Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Testhez mérve: A pont R4:0.002V R2:0,002V B pont R6:10.5V T10 bázisán 0V C pont R10:53V R13:-58V D pont R14:54V R15:-58V F pont R40:13V R8:14.9V R7:53V G pont R25 26 27 28: 0.0045V I pont R35 1.35V J pont R45: 0.76V
Elég össze vissza érték némelyik valahol valami hiba biztosan van ha kötök rá bemenetet és hangszórót akkor olyat produkál hogy ha hozzáérintem a hangszóró vezetéket szól majd 3 másodperc után elkezd recsegni mint ha kikapcsolásnál a kondiba még van fesz addig jó ahogy csökken recseg... Ha elveszem újra oda teszem ugyan ez a jelenség!
Az IC kimenetén nem jó a 10,5V. A C és D méréseket úgy kéne elvégezni, hogy az ellenállás lábaira mérsz rá, ahogy a rajz is mutatja. A többi stimmel, a táp azért áll kicsit félre, mert a védelem csak a pozitívot terheli.
Na most kikapcsoltam meg be és a relé megint nem húz meg!
Sziasztok van ez a végfokom, amin lehet feleslegesen aggódok,az egyik felén 10mV,a másik oldalt 15mV van a kimeneten Dc ben.Hol tudnám visszább venni,vagy hagyjam a fenébe?
A végek azok nem a rajzon szereplőek hanem MJW tranyók.Köszi
C pont R 10 lábán 1,6V R 13: 2,2V D pont R14 1V R 15 1,5V
Értem.. A relé most megint mért nem húz meg? Gondolom valamit tilt pl. hogy most a G pontokon 43V van
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013
Az R14 és az R15 gondolom pontosan egyforma értékű. A mérésből az tűnik ki, hogy a T7,9,15 tranzisztor csoport másfélszer akkora áramot igényel a kimeneti DC egyensúly kialakulásához.
A durva hiba kiszűrése érdekében mérd meg testhez képest T6 és T7 bázisának feszültségét. Ezek hasonló tranzisztorok, úgy értve T6-ot mivel pótoltad?
Ha a G ponton 43V van akkor elbillent az egyensúly, ez várható volt. A próba úgy látom későbbre fog tolódni, egyelőre méregetni kell.
A 10mw teljesen átlagos érték, nem kell vele foglalkozni.
R14 15 ugyan akkora. T6-20V T7-23V Volt még egy MJE15030am azt tettem bele!
Sajnos most nekem mennem kell dolgozni. Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségeteket!
Egy ideig sajnos nem tudom csinálni mert dolgozok de ha szabados leszek írok és mehet megint a méricskélés tesztelés! Mégegyszer köszöm reloop és nagysasy!
Sziasztok!
Szükségem lenne egy 2X 5W körüli, minőségi hangzást adó IC-re. A panel egyszerűen elkészíthető legyen, 15V körüli tápfeszről menjen. Mit javasoltok?
Szia! Hőingadozásra úgyis elmászkál. Még 50mV sem katasztrófa. Az 4 ohm-on kevesebb mint 1mW-ot fűt, attól a hangszóró nem károsodik.
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy itt van ez a kapcsolási rajz,és meg szeretném kérdezni,hogy esetleg nem-e kellene valamelyik alkatrészt változtatni ,a szebb hang eléréséhez.Ha van valakinek ötlete,szívesen meg hallgatom.Köszönöm.
Szia! Rajzilag nem látok tennivalót. A differenciálerősítőt és a kompozit darlingtonokat érdemes lehetőséghez mérten bétára összeválogatni.
Szia!
Ha a feszültség meghajtó BD139 helyére egy darlingtont teszel, akkor a torzítás lemegy 10dB-el. A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2013
Sziasztok,ha mérem a végfok torzitását,sinus 1Khz-el,1v bemenettel,a végre,szkópon nézve akkor kell rá tenni terhelést a vég kimenetére,vagy elég a szkóp rákötése?
Szia! Még az is számít hány ohm-mal terheled.
Szia azért kérdem mert igy 1v bemenettel 0 volt a torzitása a végnek,a jelalak nem változott semmit ha feltekertem fullra akkor sem.3v-os bemenetnél már a vége előtt el laposodott a sinus jel teteje.
És milyen típusú darlingtonra gondolnál?
Így van, és az is, hogy maximális kivezérlés esetén például ne égjen el a sönt. Terhelhetősége legyen nagyobb, mint az erősítőé.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |