Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
8.5V-ból kacifántos 8 V stabil feszültséget csinálni.
600 mA lenne a terhelhetőség? Szerintem mondd el mit akarsz csinálni, mert ez így eléggé extrém (bár nem lehetetlen).
A végfokkal nincs gondom, az nálam épp szebben szól 12V-on mint 24-en, bár hangyányival halkabb. Előfoknak vagy csinálok egy step-up-ot 20V körülre, és hozzádobok egy tápfelezőt vagy kell más megoldás. Végső esetben kap 2db 9V-os elemet.
1-2V nem számít...
Motor generátorra(dinamó) add le 8V tól 50V kb ezt kellene stabilizálnom már amennyire( 7V-14V) tartományban. Egy ismerősöm filozofál, hogy ő már pedig CCFL csövet akar a motorra LED helyet, annak az előtétjét kell táplálnom.(500-600mA vesz fel, a bemenő feszültség függvényébe)
Hello
Tudna nekem valaki segíteni egy trafó készítéshez, lenne egy fóliám ami 75vac-ről megy 572 mW teljesítménnyel, ezt szeretném üzemeltetni egy 12Vdc aksiról, ehhez kéne egy rajz amit megépítenék, vagy ha esetleg lehet készen kapni valamit az is jó. Előre is köszönöm
Sziasztok!
Egy BYQ28 sorozatú dióda adatlapjának értelmezésében kérném segítségeteket. Azt írja, hogy 50% kitöltési tényező mellett, az átlagos áram 10A lehet, ha mindkét dióda vezet. A kérdés, hogy az átlagos áramot diódánként kell értenem, vagy az egész tokra?
A Világító fólia - EL fólia topicban - több megoldás között - egy 555-el épített kapcsolást is találsz, neked valószínűleg egy 9V-os trafóval éppen meglenne a 75V.
Köszönöm megnézem
Megnéztem de ahogy látom már nem nagyon írogatnak oda, sajnos nem találtam kapcsolási rajzott sem, nézegettem a netten is de sehol nem találok egy ilyen kapcsolást ami 75vac adna nekem. Pedig még elektronikai üzleteket is felhívtam, de ők sem tudtak segíteni, vagy csak nem akartak ilyennel foglalkozni.
Sziasztok!
Lehet, hogy nagy h*lyeséget írok, de megoldható az, hogy a lenti képeken szereplő 12V 4,2A trafóból 2 db-ot sorba kötök, akkor kimenetként 24V 4,2A lesz? Esetleg az amper is összeadódik?
Szia! Soros kapcsolásnál a feszültség, párhuzamosnál az áramerősség adódik össze.
Ezek nem trafók, hanem kapcsoló üzemű tápok, tehát az összekötésük nem javallt. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Szia! Köszönöm a segítséget. Tehát akkor semmiképp sem lehetséges az összekötésük?
Úgy, hogy mind a feszültségük, mind a terhelhetőségük összeadódjon, egyszerre, úgy nem. A kapcsolat kizáró vagylagos.
Trafót olvastam a kérdésedben. Azt lehetne kötözgetni mert ott a fázis és a frekvencia kezelhető. A képet megnézve láttam, hogy elektronikus feszültségátalakító.
Sziasztok! Meg tudná nekem mondani valaki, hogy milyen értéket képvisel az a öt sávos ellenállás ami citrom, ibolya, zöld, arany, fekete szineket tartalmaz? Sajnos a szinkód kalkulátor sem boldogul vele! Elméletileg nem lehet fekete sem az első, sem az utolsó csík sem.
Nem lehet, hogy az a fekete barna? Mert akkor 47,5 Ohm +-1% -os
Közben meg kérdeztem a tulajt és azt mondta, hogy a dinamója 12VAC névleges teljesítményű. Abból már a 8VDC sima ügy... De az ellenállás értékében továbbra sem vagyok biztos.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Az első és a második ugyanolyan, a harmadik meg lehet, hogy csak a színében tér el tőlük. Ezeket a műszereket bármelyik helyi boltban is megveheted, nem érdemes rendelni.
Azért figyeltem fel rájuk, mert az áruk elégé alacsony nekem, csóró egyetemistának Ha jól látom, akkor az első és a másodiknál a mérési értékhatárok másak.
Sziaszok!
Elakadtam, hogy és milyen formában tudnám azt megoldani, hogy egy egyszerű nem középleágazásos trafóról, amiről már egy graetz egyenirányít,még levegyek egy minusz ágat is?(egy tda2030-as megy eddig róla egytápos stílusban,de kellne még egy minusz ág a szubszűrőnek ami műverősítős)
Hali. Itt van egy kapcsolás. A "felező áramkör" résznél. Vigyázz mert a panelbe a többi is bele van tervezve, ami szerintem neked nem kell. Sok sikert hozzá.
Ez oké, ezeket én is ismerem, de valami olyan egyenirányítási módszer kellene leginkább, ami úgy produkál kettős tápot, hogy csak egy szekunder van a trafón, és lehetőleg mégis egész hullámú egyenirányítás legyen.
De azért ezt is köszönöm, de azokon a csóri tranyókon elég sok minden menne kárba
Szia!
Ha ezek mellett döntesz az olcsóságuk miatt,akkor a másodikat vedd meg,én olyat használok,van több is és már a másvilágra is átpasszoltam párat.Az igazság az,hogy 1000-1500 forintért ez van vagy 2000 forint körül van a DT2005 vagy hasonló tip. számú,az kicsit többet tud.Magasabb feszültség mérésnél kerülendő a tranzisztor teszter csatlakozójának tapogatása,nagyon megrázó élményt tud produkálni.Anno betiltották ezen műszerek árusítását (mindhármat és testvéreit),én is meglepődtem,hogy mégis lehet kapni.
Hali! az érdekelne hogy telefonba ha be van törve az érintő panel de működik akk az olyan is marad? vagy rosszabb lesz mert most pókhálós de tökéletes csak nem tom lessz -e más baja.
Az LCD van betörve?
Szerintetek melyik fajta audió átvitel a jobb? A koaxos spdif vagy potikai? Pc és házimozi közé.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |