Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Folyadék nagy kezdősebességű kilövéséhez alkatrész
Témaindító: Marcus Agrippa, idő: Márc 18, 2013
Témakörök:
Tisztelt Fórumozók!
Nem tudtam, hova fordulhatnék pontosan, ezért kérek itt segítséget. Van egy 0.5L folyadékot tartalmazó tartályom, amelynek tartalmát kis adagokban távvezérelten kellene kilőnöm. Egyszerre max. 1 centilitert. A vezérlés már megoldott. Azonban milyen alkatrésszel tudnám megoldani, hogy 45-60°-os szögben 2 m magasra lőjem ki a folyadékadagot? Köszönöm a segítséget!
Valami motorral felhúzol egy rugót ami egy dugattyút mozgat ,és a kilövéskor elengeded.
Esetleg úgy, hogy egy kisméretű zárt üregbe engeded be a a folyadékot egy visszacsapó szelepen keresztül .Az üreg egyik fala egy gumimembrán amit egy elektromágnes "lökdös" .
Úgy gondolom, hogy ezt egy egyenáramú üzemanyag szeleppel és kellően nagy víznyomással lehetne megoldani.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
Nagyon kevés hely áll rendelkezésre, így nem tudom, pontosan mekkora alkatrészek építhetők be. Megközelítőleg mekkora nyomásra kenne szükség szerintetek?
Akkor segíts egy kicsit. Mekkora az a nagyon kevés hely? Hosszúság, szélesség, magasság mm-ben.
Ezt találtam ami kielégítené az igényeidet, de szerintem megfizethetetlen.
Egy 15*15*15 centiméteres kockában kellene elférnie a dolgoknak. Még egy cső hozzájöhet pluszba, akár egy ágyúnál vagy valami.
A Hargraves-Parker foglakozik mikroszelepek, szivattyúk gyártásával.
Tapasztalataim alapján a velük való kommunikáció sok időt és türelmet igényel. Bővebben: Link
Csavarj bele egy-két CO2 patront.
Szia !
A kivezető cső (ágyú) hossza, formája, keresztmetszete sem mellékes, mivel ha kilépéskor szétporlad a folyadékod akkor nem fogja elérni a megfelelő magasságot. Ha fontos a kilőtt adagok azonos magasságba juttatása akkor a sima gáztöltéses hajtás sem jó, mivel a második, harmadik lövéshez már csökken a nyomás.
Nem is kis mennyiségről van szó. Eredeti kérdésedben 1 cl-t említesz, ami 10,000 köbmilliméter. Visszaszámolva - feltételezve egy 100 mm hosszú csövet, a minimális átmérő 11.28379167
mm. Ezt a csőszakaszt kell feltöltened folyadékkal, hogy kilődd. Ilyen mennyiségnél csakis valamiféle gázos meghajtás jöhet szerintem szóba, de az is úgy, hogy egy kompresszor folyamatosan tölt egy tartányt és onnan adagolsz. És a 100 mm hosszú csövedre még rá kell szerelni egy kivezető fejet is, ami megpörgeti a kilőtt folyadékmennyiséget, hogy ne porladjon.
Szökőkúttechnikában ezeket jumping jet-nek hívják. Laminárisan áramló vizet használva elérhető, hogy a víz nem szóródik szét. Van pár videó a neten házi készítésű fúvókákról, biztos van valamelyik mellett útmutató.
Nézd meg az elektromágneses festékszórót és másold le nagyobb méretben! Nem kell megijedni, nem folyamatos üzemben egyenáramú mágnessel hatalmas erőt lehet kifejteni. Pl. nagyobb önindító behúzómágnese. A 2 m magasság nem olyan egetverő. Korábbi hozzászóló bepörgetné a vizet. Garantálja a szóródást.
Hosszú egyenes szakaszban kell "megfuttatni" vagy 7 fúvókán (1 középen 6 körben ) kilőni. Összehúzza a sugarat. Lásd lángvágó fúvóka!
"Korábbi hozzászóló bepörgetné a vizet. Garantálja a szóródást. "
Hm. Mondasz valamit A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |