Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Nagyon restellem hogy új témát nyitottam ezért, de sehol nem találtam választ. Tehát: van egy Trion TR-6301-es hangrendszerem, aminek a távirányítója megadta magát! Szervíz szerint a rajta lévő chip rossz, nem javítható. Mellékelek két képet a panelról, amelyre az optikai érzékelő csatlakozik és egyebek, tehát ami a hangerőszabályozásért felelős. Van rajta egy 18 lábú IC, amin semmi típus nincs feltüntetve.. Ez lehet valamilyen módon kapcsolatban az optikai érzékelővel és gondolom dekódolja a jelet amit kap onnan. Illetve van rajta egy másik bemenet is (ami nincs bekötve) XS10 jelzéssel.. arra gondoltam, hogy esetleg ez valami helyi vezérlés érdekében van rajta kialakítva, de nem merek vele próbálkozni. A 3 kisebb 8 lábú IC hangerőszabályzó (info)
Ezekre kapcsolódik az előbb említett nagyobb IC 10,11,12,13-as lábai. 12-es órajelet ad, a maradék 3 pedig impulzusokat (szerintem) és ennek hatására a kis IC-k szabályozzák a hangerőt. Ha valaki tud rá megoldást, hogy tudjam szabályozni a hangerőt, azt nagyon megköszönném!
Nem tudsz hozzá venni egy másik távszabályzót ?
Ebbe az elektronikába rajz nélkül igen kockázatos belenyúlni. A hangrendszer megfogalmazás mit takar ? Sima erősitő, Házimozi rendszer stb...... ??? Megpróbálok utána nézni a válasz után hátha van valakinek táv-ja hozzá.
Nem lehet hozzá venni másikat!
Hangrendszer megfogalmazás: 1SW+5satellite hangószóró, a mélynyomóban aktív elektronika, tehát házimozi rendszer.
Szia. Kellene nekem a cuccról is meg a távszab-ról is egy egy használható foto.
Pár kép róla! Remélem ennyi elég
|
Bejelentkezés
Hirdetés |