Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegységgel kapcsolatos kérdések
Lapozás: OK   47 / 175
(#) elitegamer14 hozzászólása Márc 16, 2013 /

9V-al működik mindkettő.
Más eszközök is működnek a tápegységről (LED izzósorok)
(#) Bakman válasza elitegamer14 hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

7809-es stabilizátor IC a legegyszerűbb megoldás, mivel a számítógépes tápegységnek nincs 9 V-os kimenetete. Ezt a 12 V-os ágba bekötöd és hajrá.

Persze attól is függ a dolog, mennyi áramot esznek.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2013

lécci* belinkelnéd h mi ez?

*Légyszíves

d*e én a kettő 9V-os fogyasztót egy ágba szeretném kötni a tápba

Mennyit fogyasztanak az eszközök? Hány ampert kér a modem és hányat a Router? Ettől függően lehet kapcsolási rajzot csinálni.

A mondatod nem nagyon tudom értelmezni. Ha arra gondolsz, hogy mindenféle trükk/elektronika nélkül akarod a tápegységre kötni, akkor az nem fog menni. Hacsak nem a 3,3 és a 12 V-os ág közé kötöd a modemet. Viszont, a tényleges bekötés előtt én azért tesztelném, mit szól ehhez a tápegység.

A 7809 egy stabilizátor IC, megtalálod itt: HEStore link.

Ha nem tudod, hogyan kell az ilyet használni és milyen kiegészítő elemeket kíván, inkább bele se kezdj.

Mindkettő 0.6A-t fogyaszt.
Csak azért nem tudtam hogy mi az mert eddig csak 12V-os LED-eket kötöttem a 12-es ágra, ahhoz meg nem kell semmi csak levágtam a kábelt és összeforrasztottam a 12-es ággal.

Építs egy ilyet.

09.GIF

Oké, megpróbálom és majd írok hogy sikerült-e.
(#) totiphotography hozzászólása Márc 17, 2013 /

Sziasztok hozzáértők!

Egy olyan berendezést keresek aminek az egyik oldalán 230V megy be, a másikon oldalán pedig 7,4V illetve 12V jön ki. Ha jól tudom ezt feszültségosztónak hívják. Azt viszont nem tudom, hogy ilyen készülék beszerezhető-e valahol vagy építtetni kell.

Előre is köszönöm a válaszokat.

András
(#) staci123 válasza totiphotography hozzászólására (») Márc 17, 2013 /

Szevasztok,

Idézet:
„Ha jól tudom ezt feszültségosztónak hívják”

De hivhatják "dugasztápnak" is.Nem írtad mihez kellene,a mobitel tápok nagy része kissebb
terhelésnél 7 - 8Voltos feszültséget ad...
(#) totiphotography válasza staci123 hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Köszönöm válaszod!

Nos egy fényképezőgépet és egy mini PC-t szeretnék üzemeltetni a kis feszültségekkel.
(#) Inhouse válasza totiphotography hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Akkor biztos nem feszültségosztó kell neked, azzal életveszélyes lenne a mutatvány.
Ahogy az előbb írták, adapter kell, más néven dugasztáp. A digitális fényképezőknek elég nagy áram kell, háklisak, nem lesz olyan egyszerű...áramfelvétel adatok nélkül vaktában lövöldözés...nagyon nem értesz hozzá, veszélyes.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
(#) totiphotography válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Köszönöm válaszotokat ismét!

Nos hálózati adapter most is van hozzá viszont az a gond, hogy a fényképező gép meg a PC hálózati adaptere túl sok helyet foglal. Egy time-lapse kamerát szeretnék építeni amit egy nagyjából 200x300-as dobozba szeretnék beletenni. A két adaptert meg a hozzá való kábeleket szerettem volna valami kisebb berendezéssel kiváltani. Tudtok esetleg olyan adapterről aminek egyszerre több kimenete is van?
Köszi
(#) Inhouse válasza totiphotography hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Szerintem nem fogsz olyat találni, ami 7,4V és 12V kimenettel rendelkezik. De még mindig egy szót sem sikerült belőled kihúzni a teljesítményről. Adatok, adatok, adatok...anélkül csak tea meg keksz melletti beszélgetés...
(#) totiphotography válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

A fényképező 8,5 V és 2A áramerősséget igényel. A PC-ről csak annyit tudok, hogy standby üzemmódban 1W-ot fogyaszt, teljes használatnál pedig 8W-ot (fit-PC2i).
(#) proli007 válasza totiphotography hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Hello!
Esetleg az is megoldás lehet, ha veszel egy 12V-os 2,5A-es kapcsolóüzemű tápot, ez ellátja a PC-t árammal és ehhez egy ilyen adaptert, amin beállítod a fényképezőgéphez szükséges feszültséget. Akkor ez ellátja mind két gépet feszültséggel. A linkeket csak példának szántam.

üdv!
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

A cél az volt, hogy a 2 készülék 2 tápját ne kelljen a dobozba gyömöszölni, csak 1 tápot, mert kicsi a hely.
(#) Inhouse válasza totiphotography hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

A 7,4V helyett kell most 8,5V? Sajnos nem igazán leszel előrébb helyügyileg, nem férnek bele a dobozba semmilyen ügyeskedéssel?
(#) szemi00 hozzászólása Márc 19, 2013 /

Sziasztok!
Az alábbi riasztót szeretném akkumulátorról működtetni: http://www.flexiobt.hu/php/wtermresz.php?tid=1941
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen akkumulátort lenne érdemes vennem hozzá? Egyáltalán lehetséges-e? Illetve meddig bírná egy feltöltéssel?
Köszönöm!
(#) proli007 válasza szemi00 hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Hello! Ott van az adatlapon.
- Az adapter 6V-os, így 6V-os asi kell.
- A készenléti fogyasztása 90mA (a riasztást nemkel figyelembe venni, mert az nem lehet sűrűn. Ha sűrűn van, megette a fene.) de vegyük 100mA-nak. Ha 6V/12Ah aksit veszel hozzá, akkor 12Ah/100mA=120óra az üzemkészsége. stb.
üdv!
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
(#) erbe válasza totiphotography hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Lehet kapni állítható feszültségű laptop tápokat. Nagyon kis méretben is akadnak 60-90 W-osak. Ha nagyon szűk a helyed a 12 V-osból áteresztő stabilizátorral és jókora hűtéssel (doboz oldala) leveszed 8,5 V-ra.
Univerzális notebook táp
Csak keresni kell.
(#) totiphotography válasza erbe hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Hát nem is tudom. Megtennétek nekem, hogy ránéztek ennek az amerikai cégnek a kütyüjére amely egy 11.1V-os 9000mAh aksi erejét osztja két felé.
https://www.harbortronics.com/Products/BatteryConverter/
Valami ilyen kellene nekem is azzal a különbséggel, hogy egyenlőre hálózati áramról menne a dolog.
Köszi ismét.
(#) baracklekvár hozzászólása Márc 21, 2013 /

Helló! az lenne a problémám hogy van egy régi Mercury KOB AP4300X CE 300 Watt tápegységem és elszállt benne a 330µF 220V kondenzátor és nem találok sehol ilyen fajtát, de van 330µF 200V kondim ezt be merjem rakni a helyére?
(#) agressiv válasza baracklekvár hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

220V? Érdekes, de berakhatod a helyére a 200V-ost. Viszont ilyenkor sorba vannak kötve a kondenzátorok és nem árt, ha egyformák.
(#) bbarna válasza totiphotography hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

A TI gyárt PTNxxxxx jelzéssel kapcsoló üzemű un. WIDE-INPUT ADJUSTABLE SWITCHING REGULATOR-t, amivel a problémád a legegyszerűbben megoldható. Nagyon kis méretű, könnyen beépíthető, de méretezni kell a szükséges paraméterekhez 1-2 db- a beállításhoz elengedhetetlenül szükséges -kondit és ellenállást.
Nem utolsó sorban az általad linkelt eszköznél olcsóbb!
Ha gondolod, priviben keress meg!
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
(#) Lüke Aladár hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sziasztok! Egy olyan kapcsolást keresnék, ami kis méretben elkészíthető, 230V-ból csinál 12V körüli feszültséget (a kimenete egy 7805-ös stab. IC-re menne, szóval ha 5,5V felett van, nem lényeges a feszültség).
A trafós megoldást szeretném elkerülni, ebben az esetben mert túl nagy. Állandó üzemre kellene valami "egyszerű". Terhelés maximum 500 mA a legrosszabb esetben de inkább jóval alatta.

Ez mennyire életképes?
Bővebben: Link
(#) _vl_ válasza Lüke Aladár hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

500mA/12V-hoz elég egy 6VA-es trafó, ami kb. 4x4 centi. Ha az nagy, akkor nem tudom, hogy mit is szeretnél.
A belinkelt kapcsolás tökéletesen életképes. Te azonban nem leszel az, ha megérinted a 12V-os kimenetét...
(#) proli007 válasza Lüke Aladár hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Hello!
Ez kb. 30mA-t adna az 500 helyett. De ekkora áramra már ésszerűtlen kondis tápot készíteni. De a kondi is nagyobb lenne mint egy trafó és nem lenne galvanikusan elválasztva a hálózattól. (Meddő áramról nem is beszélve.) De itt egy ésszerűbb megoldás.
üdv!
(#) rolandi350 hozzászólása Márc 28, 2013 /

Sziasztok.
Van egy 32DCV 8A -es trafóm.
Ebből szeretnék csinálni, egy szabályozható feszültségű tápegységet.
Minimális igényeim: 2-24V 5A.
Viszonylag olcsó és főként egyszerű kapcsolás érdekelne engem.
Milyen kapcsolásokat tudtok nekem ajánlani erre?
A képen mellékeltem, hogy én mely kapcsolásra is gondoltam.
Azokra, ha tennék egy jókora nagy hűtőbordát ventilátorral, elbírna nekem 5A-ert legalább a 12-24V-os tartományban?

Előre is köszönöm.

15.jpg

(#) kadarist válasza rolandi350 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Szia!
Használj egyetlen LM338-as stabilizátor IC-t, mert ez önmagában is képes 5A szabályzására.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
Következő: »»   47 / 175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem