Fórum témák
» Több friss téma |
Szerbusztok.Tudna valaki segiteni,hogy tudnám a 78XX tipus fszültségtabilizátorok joság ellnörizni beépités nélkül. Azért volna szükség azellenörzésre mert elég sok ilyen bontott alkatrészem van.
Hello!
Három lába van, nem egy nagy kaland. De gondolom a működőképességére gondolsz, nem a jóságára. Két csipesszel ráadod a villanyt, a kimenetét meg megméred. A 78-as sorozat nem igazán gerjedékeny, próbára tudja mellőzni a 100nF-okat ki-bemenetén. üdv! proli007
Szerbusz.Köszi a segitségedet.Ugy már probáltam egy7806-os ra ráadtam 9Vde igy szimplán nagyon melegdett,gyorsan le is vettem rola.Nincs ehez valami kapcsolás amivel biztonsággal lehtne probálni a müködést? üdv
Én úgy tudom,hogy ezek az ic-k csak sorbakötött fogyasztóval működnek!
Fogyasztó nélkül nem lehet áram alá helyezni! Fogyasztóval is csak 1A körül terhelhető,mert leszabályoz...
Hello!
Nem melegedhet. Rosszul adtad rá a villanyt. Vagy nem jó lábra, vagy a polaritás volt rossz. A GND lábon néhány uA folyik csak, így nem is melegedhet. Nézz meg egy adatlapot. Az "L" típusok bekötése megviccelhet. üdv! proli007
Hello!
Vannak típusok, amik csak alapterheléssel adnak helyes kimenő feszültséget. De ezek általában a negatív stabik. Ez a "sorba-kötött" cseppet rosszul hangzik. Mert a szabályzóval a terhelés valóban sorba van, de mivel itt van kimenet, az arra tett terhelés, inkább párhuzamosnak mondható. Vagy is jól írod, de ebben a környezetben így, kezdőnek megtévesztő lehet. üdv! proli007
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy 7805-ből lehet-e többet is párhuzamosan kötni? Nekem több mint 1,5A kellene 5 volton, és van több ilyen stabilizátorom! Aki tud segíteni, írjon! Köszi! üdv PIXI
Nem, de lehet vezérelni vele egy nagyobb teljesítményű áteresztő tranzisztort. Az adatlapján (némelyiken) találhatsz kapcsolást.
Azért kérdeztem, mert láttam egy elektronikát amiben kettő stab volt egymáson, és össze voltak kötve direktbe a lábak!
Akkor marad az elektromos stabilizátor! Köszi a segítséget! üdv PIXI
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy ha egy alkatrészt nem találok egy üzetben sem, akkor hogyan, vagy inkább hol lehet a neten helyetesítést keresni? A gondom az hogy egy low-drop feszültség stabilizátort nem találok (TC1015-2.8VCT). Köszi előre is!
Szia!
Azért van olyan üzlet, ahol találsz ilyet: Bővebben: Link
Szia!
Köszi szépen! De sajnos náluk nincs személyes átvét, 1600 Ft postát meg nem szívesen fizetek egy 100 Ft-os alkatrészre... A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Rendelj mellé még dolgokat. Vagy oldd meg úgy, hogy egy szabályozható stabilizátort kötsz be fixen és ezt veszed meg a kedvenc üzletedben. Elég sok ilyen típus létezik.
Ez jó ötlet, esetleg valami tanács, hogy mire figyeljek ha más alkatrészből szeretném megoldani? PL egy LM317-est betehetnék a helyére, ha 2,8V-ra szabályzom le? nem teljesen értem mi a különbség a low-drop és a többi fesz. szabályzó közt
A kis maradékfeszültségű típusoknál kevés feszültség esik a a ki és bemenet között. Ezek a típusok kisebb ki-bemeneti feszültségkülönbség mellett is jól tudnak stabilizálni. Az adatlapokon a "dropout voltage" értéke mondja meg, hogy minimálisan mekkora lehet feszültségkülönbség a ki és bemenet között.
Nagyon szépen köszönöm a felvilágosító válszt! Sokat segítettél!
Akkor elvileg a SI9183DT-28 meg fog felelni a célnak hogy helyettesítse a TC1015-2.8VCT-t?
Úgy jó, mert max. 6,5V-ot visel el a bemenetén.
Ez egy Microchip IC.
Nekik van magyarországi disztribútoruk, ami nincs raktáron, azt is meghozzák pár hét alatt: Bővebben: Link Mondjuk mivel ez egy bagatell árú IC, valószínűleg egy darabnál többet kell majd rendelned, de ezt majd megmondják. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Köszi szépen! egyenlőre megpróbálom a helyettesítéssel amit kadarist kollega segítségével kinéztem!
Sziasztok!
A lényegre térek, például egy lm7812 tönkremegy ha több feszt. adok neki mint a megengedett.Ebben az esetben 38 volt körüli tápot adnék.Kb. egy 20mA-es 555-ös áramkört kéne hajtania.Egokartba kéne a PWM-hez. Köszönöm a segítséget,remélem jó helyre írtam.
Hello!
Ha a határérték feletti feszültséggel járatod, tönkremehet. Ha ez gond, 20mA-ra használhatsz egyszerűen egy ellenállás - Zéner feszültség stabilizátort is. Teljesen mindegy, hogy a stabi, vagy egy ellenállás fűti el a különbséget. üdv! A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
Köszönöm
Sziasztok!
Egy +/- 17 voltos szimmetrikus tápot stabilizálok 7812 illetve 7912 stab-IC-kel, eddig probléma nélkül csinálták is a dolgukat, most viszont az 7812-es Output-ján kb. 0.6 Voltot mérek a testhez képest. Jól gondolom, hogy bedöglött? És meg tudjátok mondani, hogy mi okozhatta ezt, mert különösebb bizergálást nem szenvedett. Maximum annyit, hogy ahogy tettem rá a kikapcsolt tápot, a pufferkondiban volt egy kis tartalék... Köszönöm a segítséget.
Szia! Diódákkal védheted hasonló meghibásodás ellen.
Köszönöm a gyors választ. Okos megoldás.
Viszont akkor jól sejtem, hogy kimúlt? |
Bejelentkezés
Hirdetés |