Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   786 / 1274
(#) zolika60 válasza lukacsnorbert hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Ha valaha olvastad volna ezt, talán nem írnál ilyen zöldségeket. Egy magyar fórumon írj magyarul. Ez szerintem a minimum.
(#) gery12131990 válasza kislacikahu hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Üdv!
A képcsőnek semmi baja hanem a chopper trafó ciripel! Valószínűleg ez zárlatra utal, de nem találok zárlatot! A trafó sztem jó! Nem mértem sehol sem 0ohm-ot! Meg szerintem egy 51-es tvbe nem szokott a chopper zárlatba menni! Szóval még mindig nem találom hogy mi a baja a készüléknek! Sajnos nincs kapcs rajzom se!
(#) kocici17 válasza lukacsnorbert hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

No comment
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2013
(#) gubík gábor válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Feladom úgyfest a főpanellel lesz a gond annyit meg nem ér
(#) kocici17 válasza gubík gábor hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Ha itt lenne az orrom előtt, akkor egyszerűbb lenne...
(#) gubík gábor válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Szívesen az orrod alá tolnám
(#) canon1990 hozzászólása Márc 16, 2013 /

Sziasztok!
Beijing 8303 tv-ről lenne szó.
Mellékelt képeken látszik a hiba amit produkál. Nem vagyok műhely közelben, multim nincs. Merre lehet a hiba. Kecskeméti albérletemben van ez a tv, most nem tudok tévét nézni. Forrasztót tudok kérni a szomszédomtól. Előre is köszönöm a választ.
(#) kocici17 válasza gubík gábor hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Ha gondolod, nem leszek az elrontója, de akkor ezt privátba......
(#) kislacikahu válasza gery12131990 hozzászólására (») Márc 17, 2013 /

Hali!

A képcsövön az eltérítő tekercs , - ott is áthúzhat, vagy a sorkimenő trafó,- vagy beterhel valami a sorvégfokozatban!
(#) Kaloz Arpad hozzászólása Márc 19, 2013 /

Sziasztok ! Az alábbi problémám van. Tatung g55sa60 tv a4-es sasszén. Bekapcsoláskor nincs sor-és képszinkron és hang. Huzamosabb melegedés után lesz de a képen ezután a sor pár helyen megtörik és elhúzódik, főként fehér színnél. A pufferelkókat néztem, illetve a kf panelon az elkókat. Agc feszültséget is állítottam. Scartról jó a kép. A videó demodulátor ic lenne hibás ? Csak
elég drága és nehezen is kapni.
(#) bubuc17 válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Jó estét
Megérkezett az ic a Z panelhoz.
Kicseréltem és sikeresen elindult a panel.
Erősebb lett a fényerő és már nem vörösödik el a kijelző 5p után.
De sajnos még nem tökéletes.
Piros pontok vannak még a képen,ami világosabb képnél fokozódik.
Tehát minél sötétebb a kép annál kevésbé pirosas a kép.
Mikor 90% fekete képet rakok rá teljesen elmúlik és hibátlan a kép.
Mi okozhat még ilyet?
(#) kocici17 válasza bubuc17 hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Na akkor most kell beállítani az Y sus on a vs trimereket. Ha nagyon alászabályzod akkor a pirosból zöld lesz, de van egy pont /igy leírni hirtelen nem egyszerű/ ahol eltűnik a piror, ha túlszabályzott akkor zöld.

Most kéne egy fotó a Y sus ról olyan hogy leolvasható legyen a felirat rajta akkor tudnám hirtelen megmondani fejből. De reggel átnézem az anyagát és ideírom, hogy mi a nevük. /egyébként jól észrevehető. Okozni az árammenet okozza, ami akár tápegység secunder kondi gyengeség is lehet.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
(#) jantsika hozzászólása Márc 20, 2013 /

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, van egy Samsung ck5312z típusú tv-m, képcső típusa 54hgb99x. Annyi a hibája, hogy bekapcsolás után középen csak egy vízszintes vonal jelenik meg. Mi lehet a hibája? Mit kell benne cseréljek?
Köszönettel:
Jantsika
(#) kadarist válasza jantsika hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Szia!
Nincs függőleges eltérítés, ezért van ez a csík. Először alaposan nézd át a forrasztásokat főleg a TDA3653-as IC lábai körül. Na meg egy multiméter sem ártana a tápfeszültségeinek kiméréséhez, ha a forrasztások jónak bizonyulnának.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
(#) bubuc17 válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

A táp beállításával már próbálkoztam
Az működött is hogy zöldült de sajnos a piros sehogy sem tünt el.
remélem az Y beállítás lesz csak.. ):
(#) isti95 hozzászólása Márc 20, 2013 /

Helló mindenki, Videoton ts 3342 tv-t szerelgetek, és ilyen trapéz alakú a képe mint ami a képen látszik, ez minek a hibája? Vagy esetleg mivel lehetne állítani? (a zöldes szín egy tranzisztor hiánya miatt van )

DSC01292.JPG

(#) BarnaPili válasza isti95 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Sorvégfokot nézd át alaposan,tápfeszültségek,kondik...Legrosszabb esetben az eltérítő tekercs ment tönkre.Bár az szaggal,meg füsttel is jár.
(#) isti95 válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Szemmel látható égést, elszíneződést nem láttam, és szaga sem volt, holnap akkor átbogarászom aztán kiderül.

Esetleg valami potméterrekel nem lehetne állogatni? Mert egy két tv-ben találkoztam ilyen potikkal, és azokkal lehetett szélességet, és trapézformát is variálni
(#) BarnaPili válasza isti95 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Innen szedd le a rajzot hozzá.Ha 90 fokos képcső van benne,akkor nincs raszterkorrektor.Ha 110 fokos,akkor van.Ez milyen csővel van szerelve?

Tv ügyben még kezdő vagyok, mit jelent az hogy "fokos?" és ezt hol tudom megnézni?
(#) zolika60 válasza isti95 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

A képcsőben a sugár szöge.
(#) roymen hozzászólása Márc 20, 2013 /

Üdv mindenkinek.Van nálam egy grundig tv,beko c7 béléssel.A hiba az hogy egyáltalán nem akar indulni.Ha leveszem a képcsőről a földelést,bejön a hangyák háborúja (erre véletlenül jöttem rá,amikor visszatettem a sasszét a helyére és elfelejtettem a földelést rátenni a "sodronyra"),de felül kb.10 cm-en belül remeg.Ha rádugom az antenna kábelt elmegy a kép.Mi lehet a baja?
(#) flashx hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni egy Samsung CZ21A083N ZXXEH TV-vel kapcsolatban.

Úgy indult a dolog, hogy főkapcsolóval történő bekapcsoláskor néhány mp után kikapcsolt a TV, a készenléti áramfelvétele is teljesen megszűnt. Belül semmilyen égett alkatrész, egyéb rendellenesség. A táp egyetlen primer oldali elkóját, illetve a KA7632 IC körüli elkókat kicseréltem. Ezenkívül alaposan kiporoltam. Így már bekapcsol, rendesen működik, de néhány perc után elkezd sistergő hangot hallatni, amire a kép bal oldala is csíkozik, majd kis idő után kikapcsol, visszakapcsolni csak áramtalanítás után lehet. Ilyenkor a készenléti áramfelvétel megmarad. Másrészt a bal alsó sarokban egy vöröses folt látszik, mintha nem működne a degaussing.

Körül-belül ez a tényállás, szívesen veszek minden véleményt, megjegyzést a témával kapcsolatban!
(#) kadarist válasza flashx hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Szia!
Én sorkimenőtrafó-hibára tippelek. A sorvégtranzisztor nem melegszik sütősre?
(#) flashx válasza kadarist hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Megnéztem, csak üzem meleg, nem forró.
(#) mass-iv hozzászólása Márc 21, 2013 1 /

C626 puffer kiszáradt, elszállt a tápic 3842, és a mjf18004.
Minden alkatrészt kicseréltem a tranzisztor körül(kondik, ellená. diódák), megy a tv, de az R669 nagyon forró 80 fokos 5 perc után. Tud valaki tippet adni?

http://elektrotanya.com/grundig_cuc7303.pdf/download.html
(#) isti03 válasza flashx hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Szia. A táp primer oldalán nézd meg a ptk ellenállást. Kikapcsoláskor ez mégnesezi le a képcsövet és a folt eltünik.
(#) isti03 válasza jantsika hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Szia. Az elkokat is ellenőrizd főleg a nagy feszültségűeket.
(#) bubuc17 válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Kísérletezgettem még egy kicsit.
Minél feljebb tekerem a VS feszültséget annál kevesebb a pirosodás.
Y panelon a felső trimer hatására is csökkent kicsit de teljesen nem lehet eltüntetni.
Táp már felső határon 202v on van de még így is vöröses a közepe.
Fényerő állításra semmit sem változik a vörösödés.
Mit ellenőrizzek még?
Következő: »»   786 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem