Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. Amikor ez történt, valóban volt némi égett szaga a gépnek, ám a végfokon sajnos semmi nem látszik.
Valószínűleg elszállt a végfok, egy-két tranzisztor megadta magát.
Tipushiba, hogy idővel a melegedő alkatrészek lábainál a forrasztás körbereped, kilazul a láb a forrasztásnál. A teljesítménytranzisztoroknál, meghajtó ic -nél táp ic -knél szokott ilyen lenni a Sony erősítőknél. Azoknál az alkatrészeknél érdemes végignézni a panelt, amik melegednek (megbarnult nyák lemez a lábak körül). (de az egészet méginkább érdemes átnézni.) Az eredeti hiba ez lesz, ezért kattant egyet mozgatásra. Azt viszont, hogy mi, vagy mik mentek tönkre, mikor bedöglött, ki kell mérni.
Jó napot mindenkinek.
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Van nekem egy házi Sony erősítőm aminek szét ment a hang potméter és nem tudok sehol sem tudok szerezni í jen ponti. Ere kérnék egy kis segítséget hogy hol lehetne be szereznem ezt a potométel. Meg próbálok feltölteni egy képet hogy hogyan néz ki az alaplapon a helye mert a régit már sajna ki dobtam. Előre is köszönöm a segítséget mindenkitő.
Hello mindenkinek!
Volna egy problémám a Sony STR-DB830 házimozi erősítővel kapcsolatban. Eddig működött és most is megy csak végfok meghajtót a upc1681v IC-t tönkreteszi meg 1tranyót és 2 ellenállást. A végfok tranyók jók (bár van pót). Mellékeltem linkként a gyári kapcsolást. A q613 és az R592;R593 ellenállást az egyiken tápfesz mérhető. Gyári kapcsolás Remélem van valakinek ötlete. megj.(az alkatrészeket a rajzon középtájon található)
Sziasztok!
Egy kicsit ráaludtam a problémámra (március óta) végülis megoldottam. Valóban végfok gond volt. De! Elszállt egy kondi is. Amikor kicseréltem a végfokot, a protect jelzés eltűnt, a relé kapcsolt, majd 3-4 mp is szólt is a zene.. aztán elhallgatott. Így egyértelmű volt a kondi probléma, már csak át kellett néznem őket! Köszi még egyszer a segítséget!
Sziasztok!
Van egy str-ks600pw Sony erősítőm,és protect feliratot ír ki amióta volt egy vihar nálunk és sztem vmi kóbor áramtol kicsit sok áramot kaphatott. mindent kihúzok a falból viharkor, de mikor vissza dugtam a falba akkor elkezdett égett szaga lenni. bekapcsol de ez a protect felirat letilt mindent. vki tudna segíteni hogy mit lehet tenni ez ügyben?
Sziasztok Deccser vagyok a Vajdaságból. Nekem is lenne egy SONY STR-DE 315-el problémám. Olyan hiba volt vele, hogy idehozták javitani kontakt hibával, a vágén pedig a PROTECT felirat várt. Csak egy pár Ic-t forrasztottam át. Mi lehet a baj ?
Mérjél meg minden 78xx-es (3 lába van) áram stabilizátort ! Ezekkel szokott baj lenni !!!
Hiba megolva a Sony STR-DE 315-be. Egy szakadt biztonsági ellenállás volt elégve ( 1 ohm).
Sziasztok!
Egy SONY F335R típusú erősítővel lenne gondom. Bekapcsolás után amint feltekerem a hangerőt, bekapcsol a védelem reléje, majd ha lecsavarom, kis idő múlva leold. Szerintetek mi adhatta meg magát? Esetleg nem tudtok kapcsolási rajzot? Köszi! Üdv
Sziasztok, van nekem egy hibás Sony erősítőm!
Az elől lévő panel nem jó, (kijelző, rádióhoz való gombok, video,tv,tape,cd,tuner választó gomb se, illetve a bass boosted ás a muted) nos oké, hogy nem jó a bass boosted de meg van oldva, de a probléma az, hogy az erősítő 100x-os bekapcsolására ad végre hangot.. van amikor első indításra jó.. mit lehetne csinálni ezzel, mert már idegesít??! Képeket rakok fel ha szügséges! Köszönöm a válaszokat előre is
sziasztok Van egy onkyo A-22 erősítőm bekapcsol rendesen de hangot nem ad ki mi lehet a hiba
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
Üdv.Nekem is hasonló a bajom Sony TA-D507-es erősítő,rendesen működik minden,kapja a jelet de nem szól.Szerintem nálad is az lehet hogy valamelyik relé nem kapcsol de én is ezután nézem majd meg.
megnézettem és végfok hiba.Mivel stk stereo végfok van benne,aminek fele jó fele pedig nem.de ebben a végfokban csak 1 védelem van a két erősítő részre,ezért nemkapcsol a relé.A hangfal kimenetet mérd meg multiméterrel.valamennyi egyenfesznek kikell jönnie ha jó a végfok.
Üdv,
Van egy SONY STR DB830 típusú erősítőm. Már végig ellenőriztem a kábeleket, a hangszórókat, és a beállítási lehetőségeket (set up), valamint, hogy honnan kapja (pl. optikai) a hangot, de sajnos a surround (rear) hangszórókra nem megy ki a hang. Az összes többi (frontok, center) teljesen jól működik. A számítógép és a DVD lejátszó digitális kimeneten megy az erősítőhöz, de sajnos ettől még nem megy a surround... Tud valaki esetleg segíteni abban, hogy mi lehet a hiba? Ellenállás, vagy ilyesmi? Esetleg tud valaki egy jó szakembert, aki nem túl borsos áron meg tudja javítani? Előre is köszönöm a segítséget. Légyszi az e-mail címemre írj, mert nagyon ritkán vagyok "itt".. white_horse kukac freemail pont hu
Ha esetleg van ilyen erősítője és nem boldogul vele mint én sem akkor ebben a témában szeretnék énis segítséget kapni,mert bármit csinálok vele nem akadok rá a hibájára.
Sziasztok!
Jó nagy fát kaptam, amibe a fejszét lehet csapdosni! Egy sony erősítőt megáztattak a tengervízben, nem sok, csak pár hét idejére.. Ebből kellene valamit alkotni. Tehát kellene pár ötlet, hogy miként lehetne szépen kitakarítani ezt a panelt. A nagyja dzsuvát már letakarítottam forró zuhannyal. Tudom, az alkatrészek sem szeretik a sós vizet, de nincs választási lehetőségem.
Isopropil alkohollal bőségesen mosd át, hogy az alkatrészek alatt lévő sós víz is híguljon, aztán szárítás és próba mi élte túl és mi nem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
A só még csak egy dolog, de rozsdát mivel tudom feloldani? Szépen be van gyógyulva az alkatrészek lába közé
Azt sajnos csak mechanikai módszerrel lehet lekapirgálni. Fogkefe, meg régen volt olyan kis drótkefe, mint egy ecset, azzal lehet kikapirgálni. Sziszifuszi művelet, nem irigyellek érte.
Köszi! Akkor azt hiszem megrendelem a hajfestéket, mert már erősen őszülök.
Felesleges.
Idézet: „Mert egy tisztes őszes halánték, a nő számára ajándék.”
Nem ismered? Bővebben: Link
Miért nem sargarigo kollégát kérdezed erről? A magam részéről sosem láttam.
Még én sem láttam barátom, csak segitenék megoldani a problémát.
Elnézést barátom, nem neked szántam ! Mégegyszer bocsi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |