Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   184 / 254
(#) patexati válasza havranarpi hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

A hidegítő kondik sokat számítanak mert ha valami zavar van a tápon akkor a kontroller behülyül..Ezt én is tapasztaltam sok esetben.. Nem szabad sajnálni a kondikat legjobb a lábakhoz beépített SMD..
(#) Csupasz válasza havranarpi hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Sootynak mindig igaza van....
(#) kisgeri hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Ebay-en mit találtam: Nixie gyártósor. Alapanyagokkal, dokumentációval!!! (IN-18 és társaihoz) Ha ez jó helyre kerülne... Érdekes eset lenne, ha újra gyártásba kerülne. Mindenesetre bárki tette, jó döntés volt a kohótól megmenteni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
(#) Pali79 válasza kisgeri hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Eeeeeezzzz nagyon durva... Kíváncsi leszek megveszik-e a végén. Azért 9,5 milláért le kell tudni gyártani pár csövet. Bár ha 568-hoz lenne, biztos könnyebben menne.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
(#) sooty válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Ha jól számolom az csak 1000 db in-18, az nem is nagy széria...
(#) kocsgab002 válasza kisgeri hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Az igen....Összedobhatnánk rá a pénzt, és ellátnánk egész Európát IN-18-al
(#) kisgeri válasza sooty hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Azért hozzá kell számolni még a gáz alapanyagokat, elfogyasztott energiát, stb... Hogy az árát behozza, nem kéne túl sokat legyártani, de ha egyszerre kerül sok a piacra, lemegy az ára is. Ennek mondjuk örülnék, de az is kérdés, hogy mennyit venne fel a piac. A kérdésekből ítélve februárban már biztos fent volt, szóval nem kapkodnak érte, igaz 1 személynek nem olcsó. De a gondolattal eljtszottam.
(#) Bucdarov hozzászólása Jún 8, 2013 /

Sziasztok!

Némi segítséget szeretnék kérni. Megépítettem Atosz90 óráját Bővebben: Link mert tetszett és mert egyszerűnek tűnt. (Többet nem is szerettem volna mint hogy az időt mutassa. ) Jó bevezető lett volna a DCF-es órához is. Szval a gondom az, hogy az óra szépen jár, aztán 1-2 óra (de néha 30 perc is elég) és se kép se életjel. A pic melletti kvarcot és 2 db kondit egy kerámia rezonátorral helyettesítettem. Szval ha ezt a rezonátort cserélem, megint jó. Aztán egyszercsak megínt megszűnik minden. Újabb csere stb......

Mi lehet a gond? Akkora fesz vagy áram nem folyik (gondolom), csak melegedésre tudok gyanakodni, de ennek meg semmi jele.

Köszönöm a segítséget előre is...
(#) Hp41C válasza Bucdarov hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Próbáld meg XT oszcillátorral: config = 0x3F69 a 0x3F6A helyett.
(#) kaqkk válasza Bucdarov hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Az eredeti kvarc kondi "kombóval " próbáltad ?? Nálunk az eredi (terv szerinti ) alkatrészekkel vagy 4-5 példányban tökéletesen működik
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2013
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Nem lehet hogy az anód fesz szűnik meg ? Szerintem ha eltűnik a kijelzés akkor nem a pic áll le ! Valószínűleg a tápban valamelyik alkatrész túlmelegszik és leesik a feszültség, ezen a "vonalon"keresgéld a hibát.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2013
(#) Bucdarov válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Köszönöm a gyors választ. Az eredetit nem próbáltam de holnap megnézem. A kijelzés eltünése "végleges", csak a rezonátor cseréjével javul meg.

Hp41C: Azt hiszem láma vagyok, mert ezt most nem teljesen értettem. Ha jól sejtem a PIC- programjára vonatkozik...

Holnap megnézem az eredeti összeállításban és jelentkezem..

Köszönöm
(#) Hp41C válasza Bucdarov hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Itt a hex, amiben az oszcillátor XT módra van állítva.
(#) Bucdarov válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Szép estét!

Cseréltem rezonátort és beégettem az általad adott hex fájlt. Sajnos ezzel "se kép se hang". Az első cső felvillant és köszönte szépen. Kiszedtem a rezonátort, tettem normál kvarcot bele és a kondikat külön. (33pF égen földön nem volt, így kapott 2*3 db párhuzamba kötött 10%-os 10pF-ot), visszatettem az eredeti programot és tökéletesen elindult. Holnap elindítom hosszú tesztre, akkor kiderül mi a helyzet.

Köszönöm az eddigieket, jelentkezem ha van változás.
(#) kocsgab002 hozzászólása Jún 18, 2013 /

Üdvözlet Kollégák.

Újabb gyöngyszem, lehet licitálni
Bővebben: Link
(#) Pali79 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Majd' 1,1 milláról indul

Jut eszembe, a tiedet elpasszoltad már?
(#) kocsgab002 válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Nekem van 4 darabom, de eszem ágában sincs eladni. 20 év múlva a gyermekeimnek ebből fogok lakást venni )
(#) sooty válasza kocsgab002 hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Az 5000-es srácon szakadtam az apróban, de ha kap ennyiért , akkor meg sírni fogok
(#) kocsgab002 válasza sooty hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Csak optimista..
(#) sooty válasza kocsgab002 hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Hg6qb vajon eladta már őket?
(#) kisgeri válasza kocsgab002 hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Ennek az eladónak időnként vannak ilyen csövei, múltkor is volt egy 7-es adagja, amiből az egyik lakk nélküli volt. Azt hiszem 2006-ban majdnem vettem tőle 4-et, darabonként kb. 40e HUF-ért, mert sehol máshol nem találtam. De szerencsére nem vettem meg, sokalltam. Azóta meg van máshonnan. Igaz az átlátszóból (is) elfogadnék még néhányat!
(#) kisgeri válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Van itthonról is fent: Bővebben: Link És milyen meglepő, pont ő az, aki 5000-ért keres! Nagyon is tisztában van az árakkal, csak üzletelni akar!
(#) kocsgab002 válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Aha, akkor így már minden világos )
(#) ludus válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Szép áron ment el!
(#) havranarpi hozzászólása Jún 24, 2013 /

Sziasztok!
Egy frekimérőben találtam 6 db Nixie csövet.
Nem tudom a típusát ,de lehet ,hogy ti ebből meg tudnátok mondani
Ez van ráírva: 4 KX és egy matrica a hátulján:CD66 Rodan
(#) sooty válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 24, 2013 / 1

Rodan CD66 :Tubetester adatlapja
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
(#) havranarpi válasza sooty hozzászólására (») Jún 24, 2013 1 /

Hazai viszonyokban mi az ára?
Illetve mondható ritkaságnak?
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
(#) kisgeri válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 24, 2013 1 /

Gyakorinak nem mondható, a mérete alapján viszont abszolút átlagos. Én max. 1000Ft-ra saccolnám.
(#) sooty válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 24, 2013 /

Nem találtam árat. De itt is igaz lehet , hogy a nixiecső mérete az orgazmus szempontjából lényegtelen, kivéve ha kicsi ...
(#) Levcsok hozzászólása Júl 4, 2013 /

Sziasztok!
Az eredeti terv alapján (ami a cikkek között van) szeretném elkészíttetni egy céggel a NYÁK-ot. A gerber fájlba exportálással azonban bajban vagyok, nem biztos, hogy jól csináltam. Légyszi pillantsatok rá egy kicsit. Előre is köszönöm!
Következő: »»   184 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem