Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Óriási, hatalmas hangszóró
Hello! Hallotam ma egy olyan hangszóróról, ami kb. 40cm-er átmérőjű, 160Kg, és darabja 3,5millió Ft. Ilyen tuti létezik, csak nem találok róla semmit a neten. Hallot már vki róla? Azt se tudom ki gyártya, és semmi konkrétabbat. Szeretnék vmi közelebbit megtudni róla, esetleg képen megismerni
![]() ![]()
nem tudom te mire gondolsz nekem ez ugrott be:
pazar cuccok De ez nem 140 kiló és nem is szabályos hangszóró... De aki megnyerte a lottót vegyen nekem is ![]()
Ez is biztos jó, de én nem ilyenre gondoltam. rendes hangszóró csak nagyon nagyon nagy. Az a 160Kg az tényleg annyi, de teljesitményben el se tudom képzelni. Láttam már egyszer olyat, 5%-on úgy szólt, mint egy akármilyen jó maximumon. :eek2:
![]()
40cm csak?? és 160 kg? ólomból van? mennyi mágnes kell ahoz hogy egy hangszóró 160 kg legyen, meg hova, a 40cm membrán mögé??
hát ez nemaz de "bazinagy"
34 collos azaz kábé 86 cm átmérőjű ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() képek: hxxp://reumel.traxter.de/Anlage/BIG_Woofer.jpg hxxp://caraudiomag.com/specialfeatures/0111cae_autofest19_zoom.jpg hehe: itt ez ahol az emberke mellete van, rohadt nagy hangszóró lehet ![]() kép: hxxp://www.soundimage.dk/Different-col/Extreme.htm üdv
Egy Pimp My Ride műsort láttam valamelyik nap a neten, ahol targoncával rakták be a mélynyomót. Nem volt óriási átmérőjű, de hatalmas mélysége és súlya volt. Lehet, hogy erről hallottál?
MTX Jackhammer 369 pounds=167.375 584 53 kilogram 6.000W RMS ![]() ![]() ![]() Üdv Inhouse
Huu. Vmi ilyesmire gondoltam. Tenyleg nagyon jo. Birok ilyen cuccoat.
![]()
A Clarionnak van 80cm-es sorozatban gyártott hangszórója, a Magnatnak van az 50?v.60cm-es Agressorja, de hogy demo célból építettek nagyobbat az biztos.
Üdv Inhouse
Az a "ventilátoros" dolog nagyon tetszett. Nincs arról valahonnan bővebben irva? Nem lehet olyat házilag csinálni
![]() ![]() ![]()
És itt egy videó is róla, vagyis a beszereléséről (targonca rulez
![]()
Öööö... Nem kötekedésképpen, de hol is? Merthogy csak anyit írtál, h
Idézet: „itt egy videó is róla,...” ![]()
Hellósztok!
csak el szeretnék dicsekedni nektek! én is hangszórómániás vok és csináltam házilag 1 hangszórót! 60cm-es lett a kicsike és nagyon kegyetlenűl szól!!! ![]() még nincs weblapon de akit érdekel az nézze meg iwiwen! "hangfal klub" Frill
szia!
akkor téged vettelek föl iwiwen! ![]() amugy nagyon király lett ![]() ![]()
Szia!
Megnéztem iwiwen (látjátok valamire még az iwiw is jó ![]() Gondolom a hangja is hasonló. Minden elismerésem annak aki így házilag egy ilyen dologba bele mer vágni! Üdv!
Beszarás a mélynyomód.Gratula.Csak igy tovább.
![]() Ui: Mekkora a teljesitménye a mélynyomódnak?
helló!
köszi szépen!! ja eléggé durván szól! még egy 150m2-es teremben is tök jól dolgozott!
helló!
köszi! a W-ja nem nagy kb 300w de a hatásfoka durva azzal a nagy membránnal!!
Ezt te csináltad
![]() ![]() Fuh, mesélj már valamit róla, engem érdekelne. Hogy és mint csináltad? Honnan van hozzá a mágnes? Milyen anyagbol van a membrán, porvédő és a perem? Kb hány wattos és kb milyen az érzékenysége? Ládát miként csináltál hozzá? Azaz a paramétereket lemérted vagy olyanra alakítoddat amilyenre akarod? Esetleg van róla még (főleg a mágnes környékéröl) képed? Bocs a sok kérdésért de nagyon kíváncsivá tettél hogy valaki ilyet építsen! ![]() ![]()
itt 1 pár kép
![]() Hali! Kiváncsi volnék egy-két technikai infóra a készítéssel kapcsolatban! Nagyon naaagy! ![]() ![]()
Helló!
köszi szépen! nagyon jól szól as 60as mély, irtó nagy mélye van! alapanyag:a váza fából és biciklifelniből van, a perem csőszigetelőszivacsból, a membrán kartonlap és vékony falemezzel van erősítve+háromszög papír csik sugár irányú merevítés (8db),a pórvédő meg bombonos doboz tető, a tekercs gyári de a mágnest és a magot megdupláztam. kb 300W a motorja de a nagy membránnal ez nagyon durva!! érzékenység? passz (kicsi) a láda hasraütés szerűen de jó lett!! ha ennyire érdekel akkor megnézheted személyesen is! Frill
helló!
köszi! már lácc infót! amúgy ezeket tök egyedűl csinálom hobbi szinten! Frill
helló!
köszi! alapanyag:a váza fából és biciklifelniből van, a perem csőszigetelőszivacsból, a membrán kartonlap és vékony falemezzel van erősítve+háromszög papír csik sugár irányú merevítés (8db),a pórvédő meg bombonos doboz tető, a tekercs gyári de a mágnest és a magot megdupláztam. kb 300W a motorja de a nagy membránnal ez nagyon durva!! érzékenység? passz (kicsi) a láda hasraütés szerűen de jó lett!! ha ennyire érdekel akkor megnézheted személyesen is! Frill |
Bejelentkezés
Hirdetés |