Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Intelligens lámpák, vezérlés, DMX, LPT portos rendszer
Témaindító: kemenygolya, idő: Okt 20, 2007
Témakörök:
Sziasztok!
Keresek ... Először az Apróhirdetés részlegünket keresd meg. Action2K A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne hogy van 3 scanner lámpám ami sajnos csak hang vezérelt és szeretném ha dmx es lenne. Van erre lehetőség ha igen hogyan? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.: Wilcox
Szia! Természetesen meglehet csinálni. Vagy egy kiegészítő (illesztő), vagy egy új vezérlő panellal. Kellene több infó róluk. Mindegyik külön-külön teszi a dolgát, vagy az egyik vezérli a másik kettőt, vagy van egy külső dobozka, amelyik vezérli a hármat?
Működési elve, miket tud...?
Már meg tudom oldani saját panellel is, ha érdekel. Éppen benne vagyok a saját DMX rendszerem élesztésében. Ha kell PC-ről is vezérelhető, de ha kell önállóan is képes lehet egy előre leprogramozott DMX "műsort" leadni. Át tudom neked adni a vezérlést olyan próbaszoftverekkel, amit te magad is könnyedén tudsz módosítani. Az én rendszerem már működik. A címzés stabil, beszereztem ingyenes PC szoftvereket is. Amit én használok, az DMX512. Tehát a vezérlő része egyszerű. Az a kérdés hányféle funkciót kell tudjon és milyen címeken, illetve akarod-e állítani a címeit? A meghajtó fokozat attól függ nyilván - milyen adottságaid, milyen tápfeszültségeid vannak. Én a Parallax P8x32 vezérlőjét használom. Ehhez kapsz akár gyári demoboardot is. A gyártó oldaláról pedig simán elérhető a DMX IN és DMX OUT vezérlés programja. A jelenlegi tesztbőröndömben 64 digitális bemenet, 32 digitális kimenet egy analóg dimmer, és egy rgb dimmer van felfűzve. A saját vezérlőmről webes felületről is elérhető. Az a kérdés ér-e annyit a dolog, amikor 7-8000 Ft egy DMX-es kész lámpa.. Persze vehetsz kizárólag DMX meghajtókat is 10-50$ magasságában, ezek mondjuk 3 csatornán képesek 8 bites analóg kimenetet adni (RGB), de a lényeg, hogy a teljes DMX megvan bennük. Például... Igaz ehhez kell egy master - például egy PC és egy USB/RS485 átalakító, amit ismer a program.
Ez egy olasz D.T.S. Proctor nevezetű lámpa. 11 gobo van benne és azt hiszem 7 szín. a tükör x y tengelyen dolgozik. Amit megfigyeltem mondjuk lehet ez nem számít hogy hang vezérelt de van benn gyári program. Nézegettem a neten hátha találok valami user manualt róla de sajna nem. Viszont van fent egy kép amin van hozzá egy vezérlő. A lámpa hátoldalán pedig a jack ajzat nem tudom hogy esetleg ott lehet e vezérelni.
Mi van a jack-hez írva? Szerintem az vezérlés, csak ki tudja milyen szabvány.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
Szedjem szét és csináljak róla képeket? úgy jobban el tudnál igazodni rajta?
Az nem ártana. Elsőként azt tudjuk meg, hogy a jack az mono-e, mert akkor lehet akár 0-10V-os vezérlése is. Elsőként a vezérlőpanelről kéne egy jó kép. Illetve, az, hogy ahova a jack van kötve, van-e valamilyen felirat a panelon.
Szia!
Szétszedtem és lefényképeztem!
Látom, hogy a jack stereo. Ha letudnád skiccelni, hogy hogyan van a panelon, gondolom a leragasztott IC-re megy, de érdekelne, hogy hogyan? Fesz. osztóval, vagy csak simán? Vagy az egyik LM358-on keresztül? Ezzel valamelyest behatárolhatjuk, hogy milyen típusú jelet kaphat. Ha jól gondolom, a motorok servok, vagy DC, s nem léptetők.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
Találtam most egy ilyen vezérlőt esetleg ez nem lenne jó hozzá?
http://www.llv-shop.de/sonstiges/multiform-lichtsteuerung/multiphas...dimmer
megszereztem az olasz gyártól a bekötést a jack-nek de nem nagyon tudok eligazodni rajta
Itt két jack van, a te vezérlődön meg csak egy. Ez nem stimmel így.
ahogy néztem tegnap nem A-B pontba ugrik a tükör hanem szépen lépegetve megy. Mindjárt szétszedem és felvázolom a nyákot. A jack-től kell az IC-g kell akkor?
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
Igen. A motorok szerintem szervó motorok, de ez most lényegtelen.
a színkódokat nem írtam bele de ha kell azt is beleírogatom kiszámolom
Nos, a jackról egyenest a PIC-re megy, mindez kiegészítve két felhúzó és egy hidegítő ellenállással. Ebből következtetően a 0-10V-kizárva. Nagy valószínűséggel a DMX is kizárva. RS-232/485-is kizárva. Valamilyen saját szabványú TTL soros kommunikáció lehet.
Vezérlőpult híján lehetetlen megfejteni.
És ha meg tudják mondani hogy milyen vezérlés kell hozzá akkor is ki van zárva?
Ha tudjuk a vezérlő szintaxist és parancsokat, akkor természetesen tervezhető és építhető hozzá illesztőkártya.
Sziasztok egy kis segitség kellene aki jobban jártas a DMX vezérlésben. Vásároltam 4 db Futurelight Dj head 250 spot robotlámpát. Ezekhez keresek most vezérlőt már jó sokat megnéztem de az Elation DMX Operator Pro tipusú tetszene és ez még beleférne a költségvetésbe. A kérdésem az ,hogy ezzel a vezérlővel ki tudom majd minden funkcióját használni a lámpáknak?
Ezekről lenne szó: http://www.dj-corner.de/data/manuals/Futurelight_DJ-Head250Spot_Bed...ng.pdf http://www.elationlighting.com/pdffiles/dmx-operator-pro.pdf Előre is köszi!
A leirasban szerepel amire kivancsi voltal: • DMX-control via every standard DMX-controller, vagyis nem szukseges hozza extra tudasu DMX controller.
A kerdeses vezerlo pedig 8 DMX fej meghajtasara kepes es te csak 4-et hajtasz meg. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
Akor nyugottan megrendelhetem köszi a segitséget.
Mi a véleményetek Erről .Próbálkozott e valaki ezzel? Esetleg van e hozzá használható Hex/asm. file-ja?
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Sziasztok!
Ha már fény ideírom mind2 kérdésem. Először is, megépítem ezt a vezérlőt, a trimmert beállítom izzításra, és párhuzamosan bekötök egy tolópotit előlapra szerelve, és teszek egy nyomógombot villantáshoz. Mindezt oszlopos elrendezésben, mintha keverő lenne akár többet is, amennyire szükség van. Tényleg ennyire egyszerű, és működik is az elgondolásom? Természetesen ha meglehet csinálni olcsóbban, akkor érdekelne! Csatornánként legalább 1db 100-150W-os izzót stabilan üzemeltessen. Következő kérdésem, hogy lehet mindezt például egy ilyen eszköz-ről vezérelni? Tehát DMX vezérelt dimmert szeretnék első körben 10x150w (nemezerötszáz ) Milyen összegben kell gondolkodnom, és milyen eszközigénye van az építésnek élesztésnek? Programozásban nincs rutinom. A másik, hogy egy-vagy több ilyen kedveskének szintén jó lenne vezérlést csinálni. Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2013
Vettem egy a következö linken lathato DMX Shield -t. DMX-Shield
Kerdesem az lenne, hol tudom rajta beallitani a csatorna cimet? Nincs rajta semmi kapcsolo/beallitasi lehetöseg. |
Bejelentkezés
Hirdetés |