Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Én is egy mp3 lejátszót akarok USB-ről tölteni, ha a PC-be dugom be akkor tölt rendesen, de hálózati USB töltőről, szivargyujtó töltőről, telefon töltőről 7805-tel, labortápról stabil 5V-tal a 15k-s ellenállásokkal és azok nélkül sem akar tölteni. A töltés elindul teljes töltöttségi állapotot mutat majd kikapcsol és kezdi előröl. A PC-ről pedig indul a töltési folyamat rendesen, ugyanazzal az USB kábellel. Valakinek van valami ötlete?
Szia
Szereintem azért csinálja ezt ,mert több áramot kap mint kellene. Ha van multimétered akkor meg tudod mérni a pc és a többi töltő töltésének a külömbségét. Ha különböznek akkor csökkenteni kell a töltők feszültségleadását,mondjuk egy diódával. (Megjegyzem,hogy sok usb-s eszköz tölthető egyszerű módon,ezt a mellélletben lerajzoltam) Remélem segítettem.
Szia!
Erre már gondoltam én is labortápról próbáltam tölteni a feszültséget 0,1V-onként növelve és csökkentve is az áramkorlátot 500mA-ra állítva (a PC elvileg ennyit tud). A jelenség viszont ugyanaz. A táp műszeréről leolvasva kb 200mA-t vesz fel amikor indulna a töltés, majd pár másodperc után lekapcsol.
Szia!
Ez az 5.7V honnan jött? A dióda pedig így nem jól van bekötve, vagy meg kell fordítani, vagy a pluszra kell ilyen formán rákötni. Üdv.
Sziasztok
Érdeklődnék hogy, sikerült-e már valakinek megépíteni az USB-s töltőt? Én is GPS-hez szeretnék egyet majd építeni!
Szia!
Bike2usb, én bringához vettem, de lehet motoron is működik.
Ez tök jó kis cucc, szép is, de tudja valaki, hogy hogy lehetne a kimeneti áramát olyan 1-2 amperre felcsavarni ? Milyen alkatrészcserék szükségesek ? Csak mert 560 mA...elég sovány. Nekem is motorra kellene, és ha töltök, lehet egyszerre több dolgot is rádugnék.
Ha csak ennyi kellene veszek egy kész töltőt pár száz Ft-ért és átalakítom... Egyszerűbb, kisebb és kész is van.
Még én sem építettem meg, de kiváncsi lennék tudja-e valaki mivel tudom helyettesíteni a TVS1 -et. Mert azt ugye nem tudom beszerezni.
Köszi Rocsli
Szia! Szerintem más szuppressordiódával is helyettesíthető, itt egy kicsit túlméretezték, ha nem hegesztünk üzem közben, áramtalanítás nélkül 1.5KA nál kevesebb is elég védelmet biztosít. Üdv!
Üdv mindenkinek !
Tudom, ez nem apróhirdetési rovat, de ez érdekelhet titeket: MEANWELL SD-24A-5 tápom eladó. Vadonat új ! Dobozban ! Motorra akartam, de sajnos nincs hely a beépítésre ezért adom el. 12 volt DC-DC táp, 12 voltból csinál 5 voltot, nagyon-nagyon stabilan 5 Amper mellett !!! Akár több cuccot is ráköthetsz. 5 ezer körül gondoltam értem, én 7,5-ért vettem és soha nem is használtam. Ennyiért ezt nehéz még házilag is kihozni. Az elérhetőségemet megtaláljátok a nickem alatt.
Szia!
Az 500mA azért plafon annál a töltőnél, mert agydinamós bringákhoz lett tervezve, azok pedig csak 6V/3W-ot tudnak max. Utólag nem lehet alkatrészt cserélni bennük, mert ki vannak öntve. Üdv, Sanyi
Nekem van egy Sony DCR-TRV 330E handycam videókamerám.Hogyan tudnám USB-röl tölteni? 7805 tápom van. Hova kössem a kamera mini usb-re a feszültséget? Sürgös lenne! Elöre is thx.
Hát előszőr is kérdés hogy a kamera tölt e USB portról mert egyáltalán nem biztos.
Nem tudom,hogy tölt-e usb-röl! Azért irtam le a kamera tipusát hátha valakinek van tapasztalata. Egyébként a kamera dc in bemeneten keresztüli töltés is érdekelne! Nem tudom,hogy mi a lábkiosztása! Nincsen gyári töltöm hozzá! Németböl van lombtalanitásból.
Hát az USB töltést egyszerű kipróbálni egy sima USB kábellel és egy PC v. Notebook-al. Ha bedugod és tölt akkor ok ha nem nem. A bemeneten való töltés lesz inkább jó de ha azt 5 voltról akarod akkor kell oda szerintem egy step-up konverter mivel az aksija ha jól olvastam 7,2volt vagy ha 12 voltról akarod tölteni akkor step-down.
12voltos adapterem van,de nem tudom a kamera dc in csatlakozó bekötését! Hogyan csökkentsem le egyszerüen 7,2voltra? Tudna valaki segíteni? A gyári adapter 12ezer! Annyit nem akarok rá költeni! Elöre is thx!
12voltos adapterem van,de nem tudom a kamera dc in csatlakozó bekötését! Hogyan csökkentsem le egyszerüen 7,2voltra? Tudna valaki segíteni? A gyári adapter 12ezer! Annyit nem akarok rá költeni! Elöre is thx!
Pl. Bővebben: Link
, de számtalan lehetőség van. Ebben az esetben R4-R5 osztót kell módosítani, de ez filléres dolog.
A DC-in bekötését én sem tudom de talán a dugón le tudod mérni hol adja ki az adaptere.
A kamera dc in bemeneten 3 érintkező van! A táp meg + és -. Mi a harmadik láb funkciója? Nem tudom kimérni mert nincsen gyári adapterem.Az aksim adatai 7,2v,2400mAh. Li-ion. Belinkeltem az oldalt,de angolul gyengén tudok! Számolnál nekem erre az aksira ellenállást? És küldenél egyszerü rajzot? Hány wattosak legyenek az ellenállások? Thx
Az ellenéllást alább számoltam, lényegtelen a watt szám
hiszen az csak a fesz beállításához használja az IC. (1/4W). Esetleg lehetőség lehet az akksit nem a kamerában tölteni hanem kivéve külső töltővel.
Sziasztok. Keresnék egy 5V usb töltőt motorra. Vannak az ebayon ezek a cigigyujtós USB töltők. Multkor kocsiban használtam, hát kiírta a teló hogy tölti, de miután lehúztam a töltőröl, ugyanúgy le votl merülve. Mit ajánlanátok?
Nekem ilyenem van:link. Alapesetben a htc telefonom csak 500mA-el volt hajlandó tölteni róla, mert usb-ről töltésnek érzékelte. Rövidrezártam a két usb adatlábat a csatlakozóban, azóta hálózati töltőként érzékeli és nagyobb árammal tölt róla.
Ha mondjuk vennék egy ebayost, annak is a két adatcsatlakozóját összekötném, azis már max terhelhetőséggel töltene?
Valószínűleg igen. Keress rá a telefonod típusára, hogy hogyan érzékeli a hálózati töltőt. Pl. i-cuccok különféle ellenállásokat igényelnek az adatlábakra. Milyen típusú a telefonod?
SE Neo, de mondjuk van egy interkomom, ami szintén USB keresztül kell tölteni.
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezősködök! Van egy autós szivargyújtós IPhone töltőm. Azaz csak volt mert sikerült egy olyan autó szivargyújtójába beledugni, ami fordítva volt bekötve. A fordított polaritást "meghálálva" el is füstölt benne az IC. Ezt kellene beazonosítani, ha tudja valaki. Én valamelyik MAX sorozatú IC-re tippelek. Csatolok pár képet segítségül. Válaszokat előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |