Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 14.4V-os akkumlátorral NOKIA telefon töltés
Témaindító: Lovaib, idő: Feb 26, 2008
Témakörök:
Sziasztok!
Nem tudom megvalósítható-e az elképzelésem...Remélem tudtok nekem segíteni. Arról lenne szó hogy építettem egy tda1554q erősítőt.Ezt táplálom egy makita akksis fúrógép akkumlátorával.14.4 V-os(2Ah) és tökéletesen üzemel vele.Ezzel szoktam mászkálni ide-oda.Csak az a bajom hogy az erősítő bírja szépen sokáig szuflával,csak a telefonom nem,amivel ugye hallgatnám a zenét.Arra gondoltam hogy tudná-e tölteni valamilyen módon az akksi a telómat üzem közben.A telefonom töltője pedig 3.7 V-al tölt 300mA. Lehet hülyeség az egész, meg nem érné meg mert gyorsan lemerülne.Ezért számítok a segítségetekre, hogy hogyha meg valósítható hogyan?De ha nem akkor nem is ráhagyom a dolgot és veszek a telóba pótakksit. előre is köszi : Balázs
Vegyé 1000ft-ért utángyártott nokia autós töltőt, nem tudsz jobbat építeni úgyse olcsóbban!
Szerintem fölös téma volt, lessz.
Az egyik gyors és olcsó megoldás a szivargyújtóba dugható telefon töltő, a csatlakozását kell "megberhelni"
és kész a cucc... ez kb 1200ft. A 14.4V akksi és az autó szivargyújtó aljazatában majdnem ugynaz a feszültség, pár tized volt az eltérés üzem közben, ez semmi...
kösz a tippet!igazából ez eszembe se jutott.meg én arra voltam kíváncsi hogy megérné-e ehez hozzáfogni,vagy ha elkezdem a zenehallgatás közben a telefont is töteni akkor lemerül rövid időn belül.
Ez a telótól is meg a töltőtől is függhet bár sztem 300mA lenne a max, ha pedig feltöltött csak pár mA lehet a csepptöltés+zenehallgatás táplálása. De építeni tényleg nem érdemes, veszel vkitől egy autóstöltőt és kész is.
Milyen Nokia?
Az újabbak 5V 8~900mA - es töltővel mennek, ami áramgenerátorosan tölt amíg el nem éri az 5V-ot a kapocsfeszültség, utána átmegy feszültséggenerátoros üzemmódba. A szivargyújtós eszköz egy egyszerű DC-DC konverter áramhatárolással.
Dudus, amúgy NOKIA N-GAGE.nem egy új darab.
Sziasztok!
Hordozható töltőt szeretnék készíteni egy hp c8263a típusú nyomtató akkumlátorból. A problémám az hogy hiába adok feszt a + és - lábakra, nem tölt fel az akksi... Arra gondoltam hogy valamelyik másik láb fog töltésre szolgálni, de ezek nincsenek jelölve. Légyszíves aki ért az ilyen dolgokhoz a próbáljon segíteni! Galzotya
Mégis, mekkora feszültséget kötöttél az akkura? Milyen töltésszabályzást használsz? Ismered az előéletét az akkupakknak? Mennyi idős? Volt már teljesen lemerülve? Tudsz mérni feszültséget a +/- pontok között?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |