Fórum témák
» Több friss téma |
Igen olyan konnektorosat vettem hozzá egy jack-dugó ajzatot
pako101 milyen pengét használtál? egyszerű borotvába valót?
a földelést hogy oldottad meg? Feltudnál tenni egy képet a rádiódrol? Köszi ![]()
Hát azt nem tudom hogy mibe valaó de hogy működjön a rádió ahoz le kell róla égetni a bevonatot én ezt öngyújtóval tettem meg mellékelem a képet is (az a kapcsoló csak dísz mert ott egy nagy lyuk) a piros drót a földelés
A földelés : A radiátor csövére rátekertem a földelés drótot ha van rajta festék akkor ott kapard le ahova akarod tenni a dródot
Úgy lehet hangolni hogy mozgatot óvatosan a ceruzát a pengén. Ja és a pengét itthon találtam.
De most fogok rendelni a Conractól nagyimpedanciájú fülhallgatót azzal majd jobb minőségben kapom a hangot
Hello.
Egész jó lett ![]() ![]() ![]() én is akarok majd egyet késziteni. Egy dolgot elfejetettem kérdezni még. Hogy milyen fajta drótból készitetted el a tekercset? meg hogy hány mm es az átméröje holnap lehet h megyek a baumaxba venni. itthon kb 20 cm maradt ![]()
Hát én fogtam 18 m riasztókábelt megfosztottam a külső szigeteléstől és kivettem belőle egy műanyag szigetelésű drótot és föltekertem egy alufóliának a karton csövére és kész csak én nem tudtam mennyi drót kell hozzá
![]()
Jó nekem mert az apám villanyszerelő és olcsóért tud nekem kábeleket villanydobozokat szerezni na meg a garázs tele van tök jó drótokkal aksikkal
![]()
Hello. Gondolom nem kis munka volt annyi vezetéket megfosztani a szigeteléstöl
![]() Akksi nekem is van jó pár ![]() ![]() ![]()
Hát nem volt nehéz megfosztani a kábelt mert Weidmüller stripax-szal csináltam és így hamar kész lettem szerdán megjön a nagyimpedanciájú fülhallgatóm már várom
![]()
Ja
![]()
Üdv Kovax!
Némi leírást mellékelek, csak az időben kell utazni hozzá. 1952
Még egy korabeli modern detektoros!
![]()
Hello kiszállítással eggyütt 1699 Ft lesz
izgalmas
![]()
Csaó!
Megkérnék egy olyan embert aki már épített ilyet készítsen egy részletes leírást mert már többször megcsináltam és még soha sem működött ![]() A leírást kérlek küld a ***@**** email címre. Előre is kösz ![]() Segítséget nem kérünk privátban, ez a Fórum (egyik) lényege. -- kobold
a tekercs után a földelést hova kell kötni?
most pillanatnyilag nin cs annyi tekercshuzalom.
Arra gondoltam hogy meg lehet -e úgy csinálni a tekercset hogy 1 csöves erősítő kimenőtrafólyának a szekunderfelét sorba kötöm (90 menet van ráirva)?
kimenőtrafójának
A hangfrekvenciás transzformátor magja másfél megahertzen nem túl hatékony. Maga a huzal felhasználható: letekerve és légmagos tekercsként újratekerve.
Tekertem le 1 trafóról huzalt.
Kb 80 menetet tekertem fel,ezzel már remélem be lehet fogni valamit. csatolok képeket:
küldjél már képet meg kapcsolási rajzot a rókalyuk rádiódról létszi!!
Valaki ha tud olyan kapcsolási rajzot küldeni ahol KRISTÁLY RÁDIÓ MŰKÖDTET LED-et azt megköszönném
HAT LATSZIK NEM CSINALTATOK RADIOT SOHA KRUMPLIBOL EN EZELOTT 55 EVVEL CSINALTAM
[/off]Szerinted megis hatja ez azokat akik kb fél éve be se néztek ide ?!
![]()
Nomeg mi köze van a krumlisdetektorosnak a rókalyuk rádióhoz?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |