Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok
taviranyitot szeretnek epiteni, csak lathato, szort fennyel, ledekkel. ugy kepzeltem el, hogy lesz harom alapszin, amik kulon es egyszerre is vilagithatnak, villoghatnak, es a masik oldalon az eppen vilagito szinhez tartozo aramkor kapjon a fenyerossegtol fuggoen aramot. ez hogyan oldhato meg? tobb fotocella is kell hozza, kulon szurokkel, vagy eleg egy is? kiszurheto a napfeny, vagy csak sotetben fog mukodni? be fognak zavarni egymasnak a kulonbozo szinu fenyek, szinkeveresek? milyen alkatreszekre lesz szuksegem? hol? mennyiert? valaszaitokat varom ErdosJ
Szerintem külön szűrők és külön fényérzékelés... Mire kell? Nem túl szokványos látható fénnyel vezérelni, furcsa éppen nem volna, csak a több szín szétválasztása miatt feleslegesen bonyolultnak érzem.
oo.. egy kiserleti projekt.
egy interaktiv kepi/zenei/hangi kornyezet lenne. en epitenem meg a tenyleg nem tul szokvanyos hardvereket (ehhez kell), amelyek kommunikalnak a szamitogeppel, ami generalja a kepi es hangi vilagot.
Hm... Maradva a hagyományos infránál, nem tudnád inkább azt megcsinálni, hogy teszem azt a három alapszín pillanatnyi állapotát valami kontrolleres áramkörrel lekódolnád, infrán átszalad, a másik oldalon visszafordítod, és úgy hajtod meg a színek áramköreit?
attol tartok, ez egyre bonyolultabb lesz
ezzel csak az a problemam, hogy igy minden kulon vezerlobe elem+led helyett elem+kontroller+led+infra menne.. ez mar nagyon bonyolult.. talan, ha egyszeruen csak egy webkamerat kene beallitanom, ami a fenyviszonyokat figyeli...
A webkamera figyeli, de ki figyeli a webkamerát?
Talán ha jobban bemutatnád a rendszert, jobb ötlet is születne, mint az enyém.
Szia! EZ EGY Érdekes projekt!
Elvileg a színszűrős fototranyós megoldás még akár műközhetne. De a jelét valószínűleg erősítened kell, OPA-val vagy tranzisztorral. Próbáld meg egyszerű áramkörrel elkezdeni a fejlesztést, s majd menetközben kiforja magát. S igy lassan kialakulhat a SZÍNVEZÉRELT KÉSZÜLÉK-ed. S hogy a külső fény zavazni fogja e a vevőt? Szerintem érzékeny lessz rá (Főleg a fehérfényre, mivel az az összes színt tartalmazza, és a színszűrővel azonos kűlső zavaró fénnyre is... ) de a jel intenzitásérzékelésével és automatikus jelerősítés beállításával talán csillapítható a zavaróhatás. De ez a fejlesztés során majd letisztul. JA!: fototranzisztor _fototranzisztor_ FÓRUM-Kereső... De a gugli is segithet.
Hát, én inkább azt csinálnám, hogy a különböző szinű LEDeket különbozű frekvenciával modulálnám. Vagy csak alibiből világítana 3 különböző szín. Épp a 3 szín használata felesleges túlbonyolítás, mert vevő oldalon nehéz hullámhossz szerint szűrni.
Egyébként nem véletlen, hogy infravöröset használnak távirányíitásra. Egyrész könyebb leszűrni a látható fény részt, másrészt a szokásos foto-félvezetők ebben a tartományban a legérzékenyebbek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |