Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   926 / 1387
(#) pisti89 hozzászólása Jún 1, 2013 /

Érdeklődnék, hogy ti hogy csináltok ilyet?
-Aranyozott bevonat hogyan készíthető?
-Zöld réteg gondolom e Lötstop fólia--ezt hol érdemes venni?
Segítséget előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
(#) sastas01 válasza pisti89 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

A lötstop fóliát az Octamex-től(bal felül a keresőbe írd be, hogy "lötstop") tudsz rendelni legegyszerűbben. Persze íbéj és hasonló oldalakon is megtalálod bár ezeken inkább egykomponensű lakként.
Az aranyozott bevonatot galvanizálni lehet, bár otthoni körülmények között még a furatgalvános technika is borsos, nem hogy az arannyal való galvanizálás.
(#) pisti89 válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

elég drága itt, ebayon még több 4db postával 8000Ft
Az aranyozás csak technikailag érdekelt, nem akartam használni
(#) _vl_ válasza pisti89 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Csak technikailag: Bővebben: Link
(#) sastas01 válasza pisti89 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

A fólia drága ebayon, ellenben ha egykomponensű lakkot veszel szerintem olcsóbban jössz ki. Megjegyzem, még sosem próbáltam ki.
(#) oxygen válasza pisti89 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Ez a nyák szerintem nincs aranyozva, csak a fehéregyensúly mászott el azért látszik ilyennek.
(#) every hozzászólása Jún 1, 2013 /

Melyik is az a pamelfúró amit a múltkor írtatok, hogy nagyon jó? Köszi!
(#) sastas01 válasza every hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

A Proxxon termékek. Náluk keresgélj.
(#) pjg válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Ez inkább csak javítófestlék. "PCB Solder Mask Repairing Paint"
(#) every hozzászólása Jún 1, 2013 /

A Proxxon FBS240/E -ba valóban görcsölés nélkül be lehet fogni a 0,5mm-es fúrót?
(#) tomipap válasza every hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Be, de szerintem nagyon nehez es nagy ahhoz hogy egy nagyobb nyakot (100 furat folott) ezzel furkaljak szabad kezzel. Ha alvannyal hasznalod az persze teljesen mas teszta.
(#) every válasza tomipap hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Na jó, de akkor kézből mivel fúrnád ki azt a sok fúratott? Mert most is ilyennel: http://www.hestore.hu/prod_10029195.html (nem pont ilyen színű, sokkal régebbi széria) fúrok kézből. Csak ez nem igazán jó gép szerintem.
(#) tomipap válasza every hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Proxxon Micromot 50 szeriabol valamelyiket ajanlom. Az van nekem is es tokeletesen megfelel. Link 1 Link 2
(#) elektrorudi válasza pisti89 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Itt lehet aranyoztatni: Bővebben: Link
... hacsak át nem teszik a moderátorok egy másik topikba... (Hol kapható?)
(#) kaqkk válasza pisti89 hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

(#) Doky586 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Szerintem haggyátok ezeket a vackokat. Ezekkel nem lehet furatgalvanizálni!
Se más műanyag-felületeket aranyozni. én porlasztásos technikára gondoltam.
(#) kaqkk válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Ha visszaolvasol szó sem volt műanyag bevonásról, furatgalvánról.
(#) Doky586 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Visszaolvastam. Furatgalvánról volt szó. A nyák anyaga (epoxi, stb) szintén műanyag.
(#) _vl_ válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Bővebben: Link
Idézet:
„-Aranyozott bevonat hogyan készíthető?”
(#) Doky586 válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Idézet:
„ez is létrehoz a két oldal között egy átmenetet mint a furatgalvanizálás ?”

Bővebben: Link majd válaszoltam rá.

De akkor miért más hozzászólásra válaszolsz, mint amire kattintasz? Azért van a válasz gomb, hogy lehessen tudni, melyikre válaszoltál...

Elnézést. Félrenéztem.

De akkor érdeklődnék hogy mi értelme nyák rézfelületét galván-arannyal bevonni ?
Mert nem látom értelmét; inkább oxygen-el értek egyett.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013

A lenti panel házilagosan készült, tehát 99.999%, hogy nincs aranyozva.
A "klasszikus" oka az aranyozásnak a csatlakozók korróziójának megakadályozása. ISA, PCI, memóriamodul, memóriakártya, meg ilyesmik. Ezt csak a csatlakozóknál csinálják, nem az egész panelen.
A másik oka az aranyozásnak a lent általam linkelt (nem galván) megoldásnál az ónozáshoz képest sokkal síkabb felület - ezt szerintem nem az arany adja, hanem alatta a nikkel, csak a nikkel barátságosabbá tétele miatt van rajta még egy vékony aranyréteg is (korrózióvédelem, könnyebb forraszthatóság). Ez a sík dolog, ez kb. a BGA tokozásnál kezd értelmet nyerni, szóval megintcsak nem éppen otthonra való...

Jogos, meg is feledkeztem a nyák-csatlakozókról. Tudom hogy a PC-iparban divatos, de én otthoni kivitelezésnél inkább kerülném a nyák-csatlakozók használatát. Egy beforrasztott csatlakozó minden tekintetben jobb! (aranyozás ide vagy oda)
(#) Zsolt50 válasza pjg hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Szokás szerint nem egyértelmű. Itt pl. a címben "repairing" a leírásban pedig festés->maszk->UV->előhívás.
(#) pjg válasza Zsolt50 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Igen... Végül is a termék eladó.
(#) Mdavid hozzászólása Jún 3, 2013 /

Ma próbáltam elkészíteni az eddigi legnagyobb méretű nyákomat. Eddig kb 10×10-es volt a legnagyobb, most egy keskeny, de hosszú nyákot készítettem volna. Laminálógépem van, eddig hiba nélkül üzemelt. A mostani nyák 5×20 cm-es.
Több próbát tettem a laminálására, hosszában, keresztben, többször-kevesebbszer átengedve a gépen, de sosem lett jó. A tisztítására mindig nagyon ügyeltem. A lemezen sajnos több vonal, és forrasztási pont is levált. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mi lehet a probléma? Esetleg a hőmérséklet nem megfelelő?
(#) pjg válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

A nagy felület gyorsabban hűl.
(#) eyess válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Meg lehet azt szépen csinálni , csak türelem kell hozzá nézd csak ez egy 10cm * 15cm darab.Csak ezért , hogy ne hogy azt hidd , hogy nem lehet megcsinálni , és azt hiszem a vonal vastagsággal sincs baj, ezen a nyákon.

Teszt.JPG

Következő: »»   926 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem