Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - USB - PC projekt

Témaindító: JohnyBravo, idő: Szept 26, 2006
Lapozás: OK   44 / 55
(#) watt válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Szia!
Nekem ez a propeller erősen túlzásnak tűnik.
A másik ami kicsit zavar, hogy itt off...
(#) kameleon2 válasza watt hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Értem, bár nem értem.... ha USB-s megoldás, akkor nem mindegy a mikrokontroller típusa? Ennyire külön kaszt a PIC? Akkor már az sem mindegy melyik sorozat? Netán tok alapján is szelektálni kellene? Ha árban megfelelő, akkor szerintem nem túlzás, hiszen úgyis a feladat megoldása a lényeg. Főként, hogy összesen egyféle van jelenleg belőle, nem kell nyűglődni a millióféle változat kínjaival. Egyetértek az ágyúval verébre definícióval, egészen addig a pontig, hogy ha már van - akkor miért ne? Főleg, ha sokkal emberközpontúbb szoftvereket lehet a segítségével kialakítani, ráadásul nyílt a programozó és a forráskódok... De igaz - nem erről szól a topic. Ha a modik átrakják - én nem fogok tiltakozni.
(#) rogers válasza watt hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Igen a hardware amiben van a 4550 kezelné az sd-t ami szintén a hardware-ben van és arról telepiteném fel a programot a pc-re lehet nem irtam jól le ,de mint pl.: a mobile szolgáltatók stick-jük.
(#) sirály12 válasza rogers hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Ilyen példát találsz készen a Microchip Solutions-ban a neve pedig: Device - Composite - HID + MSD
Ez egy hid eszköz és egy storage devide combó. Így sd-ről feltöltheted as gépre a progidat.
(#) rogers válasza sirály12 hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Köszi szépen megnézem.
(#) watt válasza rogers hozzászólására (») Feb 3, 2013 / 1

Bocs, kicsit elmaradtam, de közben megkaptad a jó választ sirály12-től.
(#) watt válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Nem akarok lándzsát törni. Csak azért off és azért PIC, mert a topic címe ezt sugalja, egyébként nem lenne az, de nem megsérteni akartalak! A kérdésben is 4550-volt...
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
(#) PLaci hozzászólása Feb 8, 2013 /

Sziasztok!
Elméleti kérdés (sajnos nem értek az USB-hez)
Van egy CP2102-es USB chippel készült szerkezet, ami kommunikál egy PC programmal.
A programon nem lehet változtatni. Nekem, el kell hitetnem a programmal, hogy ilyen szerkezet van az USB porton. Kérdés: Ha én vásárolok egy CP 2102-t és a soros bementére teszek egy PIC-t, akkor a PC-ben lévő program elintézi nekem az USB azonosítást és a soros paraméterek felprogramozását, és nekem csak már az ismert soros protokollal kell beszélnem a progarammal?
Ha ostobaságot kérdezek előre is bocsi.
(#) pipi válasza PLaci hozzászólására (») Feb 8, 2013 /

Hali!
alapjában igen, de a cp210x egyedileg is konfigurálható, a szoftver a silabs oldaláról letölthető. Ki kell olvasnod az eredetit, és aszerint felprogramozni a vásároltat
(#) Hp41C válasza PLaci hozzászólására (») Feb 8, 2013 /

Szia!
Ha egy USB -s eszköz pontosan olyan descriptor -okat küld, mit amit egy másik eszköz küldött, a PC nem tud majd különbséget tenni köztük. Egy USB illesztős (akármilyen) kontrollerben a CDC eszköznek állítsd be pontosan azokat a descriptorokat, amiket az a bizonyos CP2102 küldött. A baj csak akkor jön majd, ha több ilyen eszközt csatlakoztatsz egy géphez.
(#) PLaci hozzászólása Feb 8, 2013 /

Sziasztok!
Mindkettőtöknek nagyon szépen köszönöm a választ! Szerencsére csak egyetlen egy ilyen eszköz lesz a PC USB portján. Most még azt kell megtudnom, mivel tudom kiolvasni az eredeti CP-t. Megnézem azt a silabs oldalt. Ugye a CP2102-ben nincs kódvédelem lehetőség?
(#) Hp41C válasza PLaci hozzászólására (») Feb 8, 2013 /

Usbview erről az oldalról...
(#) pipi válasza PLaci hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

silabs oldalról USBXpress csomag, CP210xSetIDs.exe.
Kódvédelemről nem tudok
(#) PLaci hozzászólása Feb 9, 2013 /

Köszi szépen a sok segítséget! Úgy tűnik a kiolvasás sikerült ezzel a CP210xSetIDs.exe progival. Most már az van hátra, hogy hétfőn veszek egy ilyen IC, és kipróbálom. Majd ha megbukok, még kérdezek. Addig is kellemes hétvégét!
(#) PLaci válasza PLaci hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Kicsit elhúzódik a dolog. Itthon kb. 700 Ft-ért lehet venni ilyen IC-t de az ebay-on találtam 2$-ért ami azért jó, mert panelre van forrasztva, és hardwaresen teljesen ki van építve. Tehát rajta a van az USB csati, és a hozzá szükséges R, C alkatrészek. Ha megjön kezdődik a "játék"
(#) Beles hozzászólása Márc 1, 2013 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni CDC serial emulator pic18f2550-re átírásához. Átírtam a TRISD kiemeteket másra, valamint a linker script file-ban a 18f4550 helyére 2550-et írtam. A program lefordul, de nem működik. Próbáltam olvasgatni külföldi fórumon, és azt írták, hogy a config biteket is át kell állítani, de nem tudom hogy mire. Valamint azt sem, hogy a linker script file-on mit kellene még módosítani!
(#) kameleon2 válasza PLaci hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Sziasztok én is vettem ilyet pár darabot. Le lehet tölteni a gyári driverét is, és működik. Eddig az FTDI-t használtam de ez a chip nagyságrendekkel olcsóbb, ráadásul valóban olcsón adják panellel és csatival együtt. Gyakorlatilag egy ftdichip árából két teljes panelt tudok venni élesztve....
(#) Beles válasza Beles hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Sikerült megoldanom! Kérdés tárgytalan!
(#) bbalazs_ hozzászólása Ápr 5, 2013 /

Sziasztok!

HID joysticket keszitettem, es szembesultem azzal a problemaval, hogy csak 8 axis lehet, mert a winxp nem jelez ki tobbet.
Ez vajon egy elmeleti korlat vagy egyszeruen arrol van szo, hogy a beepitett generic HID joystick PC oldali drivere nem tud tobbet?
Ha csokkentem a tengelyek szamat, akkor is csak annyi tortenik, hogy a fix meretu es helyu oszlopok kozul eltunnek a nem hasznaltak (Slider-ig van, a wheel mar nem akar megjelenni)

Mas szavakkal, mi a teendo, ha 8 axisnal tobbet akarok kijelezni?

Elore is koszonet:
bbalazs
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
(#) Braf válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Üdv!

Igen a 8 tengely az OS-ben lévő korlátozottság. Csinálj kompozit eszközt és akkor n*8 db tengelyed lehet (több eszköznek ismeri fel).
(#) bbalazs_ válasza Braf hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Koszonom a valaszt!
(#) matheattila válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Üdv,
Hogy sikerült megoldanod? Mert én is kinlódok vele már jó ideje, de még nem jött össze, igaz eddig még csak Proteusban próbáltam szimulálni de semmi reakció, még az USB kommunikáció sem jön létre, pedig a Proteus saját USB-s példaprogramjait leszimulálja...
A descriptort is megírtam, nem tudom mennyire jó vagy nem.
Igaz már pár hete nem foglalkoztam vele, mert más dolgom akadt, de megint elő kell szedjem
Nem tudnál adni egy-két tippet esetleg példaprogramot?

Köszi előre is!

matheattila
(#) bbalazs_ válasza matheattila hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Szivesen elkuldom az egeszet, ha kivanod.
Assembly nyelvu. Egyedul az a gond vele, hogy relokalhato kodot kell vele fordittatni, kulonben a descriptor tabla nem lesz helyes.
Pic18f45k50-est hasznalok, most keszul a 25k50-es valtozat.
A NYAK tango2 formatumu, .pcb kiterjesztesu.

Kerlek, maganban adj egy emailcimet, elkuldom az osszes cuccot.
(#) zenetom hozzászólása Ápr 21, 2013 /

Sziasztok!
Csak kíváncsiságból kipróbáltam a CDC projektet. Még régebben letöltöttem valahonnan egy példaprogramot, és kíváncsi voltam hogy egyáltalán lefordul-e.
Le is fordult, viszont 18F4550-re van írva a program, nekem pedig 18F2550-em van. Mivel a két PIC majdnem ugyanaz, ezért égetéskor ugyan kiabált az MPLAB, hogy nem egyezik a device, de beégette, és PC-vel összekötve működik is!
Ámde ez így elég kókány megoldás. A "Configure-->Select device"-ben kiválasztottam a 18F2550-et, linker fájlban átírtam a "p18f4550.lib"-et "p18f2550.lib"-re. Meg a TRISD, LATB beállításokat kiszedtem. Lefordul így is, fel is programozza, de ha összekapcsolom a PC-vel, nem történik semmi. Mégiscsak különbözik a két PIC? De akkor hogy hogy működött úgy, hogy a 18F4550 volt kiválasztva, miközbe 18F2550-be lett beégetve?
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
(#) matheattila válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /

Szia, szeritnem a PIC USB memóriájával lesz a gond, ugyanis ezek címe különbözik a 4550 és 2550 között. Lehet, hogy a 4550-ben az USB adatok számára lefoglalt cím a 2550-nél már nem az USB memória területre kerül.
Nem próbáltad átalakítani a kódot a 2550-nek megfelelően? Úgy értem, hogy létre hozol egy új projektet a PIC18F2550-el, majd bemásolod oda a forráskódot, átírod a konfig biteket és még amiket kell és nem csak átnevezed az állományokat!
Hirtelen ennyit tudok mondani, remélem sikerül megoldani
(#) zenetom válasza matheattila hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /

Szia!
Először is köszi, hogy írtál!
Idézet:
„PIC USB memóriájával lesz a gond, ugyanis ezek címe különbözik a 4550 és 2550 között”

Én is erre gondoltam, de erről nem ír semmit az adatlap, illetve úgy ábrázolja, hogy mindkét típusnál ugyanazok a címek szerepelnek.
De egyelőre még azt se tudom, hol vannak beállítva a konfigbitek.
Szerk.: közbe kiderült, hogy innen van a forrás: PIC 18F4550 USB útmutató II
Na ezt átolvasom.
(#) icserny válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /

Idézet:
„A "Configure-->Select device"-ben kiválasztottam a 18F2550-et, linker fájlban átírtam a "p18f4550.lib"-et "p18f2550.lib"-re.”
A gyári demo speciális linker állományt használ, HID bootloaderhez van beállítva. Ha a sima (értsd: a C fordítóval telepített) linker állományt használod, akkor a mintaprogram mappájában a HardwareProfile - PICDEM FSUSB.h fejléc állományban a következő sort tedd kommentté!
  1. #define PROGRAMMABLE_WITH_USB_HID_BOOTLOADER
(#) zenetom válasza icserny hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /

Ilyen header fájlt nem találok, de viszont megtaláltam hogy honnan van a program:
Bővebben: Link
De még nézegetem.
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /

Illetve találtam ilyen headert, de azt a "C:\Microchip Solutions v2010-08-04" mappában, azt viszont nem hinném, hogy használja ez a projekt (ez máshol van).
(#) zenetom hozzászólása Ápr 21, 2013 /

Kipróbáltam, hogy az MPLAB-ban beállított konfigbiteket írja bea PIC-be, és voala!
Működik! Szóval a konfigbitek vesztek el valahogy útközben...
Következő: »»   44 / 55
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem