Fórum témák
» Több friss téma |
Szerbusztok.
Van egy Philips 107e6 típusú monitorom már öreg de, eddig szépen működött és most mintha kiment volna egy szín és a pirosat és még egykét színt szerintem nem mutat. Minden olyan zöldes árnyalatu. A kérdésem az lenne mi lehet a hiba, és javítható e? Üdv.
Sziasztok! Targa 17 colos crt monitorom van! és mostanában csinál olyat hogy bekapcsolom és nem kattan csak a zöld világít és nem ad képet !!! régen minden kapcsoláskor kattant egyett (tehát gondolom ami kattan az lehet rossz benne de miaz? mit vegyek bele hogy helyre tudjam hozni?)
aztán otthagyom és ha gondol egyett akkor idő után bejön a kép magától!!!
van egy szamitogep monitorom nem kap aramot tehat nem gyul ki a led sem amikor aram ala teszem mi lehet a baj koszi elore is
Szia!
Millióegy oka lehet, de segítségre ne számíts, amíg nem mondasz róla semmit. Amit most leírtál, az kb. annyit ért, mintha azt mondtad volna "van egy autóm, nem tudok vele menni, mikor beülök, mi lehet a baj"... Amúgy meg a táprészben keresgéld a hibát, vagy vidd el hozzáértő szerelőhöz!
Szia!
Első találat... Viszont óvatosan nyúlj bele, mert elég kellemetlen meglepetések érhetnek, ha rossz helyen nyúlkálsz!
a monitor 4 eves nagyon jol mukodott egy este ki kapcsoltam nem volt vele semmi gond,reggel mikor be kapcsoltam a gep mukodott de a monitor fekete maradt meg a zold led se gyult ki amikor be kapcsoltam a monitort a be kapcsolo gombal monitor HANS-G HC 154 A
azelott minha melegebb lett volna a normalisnal
Ki kell mérni hol nem megy tovább az áram. De merthogy nagyfeszről is van szó, így nem ajánlom nyugodt szívvel a benne való turkálást. Alapvetően előfordulhat, hogy kondicsere után beindul és jó lesz, de elpukkanhatott a táp vezérlőIC-je is. Sok minden lehet, de ennek kiderítéséhez mérni kell!
Azonban meg kell fontolnod, hogy megéri-e vacakolni egy 15"-os LCD-vel, amikor használtan bagóért kapsz nagyobbat is, ami működik.
koszi szepen lehet hogy vasarlas lesz belole meg egyszer koszonom a magyarazatot
Üdv Mindenkinek!
Adott egy LG L194WT LCD monitor. A hibajelenség: a Pc bekapcsolása után egy pillanatra bevillan a kép, majd elsötétül és ennyi. Ha közben a monitort újraindítom, egy pillanatra megjelenik az LG logója, és ismét csak a sötét képernyő marad. Áttettem analógra (D-Sub), de ott sem működik. Tudna esetleg valaki segíteni, hogy mi lehet a hiba? Köszi előre is!
ÜDV mindenkinek, csak annyit szeretnék kérdezni, hogy honnan lehet letölteni készülékekhez /pl: TV, dvd lejátszó...stb/ szervízkönyvet . A készülékekhez tartozó kapcsolási rajzokat.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv, minden hozzáértőnek!!
Adott, egy LG Flatron 1753S moni, hiba a következő, pár perc működés után a kijelző alsó harmadában kifehéredik és villódzik!! Találkoztatok e már ilyen hibával, javítható e, avagy kukaművek??
Sziasztok!
go-cart monitor problámájával közel azonos jelleget mutat az enyém is. LG 1750SQ monitor. Nem volt még szerelőnél és az előző tulaj nem is igazán volt nagy guru, így csak alap dolgokra volt használva. Hozzám került és kb 6 hónap múlva kampec. Egy rövid ideig a monitor fele volt látható (vízszintesen kettéválasztva) a másik fel csíkos volt. Majd egy újraindítás és 2-3 monitor kikapcsolás-visszakpacsolás után csak csíkos a kijelző. Táp hibát kizártam az elején, de azért kimértem és a service manual szerinti feszültségek megvannak. Képen is látni, hogy egy kondi sem púpos. A "vezérlő" panel is egészségesnek tűnik, a kondikkal együtt, bár én erre gyanakodtam. Kis kutakodás után megtudtam, hogy van egy harmadik panel a kijelző tetején, "inverter" ?. Itt van 5x2 fóliás szalagkábel. Bekapcsolt állapotban bizergettem, finoman nyomkodtam, és a enyhén hajtogattam a panelt, de semmi. Mielőtt kérdeznétek a NO SIGNAL felirat is csíkos, szétesett. Most erre gyanakszom. Mi lehet a baj? Bevallom nem szeretném kidobni, mert érzésem szerint a TFT-nek nincs baj, viszont valamelyik elektronika elszállt. Ez lett volna a műhelyes monitorom LCD panel: http://beyondinfinite.com/lcd/Library/Chimei/M170E5-L05.pdf Ötleteket, válaszokat előre is köszönöm.
Ne hajtogasd, mert nem szereti. Azok a kis foliaatvezetok konnyen elrepednk, levalnak.
En is a felso panelre gyanakszom, az nem inverter, hanem a sor-es oszlopmeghajtok elosztopanelje (maguk a meghajtok paranyi, fekete-arany kepletek a foliakabel tetejen). Oda megy be az LVDS jel - egy nagy, szettaposott, fekete soklabu visszalakitja es szetosztja. Kell meg lennie a kepernyo oldalan behajtva egy ceruzavekony panel-folia derekszogben, azon vannak a sormeghajtok. A kepernyo hatuljan levo vekony panel masik olodalan szokott lenni feszultsegstabilizalo es biztositek is rogton a csatlakozo utan, a soklabu elott. Ezeket merd ki, mast nem nagyon tehetsz. Ha ezt a fenti panelt OVATOSAN kihajtod es a benyalazott ujjadat huzigalod rajta lassan, ott, ahol a kis smd alkatreszek vannak -azok allitjak elo az egzotikus erteku + es - segedfeszultsegeket a TFT-nek - akkor latod, hogy valtozik a kep.
Hali!
Köszönöm a választ. Képet csatoltam. Bevallom a "fekete-arany kepletek"-kel nem tudom mire gondoltál. Itt csak a tetején van panel, mely sor és oszlop vezérlést végez. Vagy még ennél is jobban szét kéne bontanom? Nagyjából a táp része is megvan, biztosíték is van. A tapogatós próbát nem értem, mert itt mindenhol SMD alkatrészek vannak. A TFT típusa alapján egy PDF dokumentumot le tudtam tölteni a CHIMEI honlapjáról, ahol jelölt mérési pontok értékei / referencia értékei meg vannak adva. Lenne egy lehetőségem ilyen panelt venni, csak nem tudom pontosan mivel van baj. Inkább a kíváncsiság hajt, viszont már értelme nem sok van. (Véleményem szerint az elektronikai cuccok 85%-t piacra termelve és élettartamra ("leavulásra") méretezve tervezik, gyártják) Üdv
Sziasztok!
Még egyszer kimértem a feszültségeket a panelokon. Táp (LIPS) rendben van (gyönyörűen 5 és 12 V feszültséget szolgáltat) D-SUB/LVDS panelen is rendben van minden. Leírás alapján, különböző hibákra van "mérési fa" melyeken végigmentem. Itt is kimértem - ahol kellett - az 5V-ot és a 3,3V-ot. A TFT meghajtóra az 5V átjön. Viszont van egy mérési pont, ami VCC-vel van jelölve, ott viszont 3,27V körüli értéket mérek. Természetesen megkerestem mihez vezet ez a pont és hát egy RDI 17-33 jelölésű "alkatrészhez. Valamint van egy VREF jelölésű is, ahol 9,97V feszültséget mértem. A többit nem sorolgatom fel, mert a leírásban semmi sem utal arra, hogy hány mérési pont, van és ott miket kellene mérnem. Frekvenciát nem tudok mérni. Multiméteren nincs ilyen lehetőség, valamint szkópom sincs. Erre jutottam, a monitor továbbra is csak csíkos képet ad. Köszi.
A 3.27 a 3.3 helyett tokeletesen rendben van.
A fekete-arany legyen inkabb csak fekete, az arany a csillogasara, ferde fenyben valo szinere utalt. Ez magan a folian szokott lenni, ami lejon a zold panelrol es ramegy az uvegre. Tapogatni a masik oldalat kellene, ahol az smd-k vannak, eppen ez a lenyege. De ugy, hogy kozben nezed a kepet. Mivel itt torpefeszultseg van, ezert nyugodtan tapogathatsz erosebben is. Amig biztosan nem tudod, hogy ez a hiba (az elektronikat nem probaltad ki egy jo kijelzovel) addig szerintem ne vedd meg. Lehet a kijelzo es lehet a meghajto is hibas. Ha az elado engedi, hogy kiprobald a te elektronikadat az o kijelzojevel, akkor megveheted, ha jo.
Köszönöm.
Esetleg ha még más is tud a problémához hozzászólni, szívesen fogadom. Egy másik monitorról is lenne kérdésem. Samsung SyncMaster 225BW. Hogy lehet, hogy a kezelő gombok közül csak egy része működik? A felfele nyíl és az autó, valamint a bekapcsoló "rossz". Bekapcsolni, csak két gomb együttes nyomásával lehetett, de érdekes jelenség, hogy az utóbbi időben az is működik. Viszont két gomb rossz. Ellenállás mérővel mértem, és különböző értékeket adott az egyes gombok esetén. Előfordulhat, hogy annyira silány az az egész panel, hogy megcsoffadt a gomb, esetleg az ellenállás? Köszi.
Van úgy, hogy mérhető tartományon belül, pártíz kOhmmal ellenáll, benyomott állapotban meg pár kOhmot mutat. Ha pártíz-száz Ohm benyomva, az még normális.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2014
Szevasz!
Nem akarnálak elkeseríteni, de annyit ki tudtam máshonnan nyomozni, hogy ez a hiba az elektronika végét jelenti, én már kiselejteztem, kukára érett lett, bár a kijelzője valóban ép, még pixelhibám sem volt rajta, a javíttatása, közel annyiba kerül, amennyit ér, vagy többe, hát én így döntöttem, kihajítom, ha esetleg kellene a kijelzője, szívesen átadnám további megőrzésre! Üdv: ISTVÁN A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2014
Hello!
Az történik hogy mindig behozza a fényerő állítást és nem lehet leszedni ha valaki tud segíteni kérem segítsen. (a monitor : philips HWC7190T)
Sziasztok! Olyna problémám van hogy van egy samsung lcd monitorom aminek elment a háttér világitása a kép megvan. Szétszedtem és láthato hibaként találtam az eggyik inverter kivezetö kerámia kondia kipukkant. Ertek nincs ráirva igy nemtudom mekkora kellhet oda!? De ettöl letilthat az inverter? Ja amugy kettö darab 9962gh fet vezérel. Ezeket hogyan lehetne ellenörizni? Elöre is köszi a valaszokat remélem erthetöen fejeztem ki magam.
Sziasztok!
Van egy LG FLATRON W1934S LCD-m. Hiba: 2 mpipig van kép utána nincs. Majd megnyomom a ki és be gombot akkor megint van kép, majd 2mp múlva megint nincs. Próbáltam másik táp kábellel, másik sync kábellel, ugyanezt csinálja. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma megoldása?
Sziasztok! Van egy samsung syncmaster793df tipusu monitorom az vele a probléma hogy bekapcsoláskor alig van fénye illetve contrasztja ,majd aztán ugy negyed ora után beálnak a dolgok.Miért indulhat ilyen lassan be? Az ötleteket elöre is köszi!
Igen, menj at az LCD monitorok javitasa c. topicba, ott szinte csak errol szol az egesz.
Sziasztok!
Van egy Samsung Syncmaster 957MB monitorom, és lenne vele egy apró problémám. Az a gondom, hogy amikor valamilyen szöveget olvasok a képernyőn, akkor a monitor a szöveg sűrűségétől függően különböző frekvenciával sípol. Úgy emlékszem ezt régen nem csinálta, amikor még viszonylag új volt, de elég régóta fennáll ez a probléma. Amúgy nincs vele semmi extra, szép a képe, csak este amikor olvas az ember akkor nem jó hallgatni ezt a sípolást. Mi a véleményetek lehet valahogy orvosolni, hogy ne sípoljon? A másik gondom, hogy fogalmam sincs hogy kell szétszedni, hogy bele tudjak nézni. Az alján van két rögzítőcsavar, azt kitekerve nem mozdítható a hátlap. Nem merem feszegetni, mert ez egy jó monitor, és nem akarom elrontani, vagy azt sem, hogy csúnya legyen.
Szia! Ebből kiderül,hogy jön szét.
Köszi szépen a rajzot!
Esetleg tudnál adni valami tippet, hogy merre induljak el a sípolás megszüntetésében?
Sziasztok.Van egy Samsung SyncMaster 214t tipusú monitorom.Az utóbbi időben bekapcsolàskor nehezen,vibràlva jön be a kèp.Egyre többször kikapcsol.Gondoltam valamelyik indító,vagy kondi.De szètszerelve a panelon semmi bajt nem làtok.Valakinek ötlete van-e?Mi lehet meghibàsodva?Előre is köszi!
Sziasztok!
Probléma a következő: Csöves monitoron keskeny a kép. A menüben a szélességet 100%-ra állítva sem tölti ki a képernyőt. Jobb és bal oldalt is marad kb 3cm-es fekete sáv. Mi lehet a gond?
Sziasztok! nekem olyan gondom lenne hogy a monitor csak kattog és csak jó pár kattogás után ad képet . A monitorom egy philips 107t60/00.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |