha igen akkor mennyivel nagyobb értékűt rakjak bele?És még egy gyors kérdés.Akkor ezek szerint egy egyszerű pc hangfallal megcsinálhatom azt is hogy egyik ág a center a másik meg a subwofer?Vagy a subwoferhez valami erőteljesebb cucc kell?
Köszi!!
A csatolókondi arra való, hogy levállassza az egyenáramot a hangszóróról. Viszont, ha nem elég nagy a kapacitása akkor a mély hangjaid is rámennek mert egy felüláteresztő szűrőként viselkedik! Mivel azért cserélted ki a hangszórót, hogy több legyen a mély illetve teltebb a hangzás, nem árt a csatolókondit kicserélni. Minimum 1000mikrofarát már jó egy 8 ohmos hangszóróhoz. Viszont mivel ezen a kondin váltakozóáram folyik keresztül, ezért a névleges feszültség min 10szeresével felül kell méretezni, mivel az ellentétes irányú előfeszítéstől egy normál elektrolitkondenzátor felrobbanhat. :eek2:
Vagy olyan kondit veszel ami hangváltóba való... Egyébként, köztünkszólva egy 2wattos teljesítményű pchangszóróba, akármilyen 1000mikrost berakhatsz, semmi baja nem lesz :yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |