Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   787 / 1274
(#) kocici17 válasza bubuc17 hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Ezt sajnos távirányítással nem fogod megoldani.és nem fogom tudni távirányítani, mert az lg-hez van utasításom, és távírányítva nem tudom adaptálni. /egyszerre kellene az lg, és a samu rajz, hogy adaptáld, és persze egy halom méricske./ . privát ment.
(#) roymen válasza roymen hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

A sortranyó helyére lámpát rakva az izzó 1 pillanatra felvillan majd a táp cincog,tehát v.mi visszafogja a tápot.De mi lehet? minden diódát kimértem,kondenzátorok cserélve a tápban.Lehet hogy a sorkimenő zárlatos?Ha valakinek van valami tippje,vagy találkozott ilyen hibajelenséggel,kérem hogy segítsen.Már 4 napja szenvedek a készülékkel.
(#) kérdező hozzászólása Márc 22, 2013 /

Sziasztok!
Van egy Saba Ultracolor televízió. Tökéletesen működik, 66cm-es Videocolor csővel, tehát szép képet ad. ICC5-ös panel van benne, digitális sztereó hanggal...
Teletext nincs benne, de a helye ott van.
Egyszer idekerült egy szintén ICC5-ös Videoton dobozolású teletextes, OSD-s tv. Nem működött az infravevő egység, javítani nem volt kedvem, ezért szétkaptam. (A képcső furcsa módon A56 701-X volt, betettem egy régebbi, fadobozos modulosba.)
A kérdés az, hogy átrakhatom-e a teletext panelt, és az OSD panelt az Ultracolorba?
Ha esetleg valamikor megadná magát a sorkimenő, (itt sajnos egybe van a sokszorozóval) akkor azt is át lehet tenni?
Egyébként érdekes az ICC5 hangpanelja: a hangszínszabályozás és a sztereó dekódolás digitálisan történik. A legérdekesebb, hogy egy ilyen modern készülékben is TBA120-at alkalmaznak, melyek még a csöves tévékben is megtalálhatók, mellette pedig ott vannak az APU, ADC digitális IC-k. Miért van két TBA120 benne? (Még sztereó TV-t sose nézegettem, csak rádiót, melyben a demodulátor után van a sztereó dekóder, legalábbis az R4932-ben.)
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Szia!
Ha azonos vezérlő van mindkét tévében, akkor a teletext panel kompatibilis lesz a másik tévénél is. A német A2 sztereó rendszerről itt olvashatsz.
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Köszi!
Megnézem a vezérlőt, aztán meglátjuk.
Ez a készülék már tudja a NICAM rendszerű hangot is, vagy csak a német A2-t?

Az ilyen korú tévéknél a Nicam-hang egy jó nagy panelen szokott lenni, sok IC-vel, tehát nem hiszem, hogy ebben van olyan.
(#) Jockoserif hozzászólása Márc 22, 2013 /

Sziasztok! Bekapcsolom a tv-t szép kép jó minden pár perc és kikapcsol, piros led sem világít érdemes javíttatni? (Vestel ctv 7210 st txte)
(#) BarnaPili válasza Jockoserif hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Annyit mindenképpen megér,hogy megvizsgáld,nem-e csak egy pár kikráteresedett forrasztás csinálja a fesztivált.De ha már szétszedted,akkor éedemes a táp primer oldalán a kiselkókat is kigyomlálni.
István
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Átraktam a panelt, de nem működött, a vezérlőt is áttettem de azzal se megy, úgyhogy mindent visszatettem.
A másik kérdés a sorkimenő. Ránézésre nem egyezik a kettő, de elvileg át lehetne tenni ha a panel egyezik? (Nincs semmi baja, csak hátha egyszer elfüstöl.)
Egyébként miért tértek át az egybeépített sorkimenőkre? Általában nem a sorkimenő hal meg, hanem a sokszorozó, mert ott van 25000V, a sorkimenőn csak pár kV-os impulzus. Ha egybe van építve akkor az egészet ki kell cserélni. Talán az egybeépített változat jobban ellenáll a párának?
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013

Minek gyártanának két külön egységet, amikor egyben is meg lehet oldani. Ráadásul a split trafók kisebb belső ellenállással rendelkeznek, mint a külön sokszorozós megoldások. A sortrafót pedig általában azonos képátlójú készülékek között lehet cserélni.
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Ezek szerint a kis trafót (még ha a lábkiosztás egyezik is) nem tehetem be a nagy helyére. Lehet, hogy működne, de gondolom nem lenne elég a nagyfesz, vagy túl lenne hajtva a trafó, és hamar tönkremenne stb.
Ügyes tervezés ez az ICC5, szép képet ad, szuper a hang is, csak el ne romoljon, mert tele van SMD-vel, és rémálom lenne a hibakeresés.
(#) BarnaPili válasza kérdező hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Az ICC5 még Istenes.. ICC19 az már kihívás
(#) BarnaPili válasza roymen hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Ez még mindig a beko c7 belsejű Grundig?
(#) kérdező válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Szerintem a világ leglogikusabb felépítésű tv-i a Videoton modulrendszerű készülékei. Azt kellett volna továbbfejleszteni, korszerű digitális képfeldolgozással, nicam-stereo hangmodullal, videobemenettel, de az alap dolgok (táp, sorvég ) maradtak volna a régiek, és persze a két alaplemezes megoldás, amin a modulok helyezkednének el, melyek ugyan úgy cserélhetők, mint azelőtt.
Nem is értem, hogy miért szűnt meg a modulrendszerű sorozat. Eddig mindet meg tudtam javítani, de ha sehogy se bírtam vele, akkor modult cseréltem. Áttekinthető, logikus, könnyen javítható, forrasztható.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

A költséghatékonyság miatt szűnt meg a modul. A gyártónak nem érdeke a modulozás, mert neki az a jó, ha kidobják az egész tévét és vesznek újat. A dzsungel-IC-k elterjedésével pedig a modulozás teljesen értelmét vesztette.
(#) BarnaPili válasza kérdező hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Az egy lemezre épített gépek gyártása sokkal költséghatékonyabb.A Grundig 100Hz-es sasszik modulrendszerűek,azokat sem egyszerűbb javítani.Általában pon olyan modul nincs kéznél,hogy "hibabehatárolj",ami éppen kéne
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Ez sajnos igaz, és kár, hogy minden praktikus ötletnek, és a jó minőségnek ellentmond a gazdaság.
(#) stoky hozzászólása Márc 23, 2013 /

Sziasztok!
Lg 42lg2000 tipusú lcd tv-vel lenne egy kis gond. Hibajelenség, h nem mindig lehet bekapcsolni.
Távirányítóról kapcsolva a készenléti led villan egy párat mint mindig majd elalszik és ekkor kellene bejönni a képnek és a hangnak de nem mindig jön be.A tulaj szerint a be nem kapcsolás akkor a jellemzőbb ha a tv sokat állt kikapcsolva. Járatás után a bekapcsolás sikeressége növekszik.
Valamegyik alkatrész melegedésre térne észhez?
Tudnátok konkrét tippeket adni a hibára? Kondi a tápban vagy ezeknél is jellemző a forrasztási hiba?
Köszi
(#) kérdező válasza stoky hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Szerintem haldoklik egy elektrolit kondi a tápban. Ki kellene cserélni az összeset, mert elég sok gondot okoznak.
(#) BarnaPili válasza stoky hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Első körben a tápot nézd meg.Hidegen,mikor nem indul,melegítgesd az elkókat hajszárítóval.
(#) roymen válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Szia BarnaPili!
Igen azzal küzdök most is.Az rgb panelen szintén cserélve minden.de így sem indul.Most vettem észre hogy az 1.8v nincs meg a tvnek,most keresem az adatlapját az MC33269DT-nek.

Rajzod van hozzá? Ha nincs INNEN le bírod tölteni.A stby elég hülyén van megoldva az energiatakarékosság miatt.Amíg nem megy a táp,a stby tápot a sorvégtáp tekercséről veszik le. D615 TH601...8,5V,és ebből lesz az 1,8V is.
István

d630-as diódán 10.5v van a rajzon ez 8.5v. Ezután a kondi után a 3.3v és az 1.8v megvan mostmár. d614 után 0.6v ot mértem,ez gondolom a sortáp nemindulása miatt ennyi.A sortápom B+a bekapcsolásnál egy pillanatra felmegy 133v-ra majd,rohamosan csökken mivel hogy vmi.fogja a tápot.Egyenlőre itt tartok.
(#) agressiv válasza stoky hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Ez jellemzően kondenzátor probléma.

Biztos vagy benne,hogy valami fogja a tápot?A stby lábát a procinak keresd ki.Ha megvan mérj rajta feszültséget.Ez kapcsolja a táp standby részét,és magát a tápot is stby állapotból üzembe.Ha erőszakkal átkapcsolod(lehúzod vagy felhúzod azt a vonalat). le tudod tesztelni a tápot.De előtte bizonyosodj meg róla,hogy a tirisztor,ami a stby tápot állítja elő a sorvégtáp tekercséről,az jó.Ez fontos!
István

Köszi az infót.Ezt majd csak holnap tudom lecsekkolni,mert már feljöttem a műhelyből.Tirisztort keresnem kéne másikat valami bontott panelből,de ahhoz már ma nincs lelkierőm.Holnap folyt.köv.
(#) pesti10 hozzászólása Márc 23, 2013 /

szép estét mindenkinek ! a tévém pár napja ezt a jelenséget produkálja!műsor alatt nem zavaró anyira de észrevehető!valami ötlet milehet a gond találkozott valaki hasonlóval?Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza pesti10 hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Elég, ha egy helyen megkérdezed. Akár antenna hiba is lehet.
(#) pesti10 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

ma találtam az oldalt ezért nem tudom melyik pörög jobban! anrennával próbáltam és t-homos beltérivel ugyanaz mindketőnél sőt mintha felsőrész kicsit ugrálna is pár milit
(#) granpa válasza pesti10 hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Amelyik témába írsz (egy helyre, a helyére), az kerül előre, és forog, mert egyből látjuk, hogy esemény van, aztán a szakértők válaszolnak.
Következő: »»   787 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem