Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Nálam valószínűleg túl lépik a fénysebességet is ilyenkor (bár az már időutazásnak számít, azthiszem), mert képes a leesett tárgy gyorsabban megtenni akár több métert (!), mint a fény.
Az esetek többségében, az emberek a leesett tárgyat a legutóbbi ismert helyzete körüli 1 méteres körzetben keresik. Viszont a menekülő tárgyak képesek akár több métert is megtenni, akármilyen irányban. A tárgy mérete és a megtett út exponenciálisan és lineárisan is arányos a tárgy méretével, sőt! Az arány görbéjét az éppeni gravitációs mezők vektorainak összege adja meg.
Nálam csak időugrás történik mert 1-2 hónappal később mikor már megoldottam a feladatot nélküle, s nem kell, megtalálom.
Van olyan leesett tárgy, ami sok sok évvel később a totális felújítás során sem került elő. Értsd ez alatt a parketta cseréjét is. Direkt figyeltem.
És a piszok tudja, hogy mikor kerüljön elő, amikor már nem kell. De előbb biztosan nem. Ezt kizárólag bosszantási céllal teszi.
Valamikor régen az elektroncsöves fekete-fehér tévék korszakában lehetett venni színes plexit -zöld, vagy piros, stb.- a tévé képcsöve elé. Így tett (nem szőke) hölgyismerősöm is, hogy ne fekete, hanem zöld képet nézzen. Majd lecserélte színes tévére, engem hívott beüzemelni. Tökéletesen működött új tévéje, de amint hazaértem már jött is bicóval, hogy elromlott, nem színes a kép. Visszamentem, látom, hogy a zöld plexit erre az új színes tévére is ráakasztotta a képcső elé. Az sem tűnt fel neki, hogy az új tévé képcsöve nagyobb volt mint a plexi, ahol nem takart a széleken, ott jó volt a kép.
Ez legalább olyan volt mint az az ismerősöm aki szólt, hogy nincs villany. A hosszabbító saját magába volt visszadugva...
Pedig sokan megmutatnák, hova kell önteni, esetleg beleöntenék.
Azért kel, hogy ne nyikorogjon az ékszíj
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2013
Nehogy túlzásba vigyük az érintésvédelmet...
(Legalább kábel drót ment volna az asztalig.) A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2013
...Vagy legalább áram alatt lett volna
Én se hinném, hogy áram alatt volt. Bár ha belegondolunk, hogy mi lenne ha beleesne, akkor elvileg csak a fázis és a 0 esetleg a földelés között folyna áram, nem az embereken. Az is igaz, hogy sokan meghaltak már fürdőkádba esett hajszárító miatt.
A fűrdőkádba esett hajszárító esete más. Ott a fürdőkád maga esetleg földelve van és emiatt elkezd folyni áram a fázis és a kád között. Aminek persze az ember útjában van.
Meg ugye volt a videó, hogy a Balatonban is meghalt jó pár ember, amikor a kisgyerek beledobta a hajszárítót.
Ezek szerint ebből a szempontból jobbak a műanyag kádak, feltéve ha a lefolyócső is műanyagból van. És persze ott a FI relé. Nálunk pont ezért nincs konnektor a fürdőszobában.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2013
Egy időben a szabvány nem is engedte meg, hogy a fürdőszobában konnektor, kapcsoló legyen. Nálam is kívül van az ajtó mellett.
Na nálam pont ezért nincs fürdőkád a műhelyemben
Kád lehet, ha nincs hajszárító. Alábbiak szerint.
Lehet kád is, de akkor ne legyen benne víz, illetve semmilyen elektrolit
Lehet hajszárító is, de ne legyen benne 230V.
Akkor minden lehet, csak föld ne legyen a műhelyben.
Ez az Nemzetközi Űrállomáson például kivitelezhető.
Meg a repülőkön is. Meg ha leugrunk egy ház tetejéről, és velünk együtt zuhan egy aggregátor... Szerk.: az aggregátor akkor is jó, ha van föld. Szerk2.: már nagyon este van... A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2013
Holnap nálam is kivitelezem, kitalicskázom az összes földet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |