Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   101 / 293
(#) T-Adee válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 23, 2013 /
 
Üdv! Ok,értem.Hogyan szűrjem ki hogy 100%-ban a kompri döglött meg nem más?
(#) T-Adee válasza T-Adee hozzászólására (») Márc 23, 2013 /
 
Csoda történt,nemrég elindult
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
(#) StMiklos válasza T-Adee hozzászólására (») Márc 23, 2013 /
 
Szevasz!
Nem emlékszem miben van, de ha nem gépbe, le kéne cserélni az olaját, így legalább az előírt mennyiség lenne benne.
Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
(#) blackdog válasza T-Adee hozzászólására (») Márc 23, 2013 /
 
Idézet:
„Megvolt, sajnos semmi változás.”

Idézet:
„Csoda történt,nemrég elindult”


Azért csodát ne várj. Ahhoz is tapasztalat kell, hogy mitől indul meg.
Járatni és figyelni kell most és nem ártana az áramot mérni.
Az biztos, hogy segíthetett, ha kicsit "megsimogattad".
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
(#) manutdfan hozzászólása Márc 24, 2013 /
 
Sziasztok!

Adott egy Lehel 280/60-as hűtőm, ami úgy döntött, hogy nem szeretne tovább működni. Számtech-műszerész vagyok, így erősáramban nem vagyok otthon, csak ötletelek. Segítsetek egy kicsit, kérlek, mert jelenleg nincs pénzem új hűtőre, szeretném ezt megjavítani (ha lehet egyáltalán). A jelenség, hogy a hűtő reléje behúz, majd a kompresszor búgó hangot ad pár másodpercig, leáll, majd 2-3 perc múlva ugyanez megismétlődik. Mérni még nem álltam neki, mert egyáltalán nem ismerem a hátulját, és semmi kedvem agyoncsapatni magam, de ötleteim akadnak.

Amikor behúz a relé, és elkezd búgni, akkor nagyon megnőhet az áramfelvétel, mert az ugyanezen konnektorra csatlakoztatott lámpám fénye elhalványul. Gyanítom, hogy a kompresszor beragadhatott, és a nagy áramfelvétel miatt leoldhat a kütyü, majd amikor visszahül, akkor újra próbálkozik. Én a kompresszor beragadására gyanakszom, de laikusként ez messze nem biztos. Van valami tippetek, hogy merre induljak el, vagy pedig ha tényleg a kompresszor, akkor azzal tudok-e kezdeni valamit?

Előre is köszönöm!
(#) erobi82 válasza manutdfan hozzászólására (») Márc 24, 2013 /
 
Sajna így én is jártam. Kompresszorcsere lett a megoldás Nekem anno mondta a hűtőgépes haverom hogy próbáljam meg kalapáccsal megkopogtatni, akár erőteljesebben is a házat. Kicsit furcsáltam a dolgot, de aztmondta hogy nyugi nem lesz semmi baja. Kopogtattam is én, valóban nem horpadt be, elég vastag anyagból van, de sajna nem hozott javulást.
(#) efraim válasza manutdfan hozzászólására (») Márc 24, 2013 /
 
A hűtőszekrény kompresszor az egy zárt világ, nem tudsz hozzányúlni, csak ha széjjelvágod Ha csak "beragadt" akkor a csapágyazás ragadhatott be. Esetleg próbáld megütni kalapáccsal.
(#) proba válasza efraim hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Vedd le a motorról a csatlakozót ,a három motoron lévő tüskén két sorba kötött tekercset kell mérned.Ha a két kisebb ellenállás összege nem stimmel a legnagyobbal ,akkor leégett (kuka) .Ha ez jó akkor tényleg marad a kalapács ,(((esetleg a 400V már úgyis mindegy alapon )))
(#) T-Adee hozzászólása Márc 25, 2013 /
 
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
(#) manutdfan hozzászólása Márc 25, 2013 /
 
Sziasztok!

Kalapáccsal már nekiestem, de nem használt. Közben azt nézegetem, hogy ilyen kaliberű hűtők konkrétan 5-7000 Forintért mennek használtan, tehát szerelőt tuti nem hívok ki. A relé behúz, az nem lehet gáz. A motoron kívül tud még bármi ilyen jelenséget produkálni, vagy nagy erőkkel kezdjem el cibálni az egész hóbelebancot a méhtelep felé?
(#) voriand hozzászólása Márc 26, 2013 /
 
Sziasztok! Adott egy Whirlpool WBE 34162 TS típusú hűtőgép ( http://www.whirlpool-shop.hu/?1233,wbe-34162-ts-alulfagyasztos-h%C5...ekreny ). Pénteken hozták ki, szombaton kapcsoltuk be. A probléma vele, hogy amikor elkezd hűteni furcsa és igen hangos zajokat bocsát ki. Sípol, berreg... Az alap hűtési búgása nagyon kellemes halk, azzal nincs probléma, de ezek igen beteg hangok és az emberi ingerküszöböt jócskán meghaladják, főleg este, amikor az ember aludni szeretne.

Mivel én hűtőt még nem üzemeltem be (első lakásunk a mostani), ezért nem tudom mire kéne figyelni egy hűtő esetében. Azt már tudom, hogy vízszintben kéne lenni a készüléknek. Ezt javítottam, így most mintha valóban halkabb lenne, de még mindig nem tökéletes... Mire figyeljek még? Ez a hangoskodás kiküszöbölhető, vagy ez gyári hiba?
(#) pjg válasza voriand hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Nekem is igen furcsa volt az új hűtő. Olyan hangokat ad, mint a gyomrom, mikor este bablevest eszek. Morog, dudorászik. Még trillázza is.
Azt mondták a hozzáértők, hogy ez jó így. Szerintem a csővégek hanyag megmunkálása az oka. De lehet, hogy tévedek.
(#) voriand válasza pjg hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Öhm... hát nekem biztos, hogy nem jó így, mert a konyha a háló mellett van és éjjel iszonyat zavar ez a "koncert". Egy ilyen kategóriájú hűtőnél azt gondoltam, hogy szép csendesen fog majd működni Ezek szerint ezzel semmit az ég világon nem lehet kezdeni?
(#) granpa válasza voriand hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Nem tudom hány napon belül lehet cseréltetni, de nézz utána sürgősen (egyszerűen hívd fel a boltot: cseréljék ki, mert nagyon zajos!). Nem normális működés!A 25 éves Csinárom (Szovjet!) szép csendesen mendegél, azt hiszem ennyit egy mai gépnek is tudnia kellene. Van 30 éves Lehelem is, na az kissé már hangosabb, de szegény már gázhiányos. Remekül alszom mellette azért (óra nincs a környéken, mert attól nem bírok aludni!).
(#) T-Adee válasza voriand hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
A működése rendben van?
Volt a családban egy Whirlpool,az produkált hasonló hangokat.
Ott a hűtőtérben sajnos + 8C körül volt,a fagyóban viszont -40C körül(a házi pálinka kezdett
kásásodni benne..
(#) granpa válasza T-Adee hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Akkor az csak alkohol tartalmú víz volt! 61% felett az igazi (és nem kásásodik).
(#) voriand válasza T-Adee hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Rendesen hűt, fagyasztó része is, de azért munka után ma alaposan átnézem. Írtam az áruháznak, akitől vásároltam. Azt írták, hogy kell egy Whirlpool-os szakértő, aki kijön és megmondja, hogy ez így hiba-e vagy nem. Utána kicserélik, ha hiba. Na, de egyrészt ki fizeti ki ezt a szakértőt (mert én nem vagyok hajlandó!), másrészt mi van, ha a következő csere példány is így viselkedik?

Okozhatja ezt az, hogy rosszul szállították és nem vártam 24 órát a bekapcsolásával? A vízszintbe helyezésen túl van még, amire figyelni kell ekkora hűtőknél?
(#) granpa válasza voriand hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Bizony-bizony a helytelen szállítási mód utáni hamar bekapcsolás okozhat hibát; főleg az előbbi! De Te kivártad 24 órát, még többet is!! Érted, úgy-e? Én a Skodám tetején hoztam haza a Csinárt anno, 2-3 óra után bekapcs, és GÚT (25éve). Van interneted: írj a fogyasztóvédőknek, és ezt írd meg a boltnak is! Kapjanak már a fejükhöz! A vásárlás utáni (akár indoklás nélküli) elálláson még nem vagy túl szerintem (van ott valami értékhatár is).
(#) T-Adee válasza granpa hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Amennyiben funkcionálisan nem problémás,akkor 99%,hogy nem fogják cserélni.
(#) T-Adee válasza voriand hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Sztem hőmérőzd le a hűtő és a fagyó részt is a biztonság kedvéért.
(#) T-Adee válasza granpa hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Általában mind az 50/50%
(#) voriand válasza granpa hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Ha jól emlékszem a szállító nekem 7-8 órát mondott, hogy annyit kell várni (12 se volt, nem hogy 24!) bekapcsolás előtt. Ez meg volt, de 24 biztosan nem. Probléma jelentésénél természetesen meg lesz a 24 Én azt szeretném, hogy ez a hűtő maradjon, de legyen csendes. Még nem adtam fel a küzdelmet Ott tartok, hogy jeleztem a hibát a boltnak, amit rögzítettek és visszakérdeztem, hogy ki fizeti a szakértőt.
(#) Marcsi04 hozzászólása Márc 27, 2013 /
 
Üdvözlet mindenkinek!
Kérem aki tud segítsen,2 hónapja vettem egy szállítássérült indesit nbaa34nfnxd tip.kombi no frost hűtőt.Ment is szépen 1 hónapig azután elkezdett a norm.hűtőtér felmelegedni 15foknál már csöngettem a szervizest (mondván 1 év gari van rá) mondta huzzuk ki és 1 napig hagyjuk pihenni.
Megtettem azóta eltelt ismét egy hónap dettó ua. a bibi (hűtőtér 15fok,fagyó ok.)
Én ezt havonta nem fogom eljátszani egy ilyen drága hűtővel,leolvasztani le tud nincs dugulás,a víz szépen lefolyik a párologtatóba.
kifordítottuk megnéztük,közben a paneltakaró műa. doboz szélénél észrevettük h kilóg 2db vezeték (kék és piros)levettük a műa.burkolatot és j.oldalt felül látni h le van vágva a csatlakozóról.
kérdés vajon miért van levágva és ha visszakötjük vajon oké lesz-e a hűtő.
(isten bizony én azt mondtam h direkte van elvágva)
Toltam fel 1 képet is,gondolom segít.
Előre is köszönöm segítségeteket!
(#) pjg válasza Marcsi04 hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Valaki azt hitte bomba és lecsípte. Bocs.
(#) Marcsi04 válasza pjg hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Ok fő a pozitiv hozzáálás
Még nem szálltunk el,most könyékig a hűtőt búrjuk h hová vezet az az ominózus vezeték
(#) pjg válasza Marcsi04 hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Feltettem magamban a kérdést: Miért kell egy hűtőszekrénybe ilyen bonyolult elektronika?
(#) Marcsi04 válasza pjg hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Halvány lila fogggalmam nincsen,de mivel vételárat nem adnak vissza csak cserélgetik a hűtőket így én is meg vagyok lőve,hidd el nagyon megbántam h ilyet vettem és ez így utólag nem csak szállítás sérült hanem használt ill.javított is.
Holnap még felhívok egy indesit márkaszervízt hátha.........
(#) kisjos hozzászólása Márc 27, 2013 /
 
Üdv!

Azért kell egy hűtőbe egy ilyen bonyolult elektronika,mert ezáltal több a hibalehetőség.
Én a helyedben ezt a kérdést tettem volna fel vásárlás előtt:Kell nekem NoFrost-os hűtő?
Miért nem jó nekem a sima?Mert 3 havonta le kell olvasztani?Vagy mert olyan snassz?Pff...
Elnézést.
Egyébként meg az összes trágyát kínában gyártják (nem összeszerelésről beszélek),szóval ha kuruttyol, vagy két hét után nem hűt akkor a kínai "ipart" kell szidni.
(#) Marcsi04 válasza kisjos hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Teljesen igazad van !
Nekem ott akkor patt helyzet volt mivel csak cserélni tudták és árban nem volt más választásom,ha olcsóbbat hozok el cseszik visszaadni a különbözetet.
Amit nem írtam h ez már a második hűtő abból az átkozott boltból.
De nem konkretizálhatnánk esetleg arra a lógó vezetékre???
(#) pjg válasza Marcsi04 hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Ha tudnám a választ, már Te is tudnád.
Következő: »»   101 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem