Fórum témák
» Több friss téma |
köszönöm, mindent értek..
![]() ![]()
nem az..
![]() mert az első képen látszik valami szürke membrán féleség ( kupakot levéve) , amit ha benyomok pukkan, tehát vákum vagy valami gáz lehet benne .... szerintem
bisztos gazas szivargyujto
![]() ![]()
Hát sajnos ez a kódjeles csoda volt. :S 30c= (30=200ohm *C=100)=20kohm Köszöntem
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
Ne haragudjal , nem vagyok jaratos a smd-ben , de semi logikaja nincs a szamsornak amit irtal, mi koze van a 30-nak a 20hoz, melyik az az okos aki ilyen kodokat adna egy barminek, ha mertel nem kerult szenyezodes sorba az elenalasal???
Akkor esetleg lehet, hogy az nem is ellenállás...
Ha felraksz egy normális képet, amin a felirat is látszik és olvasható, akkor lehet, hogy tudunk értelmeset mondani.
Sajnos van ilyen. http://www.hestore.hu/files/0603.pdf
Ez a pelda ugyan azt tamasztja ala amit en irtam , ha az elso szam 3-as akor nem lehet 2,20,200 se 20K ohm, csak 3,30,300 ohm stb.
Ez E96-os sorból való ellenállás, amiben nem épp hétköznapi értékek vannak. Mivel alapból 3 jegyű értékek vannak, plusz utána jönne a szorzó érték, ezért az érték kapott egy kétjegyű kódszámot, amit táblázatból lehet kiolvasni. A szorzó pedig azért kapott betűjelzést, hogy ne legyen összekeverhető más típusú jelöléssel.
Kedves Szakik!
Nekifogtam a hibásan vásárolt csővoltmérőm hibakeresésének, és találtam benne négy darab számomra ismeretlen alkatrészt. A kapcsolási rajzon (jobbra fenn) Tn1...Tn4 jelölésűek, a típusa ТВБ-4 (tvb-4), a kis üvegbúrában két hajszálvékony szál keresztezi egymást, az egyik szál 9, a másik 40 ohm körüli, a két szál közt nem tudtam ellenállást mérni (>200 M ohm ). Mik lehetnek ezek? További képek itt. (remélem működik a link...)
Szia!
Ez egy galvanikusan leválasztott áramátalakító. Egy vákumozott üvegburában lévő fűtőszál melegít egy hőelemet vagy egy hőmérsékletfüggő ellenállást. Ezzel meg lehet oldani a valódi effektív árammérést akár több megahertzes frekvencián is.
Köszönöm!
![]() Valamelyik Rádiótechnikában olvastam a nagyfrekvenciás áram effajta méréséről, de az csak elméleti síkon részletezte. Ilyen alkatrésszel most találkozom először. Így már értem a műszer működését! Már csak a hibát kell megtaláljam, de előbb az összes elkót kicserélem (a feliratuk alapján 1973-as gyártmányok).
.. Közismert nevén "termokereszt"-nek becézik.
Ez a 4 lábú rúdszerű alkatrész mi lehet vajon? Hasonló az anyaga a fehér színű teljesítmény ellenállásokéhoz...
Nem lehet, hogy pákába fűtőbetét? Láttam már hasonló kivitelű betétet. Mérj a lábain ellenállást és akkor kiderülhet nagyából mi.
Akkor mérek majd rajta ellenállást. Csak még ilyet sose láttam.
Ezt mostanában szereztem. Ötleteim vannak, hogy mi lehet, de hátha valaki jobban tudja.
Szintén nem régi szerzemény. Ezt speciel tudom, hogy mi, de kíváncsi vagyok, hogy más is kitalálja-e? Ki tudtam bogarászni rajta néhány feliratot. A típusa ha minden igaz WEI-1 a gyártási év 1966. Viszont a neten semmi infót nem sikerült találnom róla, pedig jó lenne valami adatlap.
Tegnap szétszedtem egy régi tápegységet (Itt egy kép) , és találtam a NYÁK-ján egy számomra ismeretlen szerkezetet!
Valaki tudja mi lehet ez, és mire való? ![]()
Helo,
Egy regi grundig TV (szines , nem oslelet tipusat nem tudom pontosan) , kepernyoje ketfelol oszeszukult ugy 1-1 centit , vagyis a fekete bennem jott , azt szeretnem megkerdezni ,hogy alitasal lehete segiteni (potmeter stb) vagy cserelni kell valamit benne, Regebb szetszedtem egy mukodo kepes de kukaba szant tv-et , es azon tapasztaltam hogyha a kepernyo hatuljan mozgatom a magneseket es vagy a lampat akor a kep is deformalodik, persze ezen a teven nem merek kiserletezni ![]() elore is koszi
Szerintem ez egy platina hőérzékelő amibe kettő egymástól független ellenállás van. Ami 0 foknál 100Ohm, 24 foknál 109,35Ohm
Ha sorosan volt, akkor NTK (NTC, áramlökés korlát); ha párhuzamosan akkor, VDR (túlfeszültség védelem).
Nekem varisztornak tűnik. Ha rövidzárban van, akkor kuka.
Szerintem infra távcső képerősítő (megjelenítő)
Igen, valóban az. Ügyes vagy, hogy kitaláltad. Sajnos hiányos a szerkezet amiből származik, így rendeltetés szerűen nem hiszem hogy tudom használni, de a gyűjteményemben jó helye lesz.
Szevasztok!
Ki tudja mi az (orosz): 6Sz3B drótlábú cső, mert a 6Sz7B triódát több helyről is beazonosítottam, de a 3b-s mintha nem is lenne. Gondolom ez is trióda, mi a különbség. Találtam egy kb. 1cm2-es, lapos fémtokos 13 lábú valamit: 2HT172 van ráírva, ő mi? Köszönöm a (esetleges) megfejtéseket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |