Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Eagle 3D segítség, POV-Ray
Témaindító: Thomas10100, idő: Jún 5, 2006
Témakörök:
Szia! Nyilván volna mit faragni még a 3D részen - most ennyire futotta. Arra azért vigyázz majd, hogy a magyar ékezeteket nem csípi a povray, futáskor elakad - mint nálam is a nyamvadt á betű miatt . (NYÁKTERV)
Segítséget szeretnék kérni olyanban ,hogy felakarom tenni a 3D program kiegészítőt csak nem tudom hogy milyen progit kell letöltenem és hogyan kell a feltelepítést végezni.Tudna ebben valaki segíteni esetleg?
Szia, már egy ideje próbálkozom ezekkel a 7 szegmenses kijelzőkkel, de nekem nem sikerülnek, pedig mindent a zip fájlban leírtak szerint csináltam.
Midig a mellékletben lévő hibát kapom vissza. Mi nem stimmel? A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
Sziasztok !
Valaki tudna segíteni az tools.inc beszerzésével mert az eagle 3d mappát hiába másolom át nincs benne
Sziasztok! Az Eagle teljesen idegen tőlem, eddig altium designerrel terveztem de ez inkább mikroprocesszoros áramkörök tervezésére van optimalizálva, nagyon sok alapvető alkatrész footprint nem található meg benne. Nézegettem az Eagle-t elég jó kis programnak tűnik. Az lenne a kérdésem, hogy a 3D része az melyik verzióban található meg? Vagy ez egy teljesen külön program?
Idézet: „Vagy ez egy teljesen külön program?” Így van! De nézz körül a gyártói honlapon, ők a sketchup-ra épült programot ajánlják.
És úgy még is hogy működik ebben a programban? Megvan a PCB terv hogy lesz belőle 3D?
Ha egy kicsit visszaolvasol a témában, választ kapsz a kérdésedre.
A SketchUP-os 3D-t sikerült már valakinek összehoznia? Nekem a beimportálásnál nem történik semmi. Mi lehet az oka? Lehet hogy a win7-et nem szereti?
Sziasztok!
A SketchUp-al nekem is valami ilyesmi problémám van nem volt plugins menum azt megtudtam oldani de nem engedi exportálni a fájlt azzal mit lehet tenni ?
XP alól sem igazán ment amikor próbáltam..
Lehet, hogy valamivel összeakad..
Lehet az a baja hogy vissza került xp gépemre egy kis fennakadás miatt ?
A sketchUp-os 3D-t igen sikerült pl. nekem. Csak olvasd el amiket ír, hogyan telepítsd, lépésről lépésre és menni fog.
Kell hozzá ImageMagick is, azt se felejtsd el!
Megvolt, minden, csak amikor beimportálom a file-t, sketch up-ba semmi nem történik. A POV-RAY megoldás sem sikerült, de ott én hagytam ki valamit, csak nem tudom mit.
Hogy érted, hogy semmi nem történik? Ha rányomsz a plugins menüből az import eagleup-ra, akkor elkezdeni méghívni az imagemagick programot. Ha az nincs feltelepítve, akkor lehet, hogy nem megy... Esetleg még az lehet, hogy a PATH változóban nincs benne az imagemagick és emiatt nem megy.
Fel van téve, de szó szerint semmi nem történik. Rákattintok az importra és semmi, se hiba se program. Mellékelem a fájlokat amiket az EAGLEulp létrehozott, egy stroboszkóp vezérlő panelja.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
Akkor lehet, hogy nem találja meg az ImageMagick fájljait. Nézd meg a PATH változódat!
Illetve még érdemes a telepítési utasítás alatti bejegyzéseket is elolvasnod, van ilyesmiről is szó: telepítési leírás Amúgy meg: Missing packages: RB1A C050-050X075 E3.5-8 C050-025X075 P1-13Y DO35-7 AK500_2 DIL14 TO220H DIL08 LED5MM WM-64PN 0207_10 3RP_1610N PT-10 LOGOM 3.0 Gyakorlatilag minden alkatrészt le kellene modellezned, de a panel az jól néz ki Majd talán a héten megvágom a videót a modellezésről és felrakom a honlapomra, addig is ...
Érdeklődve olvastam a leírást, követtem is szépen de valami nem kóser. Mellékelem a pov-ray által talált hibát . Sárgával emeli ki de az alatta levő sorok se tetszenek neki ha ezt a hibásat kitörlöm
Megcsináltam értem is .hogy azért kell mert igy tudja a pov-ray az eagle3d-ből a tokozás infóit megtanulni de tényleg csak ugy lépett át a hibán ha az include mappába másoltam a .pov fájlt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
Szia!
Énis Free verziót használom.. minimális elektronikai ismeretekkel indultam neki! De most már közel 2 éve használom! Amire nekem kell arra tökéletes! Igen méret korlát van, de eddig nekem mindent megoldott.. amikor meg elakadok akkor vagy itt a forum vagy pedig a net segítségnek.. Az SL-t nem ismerem egyszer nézegettem de nekem nem nyerte el a tetszésemet! Mondjuk a 3D-t még soha nem sikerült életre keltenem az Eagel-be! Ebbe ha segítene valaki azt megköszönném! Tudom hogy van kb 3 leírás.. de nagy "láma" lehetek mert eddig nem jött össze! Köszönöm
Pedig szép a 3d s nézete.Hol akadsz el segítek.
Mondhatom hogy a legelején! Kb egy éve próbálkoztam vele utoljára amikor még kiegészítő progi meg plugin kellett hozzá!
ÉS nem sikerült a hangolás! Tudnál erről valamit irni?
Persze első körben az a lényeg , hogy a dolog az eagle 4.1 es verziótól felfelé működik.
Ha van nagyobb verzió , akkor ez megoldva. Következő lépés a telepítés , ha meg van a 3d s telepítő hozzá , akkor felfogja ajánlani a telepítési útvonalat a program files / eagla/ .. könyvtárba idáig meg van ?
Szia!
Eagel 6.5.0 van fent free verzió Innen töltöttem le a step1 nál lévő 1.6 Mb fájlt. Telepítettem de nekem nem C:\Program Files\Eagle3D ba tette ahogy a weboldalon javasolja hanem C:\Program Files\Eagle\ulp\ Eagle3D Viszont az Eagel-em pedig a C:\Program Files\Eagle6.5.0 könyvtárból fut és nem is tudom az eagelbe behivni a 3d nézetet... Idézet: „Viszont az Eagel-em pedig a C:\Program Files\Eagle6.5.0 könyvtárból fut és nem is tudom az eagelbe behivni a 3d nézetet...” Nem csoda.... Ha vennéd a fáradságot és visszalapoznál a topik elejére, akkor a telepítéstől kezdve végig olvashatnád az alkatrész szerkesztésen keresztül az egész 3D-s játékot.
Akkor azt onnan töröld ki , és telepítéskor figyelj oda , hogy az C:\Program Files\Eagle6.5.0\ULP\Eagle3D legyen.Ha ez meg van jelezd.Ha lépésről lépésre haladunk jó lesz meglátod.Bár tény , és való elég részletesen le is van írva , de az is igaz , hogy lehet valakinek csak így megy .
Sziasztok
Kezdetleges kérdés de fontos, hogy tudom átállitani hogy ne 1,5mm-t ugráljon a vonalrajzolás, mert igy sajnos nem tudok egy SMD alkatrész között ellavirozni. Üdv Kovács
Bal felső sarok , az open menü alatt lévő pontocskákra mész.Ez az úgynevezett grid ott tudod beállítani mennyi is legyen az annyi., ami neked kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |