Fórum témák
» Több friss téma |
Megpróbálom,ha nem megy akkor megy áruba.Köszi.
Sziasztok!
Adott egy régi, kb. 6 éves Chieftec táp. Primer oldalon elfüstölt benne egy ilyen: 02N60P. Adatlap: AP02N60P Szerintem ez csak az aktív PFC kapcsolótranyója lehet(N-MOSFET, 600V, 2A, 2Ohm). A fő kapcsolótranyók(2SC3320, NPN, 500V, 15A) nem zárlatosak, később kimérem őket. Kérdésem: a leégett tranyó helyére betehetek-e egy IRF840(N-MOSFET, 500V, 8A, 0.85Ohm)-et? Tudom hogy ez "csak" 500V, és az aktív PFC elvéből fakadóan nagyobb fesz esik rajta 320V-nál, de a két pufferkondi 200V-os, tehát max. 400V (+dióda nyitófesz) fog esni rajta. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy egy kültéri fényfüzérhez kellene csinálnom egyenirányítót. A fényfüzér 12 V-ról üzemel. Ha valaki ért az ilyen dolgokhoz az legyen szíves egy kapcsolási rajzot és egy alkatrészlistát küldeni.
Szia!
Két baj van: kevés az információ és rossz topikba írtál.
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne hogy kellene nekem egy 2SK2920 -as fet de nem tudok szerezni sehol,még a helyettesítőjét sem.Tudna nekem segíteni valaki hogy esetleg mit tudnék belerakni helyette?
Sziasztok!
A tapasztaltabb kollégáktól érdeklődnék a mellékletben található, felrobbant táp IC kilétéről. Egy Samsung SV-671GX videó tápegységében található. Sajnos rajzot nem találtam hozzá. Akinek esetleg ismerős a maradvány, vagy esetleg javított hasonló videót, kérem ossza meg a tapasztalatát. Előre is köszönöm! Travolta
Szia!
Inkább ne kockáztass a feszültségtűréssel, hanem válaszd például ezt.
Köszönöm köbzoli,de sajnos nem ez az. Amit csatoltam képet, azon mind a 8 lába megvan az IC-nek, és ki is van használva.
Sziasztok megtudnátok mondani mi ez?Valami rádiós cucc lehet de nem tudom.Ketté nyitható.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2013
Szia!
Rá van írva, hogy egy VHF-sávú áramváltó nagyfrekvenciás árammérésre.
Köszönöm szépen,de külföldiül nem sokat tudok.Akkor haszontalan darab számomra
Ez egy R/S EMC/EMI mérőhely tartozéka. Vezetett sugárzást lehet vele mérni a 20 - 300 MHz sávban, (pl kapcsoló üzemű tápok, nagyfrekvenciás hegesztő, melegítő berendezések csatlakozó vezetékein) egy mérővevő segítségével. Önállóan nem sok mindenre használható.
Bocs sok a kérdés,de van egy mérő kábelem de nem tudom mire való.Esetleg?Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2013
Impedancia mérésére.
Bővebben: Link
Köszönöm végre valami hasznos is van a lomok között,bár nekem semmire sem jó igy piac
Sziasztok
Van egy A830L tipusú multiméterem ami nem akarja mérni az áramerősséget egyik állásban sem,de viszont minden más (szakadásvizsgáló, OHM mérő, ampermérő, mA mérő) működik rajta. Mi lehet a probléma javítható????
Akkor a feszültséget nem méri,az áramot méri,ha jól olvastam ki.
Bocsánat nincsen mA rajta úgyhogy nem mér feszültséget se áramot se.
Pont fordítva. Valószínűleg biztosíték hiba, ahogy köbzoli is írta.
Idézet: „nem akarja mérni az áramerősséget egyik állásban sem,”
Értem én de olvasd mi volt irva,de a lényeg hogy rossz a multi.[off][/off]Van egy A830L tipusú multiméterem ami nem akarja mérni az áramerősséget egyik állásban sem,de viszont minden más (szakadásvizsgáló, Ω mérő, ampermérő, mA mérő) működik rajta.
Bocsánat, de ennek mi köze ahhoz amit írtál?
Idézet: „Feszültség a Volt, az áram az Amper”
Aztán meg ezt írja:
Idézet: „viszont minden más (szakadásvizsgáló, Ω mérő, ampermérő, mA mérő) működik rajta.” Most akkor rossz az ampermérő (áramerősségmérő) de azért az ampermérő jó. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |