Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm, közben megoldódott a probléma. Kiderült nem is az EEPROM írással van gond, hanem elírtam valamit máshol.
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy van egy 12F508 vagy 509-es Picem amit szeretnék kiolvasni és nem udom hogy kárt tudok e tenni a programban egy olvasással ha pl kodolva van?
sziasztok!
Mi a különbség az LCD_out() és LCD_chr() parancs között mikor kell egyiket és mikor másikat használni? Kösz
Ha Pickit, vagy megbízható programozó, akkor nem árthatsz a programnak - csupa nullát kapsz védett kódú program kiolvasásakor.
Köszi, pickit2 clone-om van, azzal akkor mehet a dolog?
Elméletileg igen. A lényeg, hogy ne próbálj semmi trükköt. Ha megy, elsőre, akkor jó.
Ok köszi. Igazábol azért vagyok ilyen bizonytalan mert most érkezett angliábol és 8000Ft volt a cucc amit szeretnék másolni,
Akkor boritékolom az eredményt - csupa 0 lesz.
A boritékot kinyithatod, ha az volt benne hogy codeprotect kkortalált sülyedt. De sikerült volna akkor az sokat jelentett volna szmomra. Ha nem tettem tönkre akkor nincs baj. Legalább megprobáltam, köszi a segitséget.
Ilyen áron egy ekkora program csak kódvédett lehet....
Nekem is ma jött meg egy AVR ATMEGA. Felprogramozva az LCFesR programmal. Nem is gondoltam kiolvasni, nincs is mivel. Ennyit megér nekem a program, ezért vettem meg. Remélem nem fogok csalódni benne.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Szia!
Nagyon köszönöm eddigi segítségedet. Jó úton haladunk már jó a kijelzés kiírja az értékeket mérő üzemmódban is és a beállítást is megőrzi, be kell állítani. Annyi viszont van nem tudom, hogy az program hiba e, hogy a kondi kapacitást méri, de az esr érték az nulla azt nem tudom mérni. Szerinted ez program hiba? A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Üdv Mindekinek
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Alfa num kijelzőt (ew162g0ggly) szeretnék használni 16f887 pic-el , de úgy jártam, hogy inicializálás (8 bit) után nem történik semmi. Ha a multi méter mérő hegyével hozzá érek a kijelzőn a földhöz vagy +táphoz vagy kontraszthoz ami 1k-val van földre huzva akkor meg jelenik a kurzor és szépen villog ahogy kell. A multi m ilyenkor nincs bekapcsolva és a másik mérő kábel sincs sehol csatlakoztatva az áram körhöz. Sajna minden bekapcsoláskor meg kell érinteni a 3 pont közül valamelyiket csak akkor működik, ha ez megvan utána nincs gond mig ki nem kapcsolom. Már kicseréltem a vezetékeket át forrasztottam az egészet, tettem 100nf kondit a kijelzőn a táp és a föld közé. Kicseréltem a kijelzőt is, de semmi nem használ. Probáltam dibuggolva és rátöltve külön tápról (stab, szűrt +5V) mert az USB 4,8v-ot mértem hátha az a gond ,de így se jó. Scópon néztem, de a 40-60 mV-os föld pattogáson kívül nem látok semmit. Azt néztem, hogy amikor hozzá érek mi történik, de nem látok semmi többet ennél. Légyszi segítsetek tanácstalan vagyok. Előre is köszi.
Sziasztok!
Egy napelemnek a leadott áramát szeretném mérni pic-el, és egy árammérő sönttel. (vagyis az ellenálláson eső feszültséget). A problémám az, hogy az ellenálláson ugyan kis feszültség esik, de a pic-re ügye mégse köthetem, mivel kb 20V van az ellenálláson(napelem feszültsége). Valaki tudna esetleg segíteni abban, hogy ezt hogyan tudnám a pic-hez illeszteni, illetve valami más módon mérni az áramot? Köszi előre!
Szia!
A két rendszernek ( PIC-napelem ) lehet egy közös pontja ( pl. az ellenállás egyik lába ), ha ezt veszed viszonyítási pontnak ( GND ), akkor kis ellenállás feszültség ( < 5V !) alatt simán mérheted ! Biztonság kedvéért esetleg lehet zeneres védelmet is beiktatni ( ha valamiért rá kerülhetne nagyobb feszültség, pl. a terhelés átmegy rövidzárba!) ! Steve>
A fold ele tedd azt a kis erteku ellenallast (sontot), mondjuk (az aramtol fuggoen) kb. 1-0.1-0.01 Ohmot es az azon eso feszultseget egy egyszeru muv. erositovel felerositve a kivant tartomanyba maris merhetsz akar 0-5V kozott is. A bemenetet celszeru egy zenerrel vedeni azert (tutti ami fix). En ugy szoktam, hogy potival belovom a kb erositest, aztan fix ellenallasokkal beforrasztom.
Talan azt mondani sem kell, hogy a PIC referenciafeszultseget stabilizalni kell es a foldeket kozositeni egy ponton (celszeruen a sont foldpontjaban).
Mondjuk egy ilyen modul is jó megoldás lehet a méréshez. Nem kell sönttel és erősítővel bohóckodni.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Nem mondtad, hogy HID bootloadert is fabrikáltál hozzá? Ha nem, akkor a Hardwareprofile - FSUSB.h (vagy aminek átnevezted) állományban hatástalanísd (tedd kommentté) az alábbi sort!
Idézet: „#define PROGRAMMABLE_WITH_USB_HID_BOOTLOADER” Ezen kívül (ha nem a HID bootloadert használod, akkor) ne az rm18f4550 - HID Bootload.lkr linker állományt használd, hanem a gyárit. Idézet: Ezt nem gondolnám, inkább a Hardver profil állományt bogarászd át! „azt írták, hogy a config biteket is át kell állítani”
Hmm, megnézem amiket írtál, habár már működik! Nincs benne bootloader amúgy úgy tudom. Még eléggé az elején vagyok ennek a dolognak, csak 1-2 napja foglalkozom vele.
Sziasztok!
Egy technikai jellegű kérdés. Adott egy 12F683 PIC. Ennek a 4-es lába az MCLR, GP3 jelölésű csak bemenet. Kérdezem, hogy ha erre a lábra egy mikrokapcsolóval bemeneti jelet adok, és (ha már egyébként Vdd-re fel van húzva, mert azt kell) Vss-re kapcsolom, ezzel resetelem a processzort, vagy feldolgozza mint impulzust? Én úgy értem, hogy ha ez a funkció ki van kapcsolva config_bitből (MCLR_OFF) a programozáskor, akkor azt fogja csinálni amit szeretnék. Köszönöm a segítséget! Zsolt
Igen.
Köszi!
Assemblerben milyen módon lehet az Omega és Micró jeleket megjeleníteni LCD-n?
Köszi
LCD Custom characters kulcsszavakra keress rá.
3 micro.t is talált az lcd ben
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
Basszus, ez kemény volt! Köszi a rávezetést...!
Szerencse hogy az omegára nem keresett rá !Talált volna vagy 30 Kóbor-t
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |