Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Én nem szeretek fázni és sokat sétálni sem a műhelyig.
Nem semmi. Megkérdezhetem melyik fajta philipsed van?
PM 3207. Haverom vette itt HE-n valakitől, én meg tőle. Az még hozzátartozik, hogy egy egész szuterin áll rendelkezésemre és még fűtve is van, de "messze" van, csak raktárnak használom.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Akkor jól láttam. Egy barátomnak a 3207-ese volt nálam nemrég, egy kis kalibrációra. Na akkor szerettem bele a philips szkópokba. Nekem egy orosz C1-70-esem van, azt azért szeretem, mert agyonverni nem lehet, kb 40kg és hatalmas. A philipsbe azt tetszett, hogy pihe könnyű, és nagyon szép vékony a vonal, kontrasztos, nagyon jól kezelhető, precíz kis gép. Egyetlen bajunk volt vele, hogy borzasztóan rossz anyagból van, és szinte porrá törik a kezemben , ha levezem az elejét, stb stb, a tiéd is ilyen repedős műanyagból van?
Persze, ezt is ragasztószalag tartja össze.. A hálózati fóliakondenzátor szétdurrant benne és azt kellett cserélni, akkor szedtem szét.
Viszont a pici orosz szkópot nemrég kaptam egy ismerőstől, elmondása szerint körülbelül 3 üzemóra van benne, és tényleg. Dobozban volt minden papírjával és gyönyörű erős zöld képe van, imádom. A mérőfejtartó életem találmánya, végre nem taposom szét őket.
Akkor ez tipushiba, Gábor barátom is ugyan így járt, elmondása szerint sűrű füst lepte el a készülék seggét, ezt megelőzően meg egy hangos csattanás. Pont ez a kondi amit mondasz. De a tiéd még istenes, szegény Gábornak darabokban van, emellett tökéletesen üzemel, csak hiányzik az előlap képernyő körüli része, a kezelő szervek burkolatának az alja, a fedlap is meg van tördösve, a hordfülnek nyoma sincs. A kis OML-3-as aranyos, eredetileg egy lencse volt a kijelző előtt régebben volt nekem is egy, de elajándékoztam. Természetesen működött. Nem olyan rég volt egy H3013-as kis oroszom, a C1-70 javítására vettem kemény 2000Ft-ért, átkondizás után ugyan működött rendesen, de gyengusz volt a fénye, és négyszöget esetlenül mért, inkább van jel/nincs jel indikálásra volt alkalmas. A mérőfej tartó világi , de a legdurvább, az a kifúrt asztal és a csavarhúzók! Naggyon kemény!
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Eleinte én is gondolkodtam, hogy ennek nem lesz jó vége, de olyan helyen van, ahol ez nem gond és annyira kézre áll, hogy öröm használni a szkópot, eddig nagyon utáltam, mert mindíg felakadtam a kábeleibe, vagy széttapostam, de így még a kábel is kímélve van, nem törik.
Nekem épp a philipsel az a bajom, hogy a színezett üveg vagy mi a búbánat miatt nem olyan kontrasztos, mint kéne, de a fényerejével nincs gond. A pici orosz viszont iszonyatosan világít és amellett is vékony a vonal, ami nem is csoda, gyakorlatilag új.
A másik kedvenc a CCFL lámpa, imádom a fehér fényt, még a legkopottabb IC-n is látszanak a betűk alatta. Amúgy nyákot is CCFL-en világítok meg (mármint fotózáskor) és a legundorítóbban lefújt nyák is gyönyörű lesz. A maratógépet még nem is láttad, az biztos tetszene. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Ez a CFL lámpa kiherélt LCD monitor?
Idézet: Nem ronta a szemet? Nekem is van egy szétszedésre váró, én LED-világítás beépítését terveztem, de ez a fotózásos dolog gondolkodásra késztet. Egyébként nagyon tetszik a mühelyed elrendezése. Agressiv munka után csak eldőlsz balra „nyákot is CCFL-en világítok meg (mármint fotózáskor)” A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Nekem nagyon tetszik a philips, szép annak a képe. Igaz ami nálam volt, az előtt nem volt semmiféle előtét, mivel hiányzott a burkolat ezen része. Lényegében mindjárt a képcsövet láttam. Gyönyörű, kontrasztos, éles képe van. A C1-70-es szkópomból ezt hiányolom igazából.
A CCFL világítás jó ötlet, én is nagyon szeretem a fehér fényt, a fehér műhelyt még jobban. Amikor kialakítottam a műhelyemet, nem volt annyira tapasztalatom, hogy és miként alakítsam, hogy minél könnyebb legyen a munka. Az egészet sárga színre festettem. Na ez volt a gond. Sötét volt nagyon, hiába ment sok sok lámpa. RÉGI FESTÉS Aztán évekig így dolgoztam. Idén ezt meguntam, meg még sok mást is, és elhatároztam, hogy teljesen átalakítom, átrendezem, és át is festem, természetesen vakító hófehérre. A lámpa ugyanz maradt, de a fény teljesen más lett : FEHÉR FESTÉS meg még sok mást is átrendeztem. Sok minden kikerült, sok minden bekerült, ami könnyebbé és tisztábbá tette az egészet. Más színt el sem tudnék már képzelni. Egy hófehér lámpát még elviselnék a fejem felett, lehet jó lenne egy CCFL ami nálad van, vagy egy hidegfehér led lámpa. Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít a fényviszony. Érdekes. Persze van még mit melózni a műhelyen, de már alakul. Visszatérve a szkópokra. A kis ruszki aranyos. Nem túl kicsi a képernyője? Engem ez zavart, amikor megvolt, ezért nem használtam. Van még egy PM3234-esem, őt még fel kell támasztani. Úgy jött hozzám, hogy kb 10-15db kis tranyó ki volt belőle szedve. (foglalatos) Remélem helyre hozható. Egyébként szép állapotú. A maratógépet meglesném.
Évekig dolgoztam ( meg hobbiztam ) kis ernyőjű szkóppal. Ha elég közel van, akkor nem zavaró a kis méret. És még ernyőtárolója is volt:
http://www.google.hu/search?q=tektronix+214+storage+oscilloscope&hl...E0QsAQ
Nem mondom, hogy nincs igazságod. Ha jó a kontrasztja, és elég vékony de erős a vonal, akkor még használható a dolog. Én is két évig elvoltam a kis DSO I.-es kézi szkópommal. Nem zavart, hogy kicsi. De például a H3013-asnak vastag volt a vonala, és nagyon zavaró volt, hogy nem tudtam szép de kis méretű jel alakot megjeleníteni az ernyőn. Szóval van amikor használható annak ellenére, hogy kicsi, de nem minden esetben.
Én is bent nyomom most a villanyászást.
Ez nagyobb meló volt, igaz ez nem hobby kategória.
Szilikonkaucsuk a drót szigetelése?
Nem, mkh. Ha a melegedés miatt aggódsz, akkor nincs vele gond. 17éve működik. Sokkal több hőt termelnek a mágneskapcsolók. Az igaz, hogy a szekrényventilátorokat kiegészítették egy 9kW-os klímával is.
Nem a melegedés miatt, hanem most már sok hely van, ahol nem fogadják el a pvc szigetelést, mert abból mérges gázok fejlődnek, ha esetleg kigyullad akármiért....pl: Metroszerelvények.
Ja, ez 95-ös CERATEC készítmény alapból, amiben 145gépnek a MK-ját, és a MV-jét cseréltük ki.
De az újabb kapcsolószekrényeknél sincs előírva ilyen irányú kitétel nálunk. Ettől függetlenül igazad lehet, csak nekünk senki nem mondta, ill. írta elő. (még) A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Nem zavar a kis képernyő, mert nagyon jól látszik rajta aminek látszania kell, én imádom azt a kis orosz csodát.
Az a fontos, hogy számodra megfelelő legyen.
No akkor folytatásképpen, a szuterin és a maradványok és végül a maratógép.
Ami itt van az már mind szemét, de majd, ha jön a jóidő kiszórom a sok ..... és örülnek a vasasok. Újan is kétségesen működő thomson hifi CD tár mechanikája fel le rángatja a drótra kötött nyákot a maratólöttyben, ami már vagy 10 éves... Még így is 6-8 perc alatt kész van egy nyák és nem kell lötyögtetéssel foglalkozni, csak ráakasztom és amikor végzett leszedem. Nálam minden a lustaságról szól. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Két apró észrevételt engedj meg nekem.
1. Az asztalon lévő "elférés" és "rend" sok-sok évig jelentett nekem kihívást. A kupit főleg a szerszámok jelentették, és nem boldogultam velük. Kipróbáltam jópár megoldást, mire megtaláltam a tutit. Első lépés, jól meg kell határozni, miket használ sokat az ember. Második pedig egy "berakosgatós" tároló. Az enyémről csináltam pár fotót, de számos egyéb kombináció is működhet. A kifúrt asztal, és a szélére aggatott tárolás erősen vitatható. Mióta ezt használom (kb. 20 éve) töredéke a felfordulás szintje az asztalomon, és még hurcolható illetve odébb tehető szükség esetén a készlet. 2. A "műhelyed" praktikus lehet ha a szerelés az egyetlen funkció amit teljesíteni kell. De ha felmerül egyéb szempont is, mint pl. izléses környezet, vendégfogadásra alkalmas helyszín (esetleg barátnő), akkor már találni benne megváltoztatható részleteket.
Az észrevétel teljesen jogos, de 6 éves korom óta ilyen a szobám és rendet tartani nem tudok, már meg sem próbálom. Eléggé elcseszett ember vagyok.
Ha csinálok valami olyan tárolót, ami a kezem útjától fél centire is eltér, akkor nem használom, ezért az asztalba fúrt megoldás, ami most kivételesen bevált és már majdnem mindíg használom.
Ha eltér 0,5 cm-el a kezed útjából, akkor odébb kell tolni 0,5 cm-el, és máris éppen kézre fog esni. Én is mindig tologatom. De valóban kellett az elején egy kis önfegyelem a használatához. Nálam bevált.
Idézet: „hifi CD tár mechanikája fel le rángatja a drótra kötött nyákot a maratólöttyben” Ez nagyon tetszett, nem jutott volna az eszembe ! Steve
Egyszerűsítheted, excentertárcsát hajtóműves kismotorral is használhatsz. Egyszer kipróbáltam unalomból, és az is működött.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |