Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
A hidegítő kondik sokat számítanak mert ha valami zavar van a tápon akkor a kontroller behülyül..Ezt én is tapasztaltam sok esetben.. Nem szabad sajnálni a kondikat legjobb a lábakhoz beépített SMD..
Sootynak mindig igaza van....
Ebay-en mit találtam: Nixie gyártósor. Alapanyagokkal, dokumentációval!!! (IN-18 és társaihoz) Ha ez jó helyre kerülne... Érdekes eset lenne, ha újra gyártásba kerülne. Mindenesetre bárki tette, jó döntés volt a kohótól megmenteni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
Eeeeeezzzz nagyon durva... Kíváncsi leszek megveszik-e a végén. Azért 9,5 milláért le kell tudni gyártani pár csövet. Bár ha 568-hoz lenne, biztos könnyebben menne.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
Ha jól számolom az csak 1000 db in-18, az nem is nagy széria...
Az igen....Összedobhatnánk rá a pénzt, és ellátnánk egész Európát IN-18-al
Azért hozzá kell számolni még a gáz alapanyagokat, elfogyasztott energiát, stb... Hogy az árát behozza, nem kéne túl sokat legyártani, de ha egyszerre kerül sok a piacra, lemegy az ára is. Ennek mondjuk örülnék, de az is kérdés, hogy mennyit venne fel a piac. A kérdésekből ítélve februárban már biztos fent volt, szóval nem kapkodnak érte, igaz 1 személynek nem olcsó. De a gondolattal eljtszottam.
Sziasztok!
Némi segítséget szeretnék kérni. Megépítettem Atosz90 óráját Bővebben: Link mert tetszett és mert egyszerűnek tűnt. (Többet nem is szerettem volna mint hogy az időt mutassa. ) Jó bevezető lett volna a DCF-es órához is. Szval a gondom az, hogy az óra szépen jár, aztán 1-2 óra (de néha 30 perc is elég) és se kép se életjel. A pic melletti kvarcot és 2 db kondit egy kerámia rezonátorral helyettesítettem. Szval ha ezt a rezonátort cserélem, megint jó. Aztán egyszercsak megínt megszűnik minden. Újabb csere stb...... Mi lehet a gond? Akkora fesz vagy áram nem folyik (gondolom), csak melegedésre tudok gyanakodni, de ennek meg semmi jele. Köszönöm a segítséget előre is...
Próbáld meg XT oszcillátorral: config = 0x3F69 a 0x3F6A helyett.
Az eredeti kvarc kondi "kombóval " próbáltad ?? Nálunk az eredi (terv szerinti ) alkatrészekkel vagy 4-5 példányban tökéletesen működik
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2013
Nem lehet hogy az anód fesz szűnik meg ? Szerintem ha eltűnik a kijelzés akkor nem a pic áll le ! Valószínűleg a tápban valamelyik alkatrész túlmelegszik és leesik a feszültség, ezen a "vonalon"keresgéld a hibát.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2013
Köszönöm a gyors választ. Az eredetit nem próbáltam de holnap megnézem. A kijelzés eltünése "végleges", csak a rezonátor cseréjével javul meg.
Hp41C: Azt hiszem láma vagyok, mert ezt most nem teljesen értettem. Ha jól sejtem a PIC- programjára vonatkozik... Holnap megnézem az eredeti összeállításban és jelentkezem.. Köszönöm
Itt a hex, amiben az oszcillátor XT módra van állítva.
Szép estét!
Cseréltem rezonátort és beégettem az általad adott hex fájlt. Sajnos ezzel "se kép se hang". Az első cső felvillant és köszönte szépen. Kiszedtem a rezonátort, tettem normál kvarcot bele és a kondikat külön. (33pF égen földön nem volt, így kapott 2*3 db párhuzamba kötött 10%-os 10pF-ot), visszatettem az eredeti programot és tökéletesen elindult. Holnap elindítom hosszú tesztre, akkor kiderül mi a helyzet. Köszönöm az eddigieket, jelentkezem ha van változás.
Majd' 1,1 milláról indul
Jut eszembe, a tiedet elpasszoltad már?
Nekem van 4 darabom, de eszem ágában sincs eladni. 20 év múlva a gyermekeimnek ebből fogok lakást venni )
Az 5000-es srácon szakadtam az apróban, de ha kap ennyiért , akkor meg sírni fogok
Csak optimista..
Hg6qb vajon eladta már őket?
Ennek az eladónak időnként vannak ilyen csövei, múltkor is volt egy 7-es adagja, amiből az egyik lakk nélküli volt. Azt hiszem 2006-ban majdnem vettem tőle 4-et, darabonként kb. 40e HUF-ért, mert sehol máshol nem találtam. De szerencsére nem vettem meg, sokalltam. Azóta meg van máshonnan. Igaz az átlátszóból (is) elfogadnék még néhányat!
Van itthonról is fent: Bővebben: Link És milyen meglepő, pont ő az, aki 5000-ért keres! Nagyon is tisztában van az árakkal, csak üzletelni akar!
Aha, akkor így már minden világos )
Sziasztok!
Egy frekimérőben találtam 6 db Nixie csövet. Nem tudom a típusát ,de lehet ,hogy ti ebből meg tudnátok mondani Ez van ráírva: 4 KX és egy matrica a hátulján:CD66 Rodan
Rodan CD66 :Tubetester adatlapja
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
Hazai viszonyokban mi az ára?
Illetve mondható ritkaságnak? A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
Gyakorinak nem mondható, a mérete alapján viszont abszolút átlagos. Én max. 1000Ft-ra saccolnám.
Nem találtam árat. De itt is igaz lehet , hogy a nixiecső mérete az orgazmus szempontjából lényegtelen, kivéve ha kicsi ...
Sziasztok!
Az eredeti terv alapján (ami a cikkek között van) szeretném elkészíttetni egy céggel a NYÁK-ot. A gerber fájlba exportálással azonban bajban vagyok, nem biztos, hogy jól csináltam. Légyszi pillantsatok rá egy kicsit. Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |