Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Graetz-híd
Szia!
Esetleg nem a trafó kapcsain esik a feszültség? Vagy a pufferkondi kapacitása a kevés a kivett áramhoz képest és azért van ez az esés? Mert a diódákon ekkora feszültség nem nagyon eshet. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2012
Szia!
A trafó kapcsain terhelve (3,7A) is 28,5VAC van és erre is tekercselték, tehát az nagyon jól bírja. A graetz viszont melegszik. A pufferelést 18800µF-ra terveztem, de most csak 4700µF van rajta teszt erejéig. Lehet hogy csak a multi mér rossz eredményt a nagyon hullámzó feszültség miatt? De a graetz melegszik. Elég melegnek mondanám. Szóval ott is esnie kell fesznek. Nem?
A Graetz-en két dióda feszültségesése lép fel egyidőben (max. 1,5V).
Köszi a segítséget, akkor jól megpufferelem, változik e a dolog.
Ezt az 1,5V körüli értéket a graetz mely kapcsain lehet mérni? Lehet egyáltalán? Vagy csak szkóppal?
Az egyik ~ és az egyik kimenet között.
Sziasztok,azt szeretném meginformálódni hogy ha 2db 35A-os graetz hidat párhuzamosan kötök akkor az áramok összeadódnak,vagy csak 35A ig lesz használható?
Hello, Összeadódnának, de csak ha pontosan megegyeznek a diódák jellemzői. Ez a gyakorlatban sajnos nem teljesül, ezért egy kis értékű (0.1-1 Ohm ) ellenállást kötnek velük sorba és úgy kapcsolják őket párhuzamosan. Hozzáteszem, én én ilyen megoldással eddig csak tranzisztor esetében találkoztam.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
Köszönöm a gyors választ,akkor valószínűleg úgy próbálom majd és remélem be válik...További szép napot.
Én azt csinálnám, hogy kezdeném egy igen kicsi ellenállással és megterhelve a hidat nézném, hogy egyenlően melegednek-e a párhuzamos diódák.
Az normális ha egy RS 605 ös diódahíd kés szélső lába közt rövidzárlat mérek?
Mire tippelsz? Bővebben: Link
Szerintem halott
Az ezköz egyböl leküldi a kismegszakítót ,én csak tippellni próbáltam ,de szerintem sikerült megtalálni a hibát
Érdeklődöm, tudnátok-e segíteni? Van egy cigarettatöltő szerkezetem. Motorja 220V DC és egy graetz-ről kapja a feszültséget egy általam kondenzátornak vélt apróságon keresztül. A kondenzátor lefüstölt a felismerhetetlenségig. Mekkora kondenzátort kellene találnom a működéséhez?
Szia!
Az biztosan nem kondenzátor, ha sorosan van kötve. Inkább valamilyen hőbiztosító lehetett.
Egy villamossághoz értő barátom is kétellette a feltevésemet. Egy külső táppal hajtottuk meg, igaz max 30V-ról, a motor működött. Most már nem biztos, hogy jól emlékszem, de mintha 50A-t is felvett volna. Most nézem, valóban sorban volt lehet, hogy egy hőbiztosítóval megoldható? És milyen jellemzőjüt javasolsz?
Szerintem köss be egy olvadóbiztosítót, de ehhez tudni kellene a motor áramfelvételét.
A lap alján ajánlott HE-STORE-ban találtam ilyen hőbiztosítékot. Működéséről kerestem leírást, de igazán nem találtam. Tudnál-e ajánlani valamit?
Honnan tudod, hogy milyen kell bele, ha a felismerhetetlenségig szétégett?
Ha tudod fotózd le a szétégett alkatrészt, meg a motort úgy könnyebb lesz tanácsot adni.
Én is kérdezek: mérd meg a motor áramfelvételét, de ne azt írd, hogy 50A, mert annyi nem lehet.
Köszönöm a segítséged, a motor adatai fellelhetők a neten , Zyt-3423 a tipusa, az alkatrész sajnos már nincs meg.
Üresjárati áram: 45mA Üresjárati fordulatszám: 3300 RPM, üresjárati teljesítmény: 7.7W 10%
A Graetz-hídon vannak típusra utaló jelzések? A motor terheléses áramfelvétele kellene.
Persze az hülyeség amit írtam, sajnos jelen pillanatban csak elméletben tudok valamit tenni, mert a graetz is meghalt.
Egy 1 amper körüli biztosíték jó lesz oda.
Köszönöm válaszod, attól félek, hogy majd mindíg biztosítékot kell cserélni. Amúgy a szerkezet a másodperc tört részéig működik, ugyanis egy nyomógombbal van kombinálva, ha kész a cigi az ember elengedi. No szóval akkor egy jó graetz és egy kb 1A-es biztosítékkal lehet kisérletezni. Mégegyszer kösz Űdvözlettel TS
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy melyiknek jobbak a tulajdonságai? A régebbi szelén lapos hidaknak vagy a mai szilícium hidaknak? A képen láthatók közül?Illetve milyen tulajdonságok szólnak mellettük? |
Bejelentkezés
Hirdetés |