Fórum témák
» Több friss téma |
Flow Code-ban tudok megadni egy órajel sebességet. Azt az órajelet adjam meg amit az RC ad?
Watchdog le van tiltva? Ha nincs letiltva és gyorsan ketyeg a CPU, a WDT hamarabb túlcsordul (és újraindítja a programot) mielőtt elérnél a LED átkapcsolásához.
Tudok olyat a flow-ban hogy watchdog automatikus törlése.
up1.: megtaláltam, Watchdog timer OFF-ra raktam. Kipróbálom. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
Még nem ismerem pontosan e fogalmakat de ha jól értem a kérdést akkor a válasz az hogy a PIC saját programját változtatná. Bizonyos USB-n kapott jelek esetén az utána jövő usb-n rutinnal egyszerűen felülírna a saját programmemóriája egy részét. Ez egy részbeli újraprogramozás már ha lehetséges ilyen.
Nincs eldöntve hogy egy pic csinálja e önmagával vagy két ill több egymást módosítja e majd mert a döntés sokminden függvénye. És még csak most kezdem megismerni a lehetőségeket. Az lesz amit az összes szempont után a legelőnyösebbnek találok.
Szuper! Most az RC 338Hz-et ad, Flow-ban ezt adtam meg és a watchdog-ot kikapcsoltam. Műkszik... Kipróbálok valamit futófényt vagy valamit...
HM Műkszik, csak az időzítések nem okésak. Amit a flow-ban 5 másodpercnek írok, a valóságban 3 sec...
Még mindig jobb annál, mint ha 3 nap lenne az esztendő... Korrigáld a beírt frekvencia értékét!
Ha szerzek egy 40Mhz-s kvarcot akkor gondolom megoldódik ez a probléma.
Kihez beszélsz?
Hallottad a nagy hírt? feltalálták a 'Válasz' gombot...
Akkor felejtsd a 40MHz-es quartz-ot.
"Operating speed: DC - 20 MHz clock input"
Rendben. Köszi a segítséget...
Bocsi a sok bugyuta kérdésért...
Ezért mondtam a felső sárga mezőt!
Idézet: „A PIC adatlapja (PDF), tartalmazza a lábak kiosztását és a PIC minden paraméterét. Az adatlap ingyen letölthető!”
Én a helyedben mikro for pic-cel kezdeném. Nemrég kezdtem énis a porgramírói pályafutásom de ebben a programban mindent meg tudtam valósítani amit eddig akartam. És a proteus-sal tudom szimulálni is ami abban fut az a valóságban is 99% hogy futni fog.
Sziasztok,
Hogyan lehet úgy definiálni makrókat egyik .c állományban, hogy azokat egy másik .c állományban levő függvények is használni tudják? Megírtam a saját alfanumerikus LCD vezérlő függvényeimet és most szertném különálló .c és .h állományokba menteni, hogy más programokban is könnyedén tudjam importálni. főprogram.c
lcd.c
lcd.h
Ez így eddig tökéletesen működik, de ha az lcd.h-ból ezeket
Hogyan lehetne megoldani, hogy így is működjenek? MikroC-ben írtam PIC16F628A-ra, eddig csak Proteusban teszteltem és működött. Tudom, hogy a mikroC tele van függvényekkel, de jobban szeretném a sajátomat használni, mert ezeket majd kisebb módosításokkal pl MPLAB-ban is tudnám használni Előre is köszönöm!
Miért távolítod el az lcd.h-ból? Ha zavar, hogy ott van, csinálj egy konfig.h nevű fájlt, és oda tedd. De a konfig.h-t minden hova be kell tenni, include dirkektívával. A fordító minden c fájlt külön kezel, a fordítás végén el kell felejtenie mindent.
Idézet: Hagyd ott az lcd.h-ban, vagy hozz létre egy hw_config.h állományt, és tedd abba (ezt minden olyan *.c állományba be kell linkelni, amelyikben szükség van a makrókra). „ha az lcd.h-ból ezeket áthelyezem a főprogramba akkor az lcd.c-ben levő függvények már nem találják őket.”
Szia,
Vettem egy HC-SR04-et. (1700Ft+postaköltség.) Rákötöttem a egy PIC16F690-re. Teljesen jól működik, kb 1 centis felbontással tudok távolságot mérni vele, 2 cm-től kb. 3 méterig. Víz felszínéről is tökéletesen visszajön a jel, szóval egyébként teljesen alkalmas a dolog a víztartályomban a vízszint mérésére. Köszönöm az ötletet! Persze egy probléma azért van valóban. A tartályban ,bár tiszta vízről, ivóvízről van szó, azért elég párás minden. Még nem tudom, hogyan fogja bírni hosszabb távon a HC-SR04 a párás környezetet. L. Idézet: Az 1,5 - 2.5 USD árat talán keveselletted (+ ingyenes házhozszállítás)? „Vettem egy HC-SR04-et. (1700Ft+postaköltség.)” Idézet: Én mindesetre valami vízzáró burkolatot tennék rá, amiból csak a két "szeme" lenne szabadon. „Még nem tudom, hogyan fogja bírni hosszabb távon”
Értem, köszönöm mindkettőtöknek, akkor így fogom hagyni, csak úgy szerettem volna, hogy a két lcd-s állomány mindig érintetlen maradjon, csak include-olnám és kész, a főprogramban csak definiálni kellene a pineket mint ahogyan alapból így kell csinálni a mikroC-s lcd könyvtárnál is. Így is jó csak gondoltam hátha van megoldás arra is
Idézet: Ez csak az olyan gagyi fejlesztői környzeteknél/programozási stílusnál lehetséges, ahol az összes *.c forrásfájlt becsatolják a main.c-be, s így gyakorlatilag csak egy fordítási egység van. Ez nem lehet követendő példa. „a főprogramban csak definiálni kellene a pineket”
Ezzel tisztában vagyok, és ezután külön is választok mindent (csak nem úgy mint a microchip-es példákban, mert ott a hardver kompatibilitások miatt már túlzásba viszik), mert amúgy is át akarok térni az MPLAB-ra. A mikroC szép és jó de túl egyszerű benne programot írni a sok beépített függvénye miatt (amikhez természetesen nem lehet hozzáférni pl .h állományokból, hogy meglesd a függvény felépítését), természetesen vannak benne olyan dolgok is amik MPLAB-ban nincsenek, de hát ez már csak így van...
sziasztok!
Olyanba tudnátok esetleg nekem segíteni, hogy hexa fájlt hogyan tudok visszafordítani assemblyre???..esetleg MP-labbal???
Igen
Idézet: „esetleg MP-labbal” A File menüpontban importálod a hex-et és a View menüpontban meg tudod nézni a Disassembly listing-et ( nem egy könnyű olvasmány ! ).
Szia!
Mplab indítása, Configure / Select device - beállítani a típust. File import - az állomány betöltése. View / Program memory - Machine mód kiválsztása. Már láthatod is. De jobb gomb / Output to file -vel állományba is mentheted...
Szia, disassembler néven keress programokat, azt hiszem erre az icprog és a winpic800 is képes, betöltöd a hex-et mintha beprogramozni szeretnéd de nem programozod, hanem keresel a menüben valahol olyant, hogy disassemble vagy assembler view. Az így visszakapott assembly kód kissé bonyolult lesz, de ha türelmes vagy szépen vissza tudod alakítani
Hex-ből vagy assembly-ből C-be már szinte lehetetlen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |