Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Érdeklődnék, hogy ti hogy csináltok ilyet?
-Aranyozott bevonat hogyan készíthető? -Zöld réteg gondolom e Lötstop fólia--ezt hol érdemes venni? Segítséget előre is köszönöm A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
A lötstop fóliát az Octamex-től(bal felül a keresőbe írd be, hogy "lötstop") tudsz rendelni legegyszerűbben. Persze íbéj és hasonló oldalakon is megtalálod bár ezeken inkább egykomponensű lakként.
Az aranyozott bevonatot galvanizálni lehet, bár otthoni körülmények között még a furatgalvános technika is borsos, nem hogy az arannyal való galvanizálás.
elég drága itt, ebayon még több 4db postával 8000Ft
Az aranyozás csak technikailag érdekelt, nem akartam használni A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Csak technikailag: Bővebben: Link
A fólia drága ebayon, ellenben ha egykomponensű lakkot veszel szerintem olcsóbban jössz ki. Megjegyzem, még sosem próbáltam ki.
Ez a nyák szerintem nincs aranyozva, csak a fehéregyensúly mászott el azért látszik ilyennek.
Melyik is az a pamelfúró amit a múltkor írtatok, hogy nagyon jó? Köszi!
A Proxxon termékek. Náluk keresgélj.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Ez inkább csak javítófestlék. "PCB Solder Mask Repairing Paint"
A Proxxon FBS240/E -ba valóban görcsölés nélkül be lehet fogni a 0,5mm-es fúrót?
Be, de szerintem nagyon nehez es nagy ahhoz hogy egy nagyobb nyakot (100 furat folott) ezzel furkaljak szabad kezzel. Ha alvannyal hasznalod az persze teljesen mas teszta.
Na jó, de akkor kézből mivel fúrnád ki azt a sok fúratott? Mert most is ilyennel: http://www.hestore.hu/prod_10029195.html (nem pont ilyen színű, sokkal régebbi széria) fúrok kézből. Csak ez nem igazán jó gép szerintem.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Itt lehet aranyoztatni: Bővebben: Link
... hacsak át nem teszik a moderátorok egy másik topikba... (Hol kapható?)
Szerintem haggyátok ezeket a vackokat. Ezekkel nem lehet furatgalvanizálni!
Se más műanyag-felületeket aranyozni. én porlasztásos technikára gondoltam.
Ha visszaolvasol szó sem volt műanyag bevonásról, furatgalvánról.
Visszaolvastam. Furatgalvánról volt szó. A nyák anyaga (epoxi, stb) szintén műanyag.
Idézet: „ez is létrehoz a két oldal között egy átmenetet mint a furatgalvanizálás ?” Bővebben: Link majd válaszoltam rá.
De akkor miért más hozzászólásra válaszolsz, mint amire kattintasz? Azért van a válasz gomb, hogy lehessen tudni, melyikre válaszoltál...
De akkor érdeklődnék hogy mi értelme nyák rézfelületét galván-arannyal bevonni ?
Mert nem látom értelmét; inkább oxygen-el értek egyett. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
A lenti panel házilagosan készült, tehát 99.999%, hogy nincs aranyozva.
A "klasszikus" oka az aranyozásnak a csatlakozók korróziójának megakadályozása. ISA, PCI, memóriamodul, memóriakártya, meg ilyesmik. Ezt csak a csatlakozóknál csinálják, nem az egész panelen. A másik oka az aranyozásnak a lent általam linkelt (nem galván) megoldásnál az ónozáshoz képest sokkal síkabb felület - ezt szerintem nem az arany adja, hanem alatta a nikkel, csak a nikkel barátságosabbá tétele miatt van rajta még egy vékony aranyréteg is (korrózióvédelem, könnyebb forraszthatóság). Ez a sík dolog, ez kb. a BGA tokozásnál kezd értelmet nyerni, szóval megintcsak nem éppen otthonra való...
Jogos, meg is feledkeztem a nyák-csatlakozókról. Tudom hogy a PC-iparban divatos, de én otthoni kivitelezésnél inkább kerülném a nyák-csatlakozók használatát. Egy beforrasztott csatlakozó minden tekintetben jobb! (aranyozás ide vagy oda)
Szokás szerint nem egyértelmű. Itt pl. a címben "repairing" a leírásban pedig festés->maszk->UV->előhívás.
Ma próbáltam elkészíteni az eddigi legnagyobb méretű nyákomat. Eddig kb 10×10-es volt a legnagyobb, most egy keskeny, de hosszú nyákot készítettem volna. Laminálógépem van, eddig hiba nélkül üzemelt. A mostani nyák 5×20 cm-es.
Több próbát tettem a laminálására, hosszában, keresztben, többször-kevesebbszer átengedve a gépen, de sosem lett jó. A tisztítására mindig nagyon ügyeltem. A lemezen sajnos több vonal, és forrasztási pont is levált. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mi lehet a probléma? Esetleg a hőmérséklet nem megfelelő? |
Bejelentkezés
Hirdetés |