Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   122 / 313
(#) RieN hozzászólása Máj 4, 2013 /

Szia!
Köszi a gyors válaszod, és valóban igazad volt, jobban megnéztem 1 ik kondi szétrohadt szó szerint , nem a teteje volt púpos hanem az alja, kicseréltem azóta szuperál, szerintem az összeset lefogom cserélni kis időn belül mert leszolgálták az idejüket. Azt nem értem csak, hogy idáig normálisan szuperált, 2 hét pihi után meg feladta magát, vajon ez mitől lehet?
Na de a lényeg, hogy lábra állt, tényleg örök hálám
(#) 1984white válasza RieN hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

Szívesen. Kérünk téged, hogy használd a válasz gombot és akkor tudja mindenki mire és kinek válaszoltál. Sikeres javítást, ha nem megy a monitor utána, írj nyugodtan. Üdvözlettel!
(#) RieN válasza 1984white hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

Rendben, Köszi
(#) mr.Cara hozzászólása Máj 4, 2013 /

Feltenném még egyszer a kérdést : mi van ha a pufferkondikat nagyobb kapacitásúra cserélem ? Több bajt csinálok mint hasznot ? Mondjuk, gondolom ha két 470µF-osat egy ezresre nem változik semmi. és ha a két 680µF-osat egy 2200µF-ra cserélem ? Köszi a választ !
(#) pipi válasza mr.Cara hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

Hali!
Nem illik, de működhet. Két kondi párhuzamosan kisebb belső ellenállást ad mint 1 db dupla kapacitású
(#) mr.Cara hozzászólása Máj 5, 2013 /

Nos két-két 470µF-osat kicseréltem egy-egy 1000µF-osra A két 680-as helyet majd jövőhéten veszek újakat, a 2200-asok nem férnek el . A fennmaradó két 470-essel nem tudom mi legyen... A két párhuzamos 470µF-osról egy-egy tekerccsel van lecsatolva . Lehet azokat is cserélem, de érték azonosra.
(#) soos csaba hozzászólása Máj 5, 2013 /

Sziasztok, kaptam javításra egy XEROX XA7-17I típusú monitort, a probléma az inverter részben van, mert a kép csak fel villan egy időre és kész ki kapcsol, van benne 4darab SMD IC ami feltételezem duál MOS-FET-ek lehetnek, az IC-nek 8 lába van és kis SMD, az egyik közülük fel is puffadt, és zárlatba ment, az IC-e neve BD5A3D, nem tudom milyen típusú IC-e lehet ez, a Google nem ad ki semmit erre a névre, ha valaki tudja pontosan hogy milyen alkatrész ez az kérem jelezze, rajzot is szívesen el fogadnék. Köszönöm!.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2013
(#) pipi válasza soos csaba hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

környékét rajzold vissza és pl hqelektronikánál válassz ugyanolyan bekötésűt, a nagyobb áramú fajtából
(#) soos csaba válasza pipi hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Szia rajzod nincs véletlen ehhez a típushoz?
(#) pipi válasza soos csaba hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

nincs
(#) belaradio hozzászólása Máj 5, 2013 /

Üdvözlök mindenkit! Egy kis segítséget kérnék.Egy Venturer PLV1615 monitor, TV rosszalkodik. Bekapcsolás után kb. három másodperc múlva a háttér világítás leáll. Kép van rajta, ha megfelelő szögben nézzük , akkor látszik. Fotóztam a tápegység panelt. Tipp esetleg, hogy hol keressem a hibát ? Előre is köszönöm .
(#) Buvarruha válasza belaradio hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

A 003-as fényképen látszik, hogy kidurrant az inverter meghajtó fetje. Lehet, hogy a transzformátort is cserélni kell.

Szerk. Ami valójában a táp IC, nézd meg, hogy mennyire esik a fesz amikor bekapcsol.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2013
(#) belaradio válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

Az a fet nekem is gyanús. Egy LD7575 smd fet. Mérési pontokat tudnál adni? Vagy mérjem a panel kimeneti csatlakozójánál a feszeket?
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2013
(#) boris92 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Az inverteren van egy kisebb gond , kéne hozzá kapcs rajz. Valaki tud adni ?
(#) boris92 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

hitron hvi50a-12 ez van az inverteren .
(#) sprofan hozzászólása Máj 11, 2013 /

Sziasztok!
Hozzám került egy 17"-os LCD monitor darabokban táp nélkül. Szeretném kipróbálni de fogalmam sincs mekkora tápfeszt adhatnék neki. Általános tapasztalatom hogy ezek a külső tápos darabok valahol 19V környékén kérik a tápfeszültséget. Ezzel nem is lenne probléma viszont a panel belső tápjában csak 16V-os kondik vannak. Gondoltam akkor ez kivétel, biztos csak 12V-os. Kipróbáltam, eredmény: a bekapcsolást visszajelző zöld led egy pillanatra felvillan és ennyi, semmi mást nem produkál. Ha 20x nyomom meg akkor 20x villog. Sajnos fogalmam sincs mi a típusa, így utána sem tudok járni hogy milyen tápja lehetett. Ebben lenne szükségem a segítségetekre, vagy ha a típusára nem is jövünk rá akkor mekkora táppal próbálkozzak? Bár a 16V-os kondikkal nem hinném hogy 14-15V lenne az lcd tápja.
üdv
(#) Buvarruha válasza sprofan hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Az valószínűleg 12V-os és hibás. A hiba az inverternél valószínű és amikor bekapcsolod, akkor túlterheli a tápot, ami leáll egy kicsit, majd kezdődik elölről. Az inverter trafóit, tranzisuztorait mérd végig.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013
(#) sprofan válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Először kipróbáltam lehúzott inverterrel, a jelenség ugyan az. Utána a biztonság kedvvért leszedtem a 4db inverter tranyót. Kimértem és mind jó, de azért kipróbáltam így is. Továbbra sem csinál semmit... Az összes biztosíték ép. Egyéb ötlet? Vagy irány a kuka...
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013
(#) Buvarruha válasza sprofan hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Ha a led csak villan, akkor valószínüleg agyhalott, de az sem kizárt, hogy valamelyik gomb rossz.
(#) Lali24 hozzászólása Máj 13, 2013 /

Sziasztok hoztam egy Benq q7c3-as monitort az volt a baja, hogy beszakitották a bekapcsoló gombját meg a ledet. Tettem bele uj gombot meg ledet, összeraktam ment tökéletesen. De mikor vissza vittem a tulajdonosához be sem kapcsolt. Hazavittem, bekapcsoltam és elindult, de viszont a gombok le voltak fagyva. Kihuztam és ez után el sem indult azóta. Szétszedtem átforraszgattam az elrepedt forrasztásokat, és átnéztem de semmit nem látok kiégve. Szerintetek hol keressem a hibát?
(#) zoli0078 válasza agressiv hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Szia,

Hétvégén kicsit foglalkoztam a monitorral (19"-os LG) és sajnos a táp része még mindíg nem indul el. Mivel mérve minden ok feszültségek is meg vannak (a primer oldalon) az új IC vel és a szekunder oldalon sincs zárlat gondoltam valami mégsem okés. Ezek után a teljes primer oldalt kiforrasztottam és teljesen újraépítettem az egészet új alkatrészekből (gondoltam így nem lehet hiba), de a táp még mindig nem hajlandó elindulni. elképzelhető, hogy a trafó ment tönkre?

Üdv
(#) zoli0078 hozzászólása Máj 14, 2013 /

Sziasztok,

Egy 17"-os Belina monitor javításában kérnék egy kis segítséget. A hibajelenség a következő: tápkábel bedugása után villog a kijelző és semmire sem reagál. Szétszedés után kiméregettem pár dolog és kiderült, hogy az egyik meghajtó tranzisztor párból (C5706) az egyik totál zárlatos. A hibás párost kicseréltem egy BD441-es tranzisztor párra (ezt ajánlották helyete abban a boltban ahol megpróbáltam beszerezni a hibás alkatrészt). A csere után a képernyő villogás abbamaradt be és ki is lehet kapcsolni a monittort, de a kijelzőn nem látható semmi (külső megvilágítással még nem néztem meg, hogy úgy van-e kép). A power led folyamatossan zölden világít amíg ki nem kapcsolom. Ahogy bekapcsoltam a monitort halg zizegészt lehetett hallani ami a primer oldali kettős diódából jött (a tápjavítós topikban olvastam, hogy szilikon csővel hallgatva megtalálható a zaj forrása). A feszültség a primer oldalon 11,7-12,08V között ugrált. A kondik szemre jól néznek ki (igaz tudom ez nem jelenet semmit). Ezek után a táp részről az inverter részt leválasztottam (kivettem a táp ágából az átkötést) és ekkor a zizegész meg szünt és a feszültség ingadozás is meg szünt (beállt 12.08V-ra). Gondoltam a kondik cseréjére, mert talán attól is ingadozhat a fesz ha nem egészen jók, valamint a primer oldalon a kondik alatt a nyán kicit elszineződött.

Segítségeteket előre is köszi.
(#) Buvarruha válasza zoli0078 hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Lehet a kondenzátorok hibája, viszont olykor ilyen rövidzár után előfordul, hogy az invertert bekapcsoló fet is tönkremegy, vagy a biztosíték.
(#) brazdas hozzászólása Máj 14, 2013 /

Sziasztok!
Van valakinek ötlete arról hogy mitől lehet egy TFT monitor "szellemképes" ??
Valószínűtlennek hangzik, de tényleg úgy látszik, a jobb oldalon megjelenik, elég határozottan egy árnyék..
(#) kadarist válasza brazdas hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Szia!
Rossz, szakadt VGA-kábel okozhat szellemképet.
(#) gege95 hozzászólása Máj 14, 2013 /

Sziasztok!

Van egy LCD monitorom, ami elkezdte a következő hibajelenséget produkálni:

Bekapcsolás után semmi baja, kitünően működik, megy minden funkciója...STB!
Körülbelül 10-15perc után fogja magát és elkezd ki-be kapcsolgatni! (Nem csak a kijelző,
az egész monitor).
Szétszedésnél nem látszik semmi, panelok rendben. Lehetséges, hogy kiszáradtak a kondenzátorok?
(#) b10up válasza gege95 hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Szia!
Többnyire az szokott lenni, mindenképpen érdemes cserélni, csak azért is, mert alapból gyengék szoktak lenni minőségileg.
(#) pipi válasza brazdas hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

egy minőségi, nem "gagyi" kábelcserét próbálnék...
(#) pipi válasza zoli0078 hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

hq -ban láttam belevaló tranyót
(#) Remci válasza gege95 hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Szia! Még esetleg nézd át az inverter panelen a forrasztásokat, nekem egy ilyen alig látható felszakadt forrasztás az inverter trafónál okozott ilyen hibát.
Következő: »»   122 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem